COD ROSUL de inundatii a fost ridicat. Bilantul viiturilor: patru oameni au murit, 35 de localitati sunt sub ape

×
Codul embed a fost copiat

Codul rosu de inundatii se mentine pe sectoare din raul Vedea si afluentul sau, Raul Cainelui, in judetul Teleorman, pana marti, la ora 18.00, potrivit unei noi avertizari.

SUMARUL EVENIMENTELOR, MARTI, 22 APRILIE

09:30 Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a ridicat in aceasta dimineata codul rosu de inundatii. Pe raul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judetul Giurgiu) a fost instituit cod portocaliu.

De asemenea, hidrologii au instituit cod galben de inundatii pe raul Calmatui (judetul Teleorman), Paraul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele – confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman), pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman), pe Teleorman sector S.H. Teleorman – confluenta cu Vedea (judetul Teleorman), Sabar aval Poenari (judet Giurgiu) si pe raul Ialomita sector aval S.H. Cosereni (judetul Ialomita).

Citește și
inundatii
Inundatii puternice in Dambovita: 15 persoane, salvate in urma ploilor torentiale. Localnicii au ramas fara apa potabila
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Avertizarea de cod rosu se mentine pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman) si Raul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele - confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman). Avertizarea a fost instituita la nivel local si va fi in continuare detaliata si actualizata, functie de evolutia situatiei hidrologice, de catre Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea.

Tot pana marti seara, este cod galben de inundatii pe Ialomita sector aval confluenta cu raul Prahova - S.H. Ciochina (judetul Ialomita), pe Teleorman sector S.H. Teleorman - confluenta cu Vedea (judetul Teleorman), pe raul Neajlov sector aval S.H. Moara din Groapa (judetul Giurgiu).

Raman sub cod galben raul Calmatui (judetul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Valeni - amonte confluenta cu Teleorman (judetul Teleorman), raul Teleorman sector aval S.H. Tatarastii de Sus - amonte S.H. Teleorman (judetul Teleorman), Sabar si afluentul sau Ciorogarla pe sectorul aferent judetelor Giurgiu si Ilfov, raul Ialomita sector aval S.H. Ciochina (judetul Ialomita) si Buzau aval S.H. Banita (judetul Braila).

SUMARUL EVENIMENTELOR, LUNI, 21 APRILIE

19:00 Codul Rosu de inundatii ramane in vigoare pentru judetul Teleorman pana marti seara. Iar pericolul nu a trecut: meteorologii spun ca vremea se va strica iar.

Echipele de salvare au gasit trupul copilului de 13 ani disparut, duminica seara, in raul Teleorman in dreptul localitatatii Mirosi. Duminica, in prima zi de Paste, baiatul a plecat impreuna cu niste prieteni sa joace fotbal. La intoarcerea acasa, ar fi alunecat de pe un pod care trecea peste apele umflate de ploi.

Nimeni nu stie din ce cauza cei doi amici care erau cu el nu i-au anuntat familia. Mama l-a cautat toata noaptea si abia dimineata a aflat adevarul. Din pacate, copilul era mort, la 500 de metri in aval de locul in care a cazut.

Mama baiatului a lesinat de durere. El era tot ce avea pe lume. L-a crescut singura in ultimii 8 ani, dupa despartirea de sotul sau. Satenii spun ca daca nu ar fi plouat atat de mult, tragedia nu ar fi avut loc. In mod normal, albia paraului este secata.

Au fost cautari disperate si in comuna Bucov din judetul Prahova. Acolo s-a prapadit un barbat in varsta de 39 de ani. Martorii spun ca in momentul in care a disparut in valtoarea, omul era insotit de copilul sau, in varsta de cinci ani.

Pompierii au gasit si o alta victima, un batran de 80 de ani, din localitatea Poboru, judetul Olt, dat disparut duminica. In comuna Adancata, din Ialomita, aflata duminica seara sub Cod Rosu de inundatii, oamenii nu au inchis un ochi dupa ce au fost anuntati ca este posibil ca o viitura sa le loveasca gospodariile. Din fericire, nenorocirea i-a ocolit.

In acest moment nu se stie nimic despre doi barbati cazuti in raul Buzau. Barca improvizata in care se aflau s-a rasturnat.

17:00 Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a anuntat luni, la sedinta Centrului de Comanda, ca numarul persoanelor decedate incercand sa traverseze cursuri de apa fara a tine cont de avertizarile autoritatilor a ajuns la patru, in timp ce localitati inundate sunt in prezent 35.

Gabriel Oprea a declarat ca nu au fost pierderi de vieti omenesti imputabile modului de gestionare a inundatiilor, insa au murit patru persoane, date initial disparute, ca urmare a "unor actiuni voluntare, uneori inconstiente".

Luni au fost gasiti morti: un batran de 80 de ani din Poboru, judetul Olt, un barbat din Bucov, judetul Prahova, un cioban din Teleorman si un copil de 13 ani din localitatea Surdulesti, judetul Arges. Acestia au fost dati initial disparuti, dupa ce au incercat sa traverseze cursuri de apa.

In continuare sunt disparuti doi buzoieni, dupa ce barca in care se aflau impreuna cu alti trei barbati s-a rasturnat, sambata, pe raul Buzau. Ceilalti trei barbati au reusit sa se salveze. Printre acestia s-a aflat un tanar de 17 ani, al carui tata este insa printre cei disparuti.

Vicepremierul Gabriel Oprea a mai anuntat luni dupa-amiaza ca s-a redus numarul localitatilor inundate, de la 86, cate erau de dimineata, la 35.

14:55 Premierul Victor Ponta participa, de la ora 15:30, la sedinta Centrului de Comanda care are loc la Ministerul de Interne. www.stirileprotv.ro va transmite live sedinta.

14:08 Avertizarea de cod rosu de inundatii ramane valabila in judetul Teleroman si a fost ridicata in Ialomita si Prahova, dupa ce s-a redus semnificativ extinderea sectoarelor cu depasiri ale cotelor de aparare pe raurile din jumatatea de sud a tarii, informeaza Administratia "Apele Romane".

Potrivit Administratiei Nationale "Apele Romane", este in vigoare avertizarea de cod rosu emisa la nivel local de Administratia Bazinala Arges-Vedea, pentru sectorul raului Vedea, confluenta cu raul Teleorman in aval pana la Dunare, in judetul Teleorman.

Codul rosu a fost inlocuit cu unul portocaliu pe raurile Prahova, Teleajen si Ialomita pana la Cosereni.

Totodata, raman sub cod portocaliu raul Ialomita in zona S.H. Silistea Snagovului si pe sector aval S.H. Cosereni - S.H. Ciochina (judetele Ilfov si Ialomita), Teleorman (judetele Olt si Teleorman) si raul Neajlov (judetele Dambovita si Giurgiu).

14:05 Bilantul inundatiilor provocate de revarsarea raurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea si Cainelui si a afluentilor acestora arata ca 131 de case au fost inundate in localitatile Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca Virtoape, Balaci, Dobrotesti, Silistea Gumesti si Frumoasa. Apele au intrat, de asemenea, in 317 curti si 685 de anexe gospodaresti, afectand peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judetene si doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugand, de asemenea, 35 de podete. Apa balteste pe suprafete intinse de teren, luni fiind inundate 1.068 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fanete si pasuni si 224 hectare de padure.

14:00 117 de persoane din judetul Teleorman sunt, in continuare, cazate la rude dupa ce au fost evacuate din calea apelor, alti 30 de oameni sunt izolati in satul Beuca, iar zeci de kilometri de drumuri si aproape 2.000 de hectare de teren sunt inundate.

13:55 Autoritatile prahovene evacueaza partial apa acumulata in barajul de la Paltinu, dupa ce in urma ploilor torentiale din ultimele zile gradul de umplere a barajului s-a apropiat de limita maxima, pana la ora transmiterii acestei stiri nefiind semnalate cazuri de inundatii in urma golirii controlate.

Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu, apa din barajul de la Paltinu a inceput sa fie evacuata controlat, duminica dupa-amiaza, incepand cu ora 16.00.

