Meniul de Paste in inchisorile din Romania depinde de pachetul de acasa. Gigi Becali, mai norocos decat verii si finul sau

Ultima actualizare: 06-03-2015 14:19

Lumina Invierii va ajunge in aceasta noapte si in spatele gratiilor, la oameni care au mare nevoie sa regaseasca si ei calea cea dreapta. Printre detinutii care se vor bucura de bucatele traditionale se numara si Gigi Becali, ce a primit pachet de acasa.

Este sarbatoare si pentru oile ratacite de turma. Chiar si asa, nu toti cei condamnati vor putea avea pe masa de Pasti drob sau friptura de miel. Daca nu primesc de acasa, rabda. Nu o sa fie si cazul lui Gigi Becali.

Daca tot nu o sa fie cu ai lui de Pasti, Gigi Becali va gusta macar din preparatele traditionale trimise de acasa. Sunt binevenite dupa o perioada de post. Sambata, la slujba, s-a rugat pentru el, dar si pentru ceilalti detinuiti, chiar Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, episcopul Tomisului.

La Poarta Alba, bucatele de sarbatoare nu sunt privilegiu doar pentru latifundiarul din Pipera. Rudele detinutilor au grija ca acestia sa fie bine aprovizionati in aceasta perioada.

In schimb, trei dintre amicii lui Becali inchisi la Penitenciarul Rahova, pot sa uite de fripturi de miel.

George Copos, Mihai Stoica si Gica Popescu vor avea de Pasti un meniu diversificat: conserve de carne, branza si cascaval vidat, pui, dar nu friptura, ci pastrama.

Din cauza regimului inchis, aici sunt strict interzise alimentele care necesita preparare termica.

In Romania, singurele locuri in care de Pasti nu se gateste drob, friptura si ciorba de miel sunt inchisorile. Si asta din cauza saraciei, pentru ca administratorii inchisorilor nu isi permit sa investeasca in miei, dar si din cauza numarului de calorii alocate fiecarui detinut in parte.

In schimb, cu totii vor putea ciocni un ou si vor gusta cate o felie de cozonac.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO