Prima victima a gerului care loveste Romania: un barbat a murit de frig. Alte doua posibile cazuri de decese prin hipotermie

×
Codul embed a fost copiat

Capitala si 8 judete au iesit din atentionarea de Cod PORTOCALIU de viscol si ninsoare, acesta fiind cel de-al 2-lea ciclon care a lovit Romania in decurs de doar o saptamana. ANM anunta insa ca urmeaza cateva zile cu ger naprasnic.

Alte informatii legate de fenomenele meteo extreme  care au lovit Romania:

≈ Cele mai noi informatii despre starea drumurilor la nivel national.

≈ Lista de scoli si gradinite inchise.

Harta strazilor din Capitala in pericol sa se blocheze din cauza traficului, precum si situatia din Ilfov.

Citește și
carton trenuri anulate
Trenuri anulate si restrictii de circulatie pe zece linii ferate. 234 de trenuri anulate si 10 linii cu restrictii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Mai multe informatii despre starea traficului, situatia drumurilor, precum si prognoza meteo in detaliu, aflati pe vremea.stirileprotv.ro.

LIVE UPDATE

Joi, 30 ianuarie

ora 11.00 Un barbat in varsta de 64 de ani din comuna suceveana Poiana Negri a murit din cauza hipotermiei. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al DSP Suceava, Adrian Popescu, care a precizat ca in alte doua cazuri de deces urmeaza sa se stabileasca daca moartea a fost provocata de hipotermie.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava a spus ca in cazul barbatului din Poiana Negri decesul prin hipotermie generalizata a fost confirmat de Serviciul de Medicina Legala Suceava.

Barbatul fusese gasit cazut langa gardul unui vecin, iar familia a solicitat o ambulanta, echipajul ajungand cu greu, dupa o ora, intrucat a fost nevoit sa parcurga peste doi kilometri pe jos, pana la locuinta pacientului. Barbatul a fost preluat si transportat la spital si s-a incercat resuscitarea timp de doua ore, fara rezultat.

Un alt caz unde urmeaza sa fie facuta necropsia pentru stabilirea cauzei decesului este al unui barbat de 52 de ani din comuna suceveana Boroaia, care a fost gasit mort pe un camp, miercuri, de catre sora sa care il cauta de mai multe ore. Aceasta a sunat la 112, iar un echipaj de ambulanta a ajuns in zona, constatand ca barbatul era decedat de mai mult timp si inghetat.

Un al treilea caz este al unei femei in varsta de 86 de ani din municipiul Suceava, care a murit joi dimineata la Spitalul Judetean, unde fusese adusa miercuri seara, cu hipotermie, avand o temperatura a corpului de 25,8 grade. Directorul medical al Spitalului Judetean Suceava, dr. Tiberius Bradatan, a declarat ca femeia fusese adusa din locuinta sa din cartierul Burdujeni si era si malnutrita. In ultimele doua cazuri cauza mortii urmeaza sa fie stabilita in urma necropsiei.

07:00 Prognoza meteo pentru joi in Bucuresti si restul tarii

Ziua de joi ne-aduce vreme rece, cateva ninsori slabe in regiunile extracarpatice si vant nervos in sudul tarii si la munte. Maximele termice se vor situa intre minus 14 si plus 5 grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan, gerul va persista si peste zi, va ninge slab din loc in loc, iar vantul va mai avea unele intensificari, insa la viteze mai mici decat in ultimele ore.

Va fi extrem de frig si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Maximele nu vor depasi minus 10 grade si va mai ninge, dar in cantitati mici. Vantul va mai avea unele porniri pe parcursul zilei.

Ziua se anunta geroasa si in jumatatea nordica a Moldovei. Cerul ramane acoperit de nori si va mai ninge slab din cand in cand. La noapte temperaturile vor cobori spre minus 20 de grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim multi nori, scurte momente cu soare si temperaturi acceptabile. Pe aici maximele vor urca pana la 1...2 grade, cu plus.

In tinuturile vestice e posibil sa apara ceata, insotita de burnita si vor fi conditii de formare a poleiului.In Banat vantul va depasi 50...60 de km/h si va spulbera zapada. Temperaturile urca mai mult decat in celelalte zone: in Dealurile de Vest se vor atinge 4...5 grade Celsius.

In Centrul Romaniei mai vin cateva ninsori slabe la munte si pe partea estica. Tot la munte, pe creste vantul va sufla cu putere, iar zapada va fi viscolita sau spulberata. Noaptea ne-aduce ger naprasnicin depresiuni, pe unde se vor inregistra minus 20 de grade.

Sud-vestul tarii scapa de vremea severa. Va mai ninge slab pe parcursul zilei, iar vantul va mai avea unele intensificari. Temperaturile scad fata de ieri. Va fi foarte frig si in sudul tarii.Sunt anuntate cateva ninsori slabe din loc in loc si vant destul de nervos. Maximele nu vor depasi minus 5 grade Celsius.

Vremea in Bucuresti
Va ninge slab si in zona Capitalei, indeosebi in prima parte a zilei, iar vantul mai poate depasi la rafala 40...45 km/h si va spulbera zapada.Maxima prognozata este  de minus 7 grade; maine dimineata se vor inregistra in jur de minus 16 grade; tendinta presiunii este de crestere.

Vremea la munte
La munte se anunta vreme geroasa dimineata si noaptea in Carpatii Meridionali si in Orientali, pe unde mai vin si cateva ninsori slabe. Vantul va avea intensificari pe creste, unde zapada va fi viscolita si spulberata.

Miercuri, 29 ianuarie, 2014

Ora 21:49 Pana joi, la ora 10:00, meteorologii mentin avertizare de cod portocaliu pentru 8 judete din estul si sud-estul tarii, respectiv Constanta, Tulcea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea si Galati.

Tot pana joi la aceeasi ora, Capitala si alte 8 judete (Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Prahova, Ilfov, Dambovita si Giurgiu) se afla sub cod galben de viscol si ninsori.

Ora 19:30 La ora 19, vantul sufla cu rafale de peste 85km/h in Baragan si Dobrogea. In Dobrogea, ninge foarte tare de ore in sir, iar troienele formate in jurul platformelor meteorologice depasesc 1 metru. Viscolul continua sa fie puternic in toate judetele avertizate in cod rosu, dar si in cele aflate in cod portocaliu.

Dupa ora 22, codul rosu inceteaza, judetele care au fost in cod rosu raman in cod portocaliu impreuna cu judetele Galati si Vrancea pana joi la ora 10.

Vremea nu se va indrepta foarte repede. Vine gerul, cele mai scazute temperaturi ne asteptam sa fie vineri dimineata. Temperaturile se vor apropia de -18, -20 de grade.

Nici pe parcursul zilei temperaturile maxime nu vor fi prea ridicate.

In primele zile din februarie asteptam o usoara incalzire. E putin probabil ca aceasta incalzire sa insemne si o topire a stratului de zapada. In primele zile din februarie, vantul se va intensifica din nou in Sud, fara a fi asociat cu precipitatii. Zapada va fi insa troienita. Nu ne asteptam la un fenomen de inundatii.

Iarna nu se termina, februarie este inca o luna de iarna. Ar putea sa apara noi episoade, mai ales ca in anii trecuti zapada s-a prelungit pana in luna martie. Chiar daca februarie pare o luna normala, vom avea fenomene de iarna.

Le-as recomanda oamenilor sa plece la drum doar daca drumul este deschis. Este foarte putin probabil ca in judetele vizate de codul rosu sa se amelioreze situatia. Iarna e bine sa avem o rezerva de apa, de mancare, de medicamente, astfel incat sa suferim cat mai putin din cauza unor asemenea situatii", a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, in direct la Stirile ProTV.

Ora 17:04 Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a avertizat ca, pana la ora 22.00, judetul Constanta va avea cea mai dificila situatie din punct de vedere al fenomenelor meteorologice, ca urmare a ploii combinate cu caderi masive de zapada si a viscolului foarte puternic.

"Judetul Constanta in urmatoarele ore, pana la ora 22.00, va avea cele mai grele probleme. Temperatura ajunge la -8 grade. Ploaia care a fost si este inca acum se transforma in urmatoarea ora in lapovita, urmeaza caderi masive de zapada, se depun pe conductorii electrici, iar vantul va fi cel mai puternic din toata zona avertizata cu cod rosu. Prin urmare, s-ar putea ca in aceasta seara judetul Constanta sa aiba cele mai grele probleme", a aratat directorul ANM, miercuri, la comandamentul de iarna de la Guvern.

Ora 15:49 ANM: Ninsoarea va continua seara in judetele sub cod rosu, in serile de joi-vineri va fi foarte frig

Ninsoarea va continua miercuri seara in judetele aflate in prezent sub cod rosu, iar vantul va fi intens, dar va scadea in cursul zilei de joi, pentru joi seara si vineri seara fiind insa asteptate, in sud-est, temperaturi foarte scazute, de pana la minus 15 grade Celsius, a anuntat directorul ANM.

"Judetele care se afla acum in cod rosu dupa ora 22.00 raman in cod portocaliu, deoarece va continua sa ninga, iar vantul va fi destul de intens. Maine dimineata, atat intensitatea si ninsoarea, cat si vantul incep sa scada. Dupa ora 10.00, chiar daca sud-estul nu se mai incadreaza in niciun cod, vantul va continua sa bata pana spre seara, dar undeva la 40-45 kilometri pe ora", a spus directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

El a mai precizat insa ca, joi seara si vineri seara, vor fi temperaturi foarte scazute, de pana la minus 15 grade Celsius. Pentru saptamana viitoare se asteapta ca vantul sa creasca din nou in intensitate, pe 2 si 3 februarie, in sudul tarii, dar fara precipitatii.

Membrii comandamentului de iarna, reunit la Guvern, au extins stare de alerta pentru celelalte judete avertizate, miercuri, prin cod rosu, respectiv Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, dupa ce aceasta stare a fost declarata, luni, pentru judetele Buzau, Braila si Vrancea Judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea se afla sub avertizare cod rosu de viscol, miercuri, intre orele 15.00 si 22.00.

Potrivit avertizarii nowcasting cod rosu de viscol, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea vor fi intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 de kilometri pe ora, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitatea fiind redusa spre zero.

ANM a precizat ca pana la ora 12.00, in zonele avertizate, vantul si ninsoarea au fost in intensificare progresiva. Cele sase judete vor fi sub avertizare codul rosu de viscol de la ora 15.00 pana la ora 22.00.

ORA 15:00: Comandament de Iarna, la Guvern

In judetul Ialomita, 23 de localitati sunt afectate serios de ninsori si viscol. Potrivit prefectului, majoritatea oamenilor din aceste localitati au nevoie in primul rand de paine, pentru ca masinile care aprovizioneaza aceasta zona nu pot ajunge la destinatie.

Mai mult, autoritatile au anuntat ca in judet sunt 7 urgente medicale.

In judetul Constanta, drumurile nationale sunt INCHISE.

Victor Ponta: Avem, din nou, vreme foarte rea. Stim toti ce avem de facut, imediat ce se incheie viscolul, sa pe apucam de deszapezire.

S-a extins STARE DE ALERTA in judetele Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta.

ora 13:00 ANM anunta COD ROSU in Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea: "Se vor semnala : intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero. Observatii: pana la ora 12, in toata zona avertizata, vantul si ninsoarea au fost in intensificare progresiva"

ora 12.30 Membrii comandamentului pentru situatii de urgenta se vor reuni la ora 15.00, fiind posibil ca starea de alerta sa fie extinsa si pentru alte judete afectate in mod deosebit de intemperii, a anuntat premierul Victor Ponta.

ora 12.00 Ministerul Apararii Nationale anunta ca peste 240 de militari participa la actiunile de deszapezire in judetele Vrancea, Braila, Valcea, Buzau si Galati, fiind implicate 17 mijloace tehnice, pentru ajutorarea persoanelor din zonele afectate de caderile masive de zapada.

Astfel, la Maicanesti si Ciorasti, in judetul Vrancea, 100 de militari cu patru autocamioane deszapezesc caile de acces, iar in localitatea Gemenele, din judetul Braila, militarii insotesc o echipa ENEL care actioneaza pentru remedierea defectiunilor la reteaua de distributie a curentului electric.

ora 11.15 Peste 200 de locuinte din Buzau, Vrancea si Braila au fost deszapezite de jandarmi, pompieri, militari si politisti, in unele localitati din judetul Buzau fiind distribuite medicamente, apa si alimente, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. In judetul Buzau, jandarmii duc, miercuri dimineata, in localitatea Odaile, medicamente, alimente si paturi.

ora 11.00 Guvernul va aproba, miercuri, acordarea de ajutoare umanitare de urgenta pentru persoanele afectate de zapada din judetele Braila, Buzau, Galati, Vaslui si Vrancea. Ajutoarele vor fi acordate sub forma unor produse, scoase din rezervele de stat. Furnizarea ajutoarelor, cu titlu gratuit, va fi aprobata prin hotarare de guvern.

ora 10.30 Premierul Victor Ponta se afla la sediul ANM, impreuna cu ministrul Mediului. Sinteza declaratiilor:

- Ponta: Cine-i stapanul codurilor?

- ANM: Vantul va bate cu o viteza cuprinsa intre 65 si 90 de km/h. Se va depune un strat proaspat de cel putin 30 de cm, spre 50 de cm. Foarte afectata in acest moment va fi Autostrada Soarelui pentru ca este total expusa in fata vantului.

- Directorul ANM: Daca se vor intruni cele 3 conditii se va emite cod rosu. Conditiile sunt: stratul de zapada sa fie de cel puţin 50 centimetri, intensitatea caderii zapezii sa fie de peste 10-15 cm/ora, iar viteza vantului sa depaseasca 80-90 km/ora. Probabilitatea sa se emita cod rosu de ninsori si viscol pentru anumite zone este foarte mare. Eu nu mai inteleg, de ce spune lumea la televizor cand trebuie sa fie dat cod rosu.

- Victor Ponta: Mesajul principal este ca celelate institutii sa aiba incredere in ce spuneti. Nu poti sa te duci la televizor si sa spui ce culoare sa aiba codul. Pentru noi e foarte important ca institutiile care trebuie sa intervina sa se bazeze pe ce spuneti, dar e important ca si oamenii sa aiba incredere.

- ANM: Viscolul acesta se opreste maine la pranz.

- ANM: Intensitatea maxima a fenomenelor va fi in a 2-a parte a zilei si in timpul noptii. Cantitatea de zapada va fi consistenta in Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea si Constanta. Pe zona litoralului se depune polei, este furtuna foarte severa deasupra marii. In judetele mentionate, dupa ora 15, estimam vant la rafala de 80 km/h. Sunt zone unde deja zapada este mai mare de jumatate de metru. Codul rosu, daca va fi emis, va fi in aceste judete mentionate, care sunt monitorizate ora de ora. In Bucuresti deja vantul depaseste la rafala 50 km/h si se incadreaza in codul portocaliu emis. Anticipam intensitatea maxima a fenomenelor dupa ora 15.00 pana la venirea noptii. Nu avem vesti foarte bune pentru zilele urmatoare, speram ca spre pranzul zilei de maine sa se opreasca ninsoarea, insa vine vremea deosebit de geroasa, sub 10 grade noptile, coborand spre minus 20 de grade.

ora 09.00 Catalin Radu Tanase transmite din Ramnicu Sarat, Buzau

Fulguie foarte usor, insa viteza vantului a inceput sa creasca. Oamenii din satele unde drumurile au fost desfundate au apucat sa-si faca marti aprovizionarile cu alimente, in principal paine. In magazine nu se mai gasesc nici macar chifle. Oamenii siau luat prima data din magazine buncurile de care au stricta nevoie pentru ca s-au gandit ca vor fi nevoiti sa stea in casa 24 de ore de viscol. Va veni gerul, dar atunci cand temperatura va scadea nu va mai fi nici ninsoare si nici vant.

Marti noaptea a avut loc un incident care s-a terminat cu bine. O femeie care plecase din Vaslui catre Iasi, pentru un proces, a nascut pe drum, undeva pe un camp. Au ajutat-o cei de acolo. De exemplu, controloarea a facut pe moasa si, in cele din urma, au ajuns intr-o gara, unde femeia a fost preluata de ambulanta.

8:30 Progoza meteo pentru intervalul 8:00 - 11:00

MUNTENIA - aria ninsorilor se va extinde in toata regiunea si se va depune strat nou, consistent de zapada. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala ce pot atinge si depasi 60…65 km/h, izolat 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

MOLDOVA - va ninge local in jud. Vrancea si Galati si, pe spatii mai restranse, in jud. Bacau, Vaslui si Iasi. In jud. Vaslui, se va mentine poleiul depus anterior. Vantul va prezenta intensificari locale in judetele Vrancea si Galati de pana la 50 km/h spulberand sau viscolind zapada.

DOBROGEA - pe arii relativ extinse, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare, exceptand sud-estul zonei unde vor fi mixte, favorizand depunerea de polei. Vantul va prezenta intensificari sustinute, cu rafale ce pot atinge si depasi 65 – 75 km/h, viscolind zapada.

SUDUL TRANSILVANIEI - Stratul de zapada va continua sa creasca in medie cu 1 – 3 cm. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale, de 45 – 55 km/h, izolat spulberand sau viscolind zapada. La munte local se va semnala ceata asociata si cu depunere de chiciura.

OLTENIA - Cantitatile de precipitatii cumulate vor atinge 2…3 l/mp si stratul de zapada va creste cu pana la 2…3 cm, iar vantul va sufla slab pana la moderat cu intensificari izolate din sector estic, atingand la rafala 40 – 50 km/h.

ora 08.15 Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca marti noapte au fost 250 de utilaje de deszapezire pe strazi si s-au facut 1.579 de drumuri pentru transportarea zapezii stranse. Astfel, miercuri dimineata, circulatia rutiera si cea a mijloacelor de transport in comun se desfasura normal.

Potrivit edilului Capitalei, pentru transportarea zapezii stranse de pe strazi au fost facute 1.579 de drumuri. Edilul Capitalei a multumit bucurestenilor care si-au curatat zapada din fata imobilelor, dar si celor care au inteles sa nu blocheze strazile secundare prin parcarea masinilor.

"Nu le multumesc celor care-si lasa masinile in strada, impiedicand utilajele de deszapezire sa intre pe stradutele mici. Este adevarat ca de la 200 de cazuri, in urma cu 48 de ore, cand si-au lasat masina in strada, am ajuns la 80-90 si asta inseamna ca bunul simt creste. Pentru ca, in final, nu facem altceva decat sa ne incurcam unii pe altii", a mai spus Sorin Oprescu.

08:00  Florin Busuioc a relatat cum va fi vremea astazi in tara:

Miercuri va ninge pe suprafete extinse in cea mai mare parte a tarii, iar la noapte aria ninsorilor se va restrange catre regiunile estice. Ninsorile vor fi mai abundente in sud si in sud-est, pe unde se va depune un strat nou, consistent de zapada. Vantul va sufla cu putere in jumatatea sud-estica a tarii, pe unde se anunta rafale de peste 60...70 km/h, iar in Baragan, Dobrogea si sudul Moldovei rafalele pot depasi chiar si 80 km/h.

In aceste conditii zapada va fi puternic viscolita si troienita, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. La inceputul zilei, pe litoral si in sudul Dobrogei vor fi precipitati mixte si se poate forma polei. Maximele se vor situa intre minus 10 grade in nordul Moldovei si 4...5 grade in sudul litoralului.

In Dobrogea si in Baragan iarna revine in forta. Va ninge, iar cantitatile de precipitatii pot depasi 15 l/mp. Vantul va depasi la rafala chiar si 80 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita. La inceputul zilei, pe litoral si in sudul Dobrogei vor fi precipitatii mixte si se poate depune polei. Vreme severa se anunta si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Ninsoarea va fi abundenta, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. In aceste conditii senzatia de frig va fi accentuata.

In jumatatea nordica a Moldovei gasim vreme rece si ninsori, mai abundente in partea sudica. Tot pe aici vantul va depasi 55 km/h si va viscoli ninsoarea. La noapte va fi ger cu pina la minus 16 grade in termometre. In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam vreme inchisa si ninsori din loc in loc. Vantul nu pune probleme, iar maximele se opresc la 1 grad, cu plus.

In vestul tarii va ninge linistit, iar temperaturile vor atinge si depasi usor pragul inghetului. Ninsorile nu ocolesc nici centrul Romaniei, iar in zonele de munte vantul nervos va viscoli si troieni zapada, iar vizibilitatea va fi extrem de redusa. La noapte va fi ger in depresiuni. In sud-vestul tarii urmeaza o zi de iarna grea. Se va depune un strat nou, consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 50 km/h si va viscoli ninsoarea. Peste noapte ninsorile se mai domolesc, iar vantul incepe sa scada in intensitate. Sudul tarii va avea inca un episod de vreme severa, cu ninsori abundente si viscol puternic. Acest episod va dura pana joi dimineata.

Bucuresti
Vreme rea vom avea si in zona Capitalei. Va ninge si vorbim despre un strat consistent care se va depune peste cel existent. Vantul va depasi la rafala 60 km/h si va viscoli ninsoarea. Abia din a doua parte a noptii aceste fenomene vor incepe sa scada in intensitate. Maxima va fi de minus 4 grade; iar minima de minus 9 grade.

La munte, va ninge pe suprafete extinse in Carpatii Meridionali, in Orientali si local in Occidentali. Vantul, va ajunge la viteze de peste 70Km/h iar in Carpatii de Curbura poate depasi 80Km/h, ninsoarea va fi puternic viscolita si vizibilitatea va fi redusa.

Cum va fi vremea joi, 30 ianuarie in tara

Joi va ninge, in cantitati din ce in ce mai mici in sud si in est, iar vantul va fi mai nervos in jumatatea sudica. Vineri, va ninge slab in sud si in est iar vantul, va mai prezenta unele intensificari in sudul Banatului, in Dobrogea si la munte iar sambata, va fulgui in afara arcului carpatic. Maine noapte si vineri noapte va fi ger in est, in sud si in centru, iar sambata tendinta va fi de incalzire.
 

07:44 Guvernul va infiinta, in sedinta de astazi, prin ordonanta de urgenta, un Departament de interventii la situatii de urgenta, care va functiona in cadrul Ministerului de Interne, dar va avea atributii legale de coordonare a unor forte si din alte ministere, a anuntat premierul Victor Ponta.

Pe de alta parte, aseara, Reprezentantii Ministerului de Interne au anuntat ca nicio localitate din tara nu mai este fara energie electrica si ca nu exista persoane izolate in nametii de zapada.

Traficul rutier este intrerupt, din cauza conditiilor meteo, pe tronsoane din A2 si doua drumuri nationale, in judetele Calarasi, Ialomita, Galati si Vrancea, informeaza Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).
Conform datelor centralizate la ora 22.30, A2 este blocata pe tronsonul Lehliu - Fetesti.