13:00 Barbatul de 39 de ani, din localitatea Bucov, judetul Prahova, disparut de duminica dupa-amiaza, a fost gasit mort de catre militarii ISU la aproximativ 300 de metri de locul in care acesta a fost luat de ape, scrie Mediafax. Barbatul a fost cautat duminica dupa-amiaza timp de cateva ore, insa pompierii au renuntat la cautari dupa lasarea intunericului.

12:30 Pompierii l-au gasit mort pe copilul de 13 ani din judetul Arges, disparut in apele raului Teleorman, in localitatea Surdulesti, trupul baiatului fiind gasit la baza unui pod, la aproximativ 500 de metri de locul in care a disparut.

11:18 Codul rosu de inundatii a fost prelungit pe raul Teleorman pana astazi, la ora 22.

11:16 "Premierul Victor Ponta este permanent informat", a spus Gabriel Oprea.

11:15 Ministrul de Interne a tinut sa sublinieze ca se iau toate masurile necesare in cazul persoanelor evacuate, pentru ca acestea sa se intoarca in siguranta la locuintele lor.

11:14 "Nu s-au semnalat incidente deosebite in noaptea de Inviere", a declarat ministrul Gabriel Oprea.

11:12 248 de persoane au fost evacuate din calea apelor, a subliniat Ministrul de Interne Gabriel Oprea. Trei persoane sunt date disparute, iar doua au fost declarate decedate. Este vorba de un batran de 80 de ani din Poboru, judetul Olt, si de un alt barbat din Bucov, judetul Prahova, care a cazut de pe un pod. De asemenea, peste 1.500 de animale au fost salvate din calea viiturilor. 

11:00 Gabriel Oprea a confirmat ca un copil de 13 ani a disparut in localitatea argeseana Mirosi, fiind luat de apele raului Teleorman. Sute de persoane in cauta, impreuna cu echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

09:30 14 comune din judetul Teleroman sunt sub avertizare de cod rosu de inundatii.

Viitura s-a format pe raul Vedea in cursul noptii si, in prezent, se propaga in aval de Alexandria.

In cursul noptii, Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, a instituit cod rosu local pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman, in judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune: Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Contesti, Bragadiru, Bujoru si Nasturelu.

Totodata, se mentine cod rosu pe raul Cainelui sectorul amonte SH Vartoapele - confluenta cu raul Vedea, judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune: Silistea Gumesti, Ciolanesti, Necsesti, Vartoape, Calinesti si Mavrodin.

ANAR recomanda ca populatia din aceste zone sa tina cont cu strictete de masurile impuse de comitetul local si inspectoratul judetean pentru situatii de urgenta si sa evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum si orice alte activitati care se desfasoara in proximitatea apelor.

Echipele Apelor Romane actioneaza cu utilaje si oameni, acordand suport autoritatilor locale si inspectoratului judetean pentru situatii de urgenta (ISJU).

In cursul noptii, s-au intarit liniile de aparare cu saci si s-au suprainaltat digurile cu saci de nisip, cu pana la 30 cm, in vederea protejarii localitatilor.

Conducerea ANAR se afla pe teren la aceasta ora, pentru supervizarea situatiei de la fata locului si luarea unor alte masuri suplimentare de aparare a populatiei si a bunurilor.

Intrucat situatia in zona este foarte dificila, ea necesita interventia fortelor armate (ISJU, Jandarmerie), in vederea consolidarii liniilor de aparare construite, astfel incat populatia sa fie protejata.

DUMINICA, 20 APRILIE

19:00 Zeci de persoane au fost evacuate in forta, astfel incat noaptea de Inviere a fost una a patimilor. Mai grav decat atat in Buzau, doi oameni s-au prapadit. Ambarcatiunea improvizata in care incercau sa treaca raul a fost furata de o viitura.

In satele Ciolanesti si Vartoapele din Teleorman apa a adus durere in zeci de case.

"In anii normali, oamenii spun ca Paraul Cainelui nu are apa nici cat sa bea ratele, iar acum a facut prapad", transmite corespondentul Stirilor ProTV, Catalin Radu Tanase

Singura speranta a oamenilor sta in echipele de interventie. Animalele s-au salvat cum au putut. Pasarile s-au refugiat pe acoperisuri. In satul Vartoapele, in noaptea de Inviere, nimeni n-a mai ajuns la biserica. Duminica, deasupra podului amenintat de apele involburate, cu cate un ou rosu in mana oamenii si-au urat, cu lacrimi in ochi, "Hristos a inviat !"

"Pentru acesti oameni numai Paste nu a fost. E cod rosu si Paraul Cainelui a intrat peste tot in case asa ca oamenii s-au adunat aici sa ciocneasca un ou rosu", transmite Catalin Radu Tanase.

In comuna Robeasca, doi barbati au fost luati de raul Buzau in timp ce incercau sa treaca pe malul celalalt cu o ambarcatiune improvizata. Barca, in care se aflau 5 persoane, a fost rasturnata de
o viitura.

Doi barbati si un adolescent de 17 ani au scapat dar ceilalti doi de 30 si 39 de ani, au fost furati de curent si trasi la fund. Tanarul de 17 ani s-a prins de un bidon si, cu greu, a putut, aproape sfarsit, sa ajunga la mal.

Cautarile au continuat si cu un elicopter. Rudele sunt disperate si se roaga pentru o minune in ziua de Paste.

Autoritatile au prelungit pana luni seara codul rosu de inundatii pe mai multe rauri din Teleorman, Ialomita si Prahova.

ORA 14:36 Autoritatile prahovene iau in calcul posibilitatea evacuarii partiale a unei cantitati de apa din barajul de la Paltinu intrucat gradul de umplere a lacului de acumulare se apropie de limita maxima in urma ploilor, in aceasta situatie populatia urmand sa fie prevenita despre o eventuala viitura.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova, sambata, gradul de umplere al barajului de la Paltinu, pe Valea Doftanei, se apropie de 94 la suta, o parte din apa acumulata in baraj fiind folosita pentru producerea de energie electrica, insa autoritatile nu exclud posibilitatea ca barajul sa fie partial golit, situatie in care este posibila producerea unor viituri pe Valea Doftanei.

"In acest moment, gradul de umplere al Barajului Paltinu se apropie de 94%. Apa in exces se evacueaza prin uzinare pentru producerea de energie electrica (15 mc/s). Este analizata posibilitatea deschiderii partiale a golirii de fund, daca va fi necesara evacuarea unui debit suplimentar de 12 mc/s. In acest caz ISU va lua masuri pentru prevenirea populatiei de pe traseul unei eventuale viituri pe valea raului Doftana", se arata intr-un comunicat dat publicitatii, sambata, de Prefectura Prahova.

ORA 14:06 Codul rosu de inundatii instituit pe mai multe sectoarea ale unor rauri din Teleroman si Olt a fost extins pentru localitati din Ialomita si Prahova, informeaza Administratia Nationala "Apele Romane".

Administratia Bazinala de Apa Buzau-Ialomita instituie cod rosu local pana la ora 24.00 pe urmatoarele sectoare, care sunt partial indiguite: raul Telejean, la statia Moara Domneasca, raul Prahova, la statia Adancata, aval de confluenta cu raul Telejean, si raul Ialomita, pe sectorul aval confluenta cu raul Prahova, pana la statia hidrometrica Cosereni (judetele Prahova si Ialomita).

ORA 11:22 Codul rosu a fost prelungit pana luni pe sectoare ale raurilor Teleorman si Vedea, din judetele Teleorman si Olt, si instituit pe Paraul Cainelui la statia Vartoapele, tot in Teleorman, a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei "Apele Romane", Ana-Maria Agiu.

Potrivit purtatorului de cuvant al ANAR, codul rosu este instituit in conditiile in care aceste rauri se situeaza peste cota de pericol de peste 24 de ore. In zonele indiguite, cursurile de apa se afla la limita de tranzitare a digurilor.