De asemenea, nu se circula pe DN 23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea) si DN 24D Balabanesti - Tulucesti (Galati).
InfoTrafic mai informeaza ca sunt instituite restrictii de tonaj pe DN 22 Ramnicu Sarat (Buzau) - Braila (7,5 tone), DN 2C Pogoanele - Costesti (Buzau) (3,5 tone) si DN 3B Calarasi - Fetesti (Ialomita) (7,5 tone).

Comandamentul de iarna de la Guvern

In cadrul comandamentului de iarna de la sediul Guvernului, directorul ANM, Ion Sandu, a afirmat ca exista posibilitatea emiterii unui Cod Rosu, daca se vor indeplini anumite conditii.

"Viscolul care incepe maine dimineata nu este la fel de puternic ca cel precedent, este mult mai scurt. Prin urmare, este Cod Portocaliu de maine dimineata pana maine seara pentru un numar mai mare de judete, iar apoi numarul se restrange.

Eu nu fac afirmatia ca se va da Cod Rosu, dar exista o echipa de meteorologi care urmaresc fenomenul. Daca maine, cand este maxima intensitatii viscolului, se vor indeplini trei conditii: strat de zapada peste 50 centimetri, vant peste 80-90 kilometri pe ora...se va emite Cod Rosu. Daca nu se indeplinesc, nu se va emite", a spus Ion Sandu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a atras atentia ca, desi viscolul ar putea fi mai scurt, noua atentionare meteo vine dupa o perioada in care s-au depus deja nameti substantiali.

"Ninsoarea de maine vine dupa o perioada in care s-au depus straturi de zapada foarte mari, sunt zone in care sunt nameti de peste 2-4 metri. Intreaga saptamana va fi una dificila", a spus Dragnea.

"Apar si protejez un coleg pana la o limita. Daca se trece de o limita se pune in pericol integritatea populatiei. Premierul a decis ca analiza si masurile sa fie luate dupa ce incheiem aceste operatiuni.

In privinta CFR. Acum nu mai sunt linii blocate. Sunt anumite linii pe care se circula cu restrictii si se actioneaza in continuare pentru degajarea zapezii. In privinta traficului de maine, transmit CNADNR si Politiei Rutiere ca nu o sa luati nicio decizie de inchidere a unui drum fara acordul meu", a mai spus vicepremierul.

Victor Ponta a fost prezent, marti seara, la comandamentul de la sediul MAI, deplasandu-se apoi la comandamentul de la sediul MApN.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
HARTA actualizata a drumurilor blocate de viscol. Circulatie intrerupta temporar pe A2 si pe 16 drumuri nationale
HARTA actualizata a drumurilor blocate de viscol. Circulatie intrerupta temporar pe A2 si pe 16 drumuri nationale

Traficul rutier este intrerupt vineri, din cauza conditiilor meteo, pe A2 si pe tronsoane din 16 de drumuri nationale din sud-est, informeaza Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Trenuri anulate si restrictii de circulatie pe zece linii ferate. 234 de trenuri anulate si 10 linii cu restrictii
Trenuri anulate si restrictii de circulatie pe zece linii ferate. 234 de trenuri anulate si 10 linii cu restrictii

234 trenuri au fost anulate joi din cauza viscolului. Cele mai multe din trenurile anulate circula pe rute din sud si sud-estul tarii.

Scoli si gradinite inchise vineri in Bucuresti si alte 14 judete. LISTA unitatilor de invatamant cu activitatea suspendata
Scoli si gradinite inchise vineri in Bucuresti si alte 14 judete. LISTA unitatilor de invatamant cu activitatea suspendata

Toate unitatile de invatamant din sistemul preuniversitar din Bucuresti si alte 14 judete raman inchise si vineri, 31 ianuarie.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.