ORA 11:08 Peste 160 de persoane au fost evacuate, sambata si duminica, din locuintele afectate de inundatii si de alunecarile de teren, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, sambata si duminica, la 1.218 situatii de urgenta dintre care 111 misiuni ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din judetele aflate sub avertizari meteorologice. Incepand de sambata si pana duminica la ora 7.00, 164 de persoane au fost evacuate din locuintele afectate de inundatii si de alunecarile de teren. Totodata peste 1.500 de animale au fost salvate din calea apelor.

Se actioneaza si in acest moment cu peste 600 de pompieri, jandarmi si politisti pentru evacuarea apei din locuintele afectate de inundatii in special in judetele Olt si Teleorman, precum si pentru salvarea de vieti omenesti, bunuri si animale, mai informeaza MAI.

Totodata, din cele 1.218 interventii, cele mai multe - 902 - au fost pentru acordarea asistentei medicale de urgenta. Echipajele de pompieri au intervenit, totodata si pentru stingerea a 60 de incendii, precum si in cazul a trei alunecari de teren.

Cod Rosu de inundatii in Teleorman

Ca urmare a evolutiei situatiei hidrologice actuale si a prognozei meteorologice pentru urmatoarele ore, Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) a instituit cod rosu local pe raul Teleorman, judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune: Tatarastii de Sus (sectorul este indiguit si mai exista o garda de aparare de 20 cm), Tatarastii de Jos, Trivale Mosteni, Olteni si Orbeasca, si pe raul Vedea sectorul SH Buzesti - SH Valeni, judetul Olt, in zona localitatilor Icoana si Ursoaia.

Aceasta din urma zona nu este aparata de lucrari de indiguire, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt intervenind cu suport tehnic al echipelor Apelor Romane, pentru protectia populatiei si bunurilor, sub coordonarea prefectului judetului Olt, Silviu Neacsu.Ambele rauri se afla la limita de tranzitare a digurilor si pot aparea probleme chiar si pe sectoarele indiguite. Avertizarea de cod rosu pe aceste sectoare este valabila pana duminica la ora 12.00.

Codul rosu este instituit prevenitiv pentru localitatile mentionate, pentru ca autoritatile locale sa fie vigilente in cazul in care s-ar impune, pe langa monitorizare si interventie, luarea unor masuri suplimentare pentru populatie, precum evacuarea oamenilor si a bunurilor acestora.

In continuare, pot aparea probleme deosebite pe raurile mici, necadastrate, in toate judetele aflate sub avertizare, precum si din fenomenul de baltire, din cauza precipitatiilor abundente, cu caracter local, din ultimele 24 de ore, mai arata ANAR.

Administratia recomanda ca populatia din aceste zone sa tina cont cu strictete de masurile impuse de comitetele locale pentru situatii de urgenta si inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta.

Pana duminica la ora 18.00 este cod portocaliu de inundatii pe raurile: Cosustea (judetul Mehedinti), pe Jiu la Racari - sector indiguit (judetul Dolj), pe Oltet amonte S.H. Otetelis si pe afluentul sau Cerna (judetul Valcea), pe Vedea amonte S.H. Valeni, pe Teleorman amonte de S.H. Telorman si pe Paraul Valea Cainelui aval S.H. Vartoapele (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Dambovnic si pe Neajlov sector aval confluenta Dambovnic - S.H. Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu), Teleajen aval S.H. Moara Domneasca, Cricovul Sarat si pe raul Prahova aval de confluenta cu Cricovul Sarat (judetul Prahova).

Totodata, este cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - sector aval Sadu (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Vedea aval S.H. Valeni si pe celelalte rauri din bazinul Vedea si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman), pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Neajlov si Sabar (judetele Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita si Prahova), pe afluentii Buzaului mijlociu si inferior din judetul Buzau si pe Putna (judetul Vrancea).

Zeci de gospodarii si terenuri agricole din mai multe localitati ale judetului Olt au fost inundate

Zeci de gospodarii si terenuri agricole din mai multe localitati ale judetului Olt au fost inundate in urma ploilor torentiale din ultima perioada, cea mai afectata fiind localitatea Movileni, unde autoritatile au ridicat mai multe diguri din saci cu nisip pentru limitarea efectelor inundatiilor.
Potrivit autoritatilor locale, zeci de curti si gradini din judet au fost inundate de apele revarsate ale unor paraie, dar si de apele scurse de pe versanti, fiind de asemenea inundate drumurile comunale sau alte cai de acces, relateaza Mediafax.

O echipa operativa formata din specialisti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt si din reprezentanti ai Prefecturii Olt a inventariat majoritatea zonelor unde apele au inundat terenuri si curti, autoritatile luand decizia ca in localitatea Movileni sa intervina pentru a ridica mai multe diguri din saci de nisip si sa limiteze astfel efectele inundatiilor.

"Avem afectate in judet 240 de curti, 11 case si zece podete. Am actionat cu efective de la ISU, s-a intervenit prin crearea unor diguri din saci de nisip, prin motopompe pentru scoaterea apelor din curtile caselor si suntem pe teren impreuna cu toata lumea pentru a tine sub control situatia si a evita orice pericol", a declarat Emanuel Oproiu, subprefect de Olt.

Paraul Dorofei a iesit din matca in dreptul localitatii Movileni, iar apele s-au revarsat in 65 de anexe gospodaresti, fiind afectate de apele revarsate zece podete, 50 de hectare de teren arabil, o suta de hectare de pasuni si zece hectare de paduri.

De asemenea, in satul Schitu au fost inundate 25 de hectare de teren arabil, in comuna Serbanesti apele au inundat 75 de curti si gradini ale localnicilor si 650 de hectare de teren arabil, iar in comuna Valea Mare au fost inundate 75 de hectare de teren arabil.  Autoritatile au dispus asigurarea cu apa potabila a zonelor in care fantanile publice au fost inundate si nu mai pot fi folosite de catre cetateni. In localitatea Potcoava-Icoana, apele paraului Plapcea au inundat sute de hectare de teren arabil, ajungand si la aproximativ 20 de gospodarii.

195 de gospodarii si peste 500 de hectare de terenuri inundate, sambata seara in Teleorman

195 de gospodarii si peste 560 de hectare de teren arabil, pasuni, fanete si padure au fost inundate in judetul Teleorman, dupa ce apele mai multor rauri au iesit din matca, zeci de persoane fiind salvate de ofiterii ISU care actioneaza cu barci pneunatice.

Inundatii s-au produs, sambata, in 12 localitati din judetul Teleorman, dupa ce apele raurilor Teleorman, Cainelui, Burdea si Tecuci s-au revarsat in urma ploilor torentiale din ultima perioada, relateaza Mediafax. Potrivit unui bilant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, au fost inundate localitatile Tatarastii de Sus,Tatarastii de Jos, Udupu, Necsesti, Gardesti, Belciug, Ciolanestii din Deal, Ciolanestii din Vale, Beuca, Insuratei, Satul Nou si Didesti.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Imaginile prapadului dupa potopul din Dambovita. Ploile i-au dus in pragul disperarii pe localnici, inainte de Paste. VIDEO
Imaginile prapadului dupa potopul din Dambovita. Ploile i-au dus in pragul disperarii pe localnici, inainte de Paste. VIDEO

In ajun de Paste, ploile aduc in loc de belsug, lacrimi si amaraciune pentru locuitorii satelor din Dambovita. In localitatea Rascaeti,
200 de suflete n-au pus geana pe geana.

Inundatii puternice in Dambovita: 15 persoane, salvate in urma ploilor torentiale. Localnicii au ramas fara apa potabila
Inundatii puternice in Dambovita: 15 persoane, salvate in urma ploilor torentiale. Localnicii au ramas fara apa potabila

Case si gospodarii din mai multe localitati dambovitene au fost inundate in urma ploilor torentiale din ultimele ore, 15 persoane, intre care sapte copii, care au ramas peste noapte in carute in apropierea unui rau fiind scoase de pompieri.

Record de asigurari obligatorii de locuinte in tara noastra. Romanilor le e cel mai frica de cutremure si inundatii
Record de asigurari obligatorii de locuinte in tara noastra. Romanilor le e cel mai frica de cutremure si inundatii

Aproape un milion de romani si-au asigurat locuintele. Cu 65% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.