Ce temperaturi aduc primele zile de toamna in Romania. PROGNOZA meteo pentru urmatoarele doua saptamani

vreme

Vremea va fi calda atat in ultima saptamana din august, cand se vor inregistra temperaturi intre 26 si 28 de grade, chiar 31 de grade in Muntenia, cat si la inceputul lunii septembrie, cand vor fi 22-24 de grade.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat luni estimarea valorilor termice si precipitatiilor pentru perioada 25 august - 7 septembrie.  Conform acestei prognoze, in Banat, variatiile termice nu vor fi semnificative in cele doua saptamani, iar temperaturile se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada. In primele zile ale intervalul de prognoza va fi o crestere usoara a temperaturilor, respectiv pana 26-27 de grade cele maxime si spre 15 grade cele minime. Aceste valori se vor mentine, in general, pana la inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza, cand temperatura va incepe sa scada usor si treptat, pana la 23-24 de grade valoarea maxima si 13 grade cea minima. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in a doua saptamana, cu deosebire in intervalul 1-4 septembrie. In ultima saptamana din august, sansele de ploaie vor fi in general reduse, iar vremea se va mentine predominant frumoasa, exceptand ziua de 27 august, cand local vor fi averse.

In Crisana, in urmatoarele doua saptamani vor fi temperaturi apropiate mediilor multianuale caracteristice perioadei. In saptamana 25-31 august vor fi temperaturi in crestere, ajungand pana la 26 de grade cele maxime si 12-14 grade cele minime. In saptamana 1-7 septembrie, temperatura va scadea pana la valori medii in timpul zilei de 22-23 de grade si in jurul a 12 grade noaptea. In a doua saptamana ar putea sa ploua, mai ales in jurul datei de 2 septembrie, dar si la jumatatea primei saptamani de prognoza.

In Transilvania, pana spre sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor fi in crestere, cele maxime situandu-se in jurul valorii de 26 de grade. In 27-28 august, temperaturile din timpul zilei vor scadea cu 2-3 grade. In saptamana 1-7 septembrie, temperaturile din timpul zilei vor scadea usor si treptat, pana la valori medii in jurul a 22 de grade. In cursul noptii, temperaturile se vor situa intre 8 si 13 grade pana pe 1 septembrie, iar dupa aceasta data, variatiile vor fi nesemnificative, in jurul a 11 grade. In 27-29 august, dar si in a doua jumatate a intervalului s-a putea sa ploua, iar in jurul datei de 2 septembrie este posibil sa se cumuleze cantitati de apa mai importante.

Si in Maramures vor fi temperaturi in jurul celor normale pentru aceasta perioada. In prima jumatate a intervalului, temperaturile vor creste de la 23 pana la 25-26 de grade, valori care se vor inregistra in zilele de 30 si 31 august. In a doua jumatate a intervalului, temperatura aerului va scadea spre 22 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse, in medie, intre 8 si 13 grade pana pe 1 septembrie, iar dupa aceasta data se va produce o scadere usoara si treptata, pana la medii in jurul a 11 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare in a doua saptamana, in special in jurul datei de 2 septembrie, cand aversele vor fi mai importante cantitativ.

Citește și
Cer
Vremea se anunta instabila in Capitala. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

In Moldova, in primele zile ale intervalului, temperaturile vor fi in crestere, ajungand la 27-28 de grade. In intervalul 27-29 august va fi o racorire, iar in perioada 1-7 septembrie, temperaturile maxime se vor situa intre 23 si 26 de grade. In cursul noptii vor fi temperaturi intre 11 si 15 grade pana pe 1 septembrie, iar dupa aceasta data, variatiile vor fi nesemnificative, minimele urmand sa se mentina in jurul a 14 grade. Ploi slabe ar putea fi in prima saptamana, in jurul datei de 27 august, dar si in a doua jumatate a intervalului, in special intre 2 si 5 septembrie.

In Dobrogea, variatiile termice vor fi nesemnificative in special in a doua jumatate a intervalului, iar valorile se vor mentine apropiate de cele normale ale perioadei. In saptamana 25-31 august vor fi temperaturi maxime de 25-26 de grade, pana la aproximativ 28 de grade in jurul datei de 27 august. La inceputul lunii septembrie, temperaturile se vor mentine in jurul a 27 de grade, dar spre sfarsitul intervalului ar putea sa scada pana spre 25 de grade. In timpul noptii se vor inregistra temperaturi in jurul a 17 grade. In cele doua saptamani s-ar putea sa ploua doar in jurul datei de 2 septembrie.

In Muntenia, vor fi temperaturi apropiate de normele climatologice ale perioadei. In saptamana 25-31 august se vor inregistra temperaturi medii de 26-28 de grade, putand ajunge pana la 31 de grade in jurul datei de 27 august. Si in saptamana 1-7 septembrie se vor mentine temperaturile in jurul valorii de 27-28 de grade, iar spre sfarsitul intervalului ar putea sa scada pana spre 25 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii pe parcursul intervalului, dar media valorilor nocturne se va situa, in general, in jurul a 15 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi usor mai ridicata in jurul datei de 28 august si dupa data de 2 septembrie, iar in rest se va mentine scazuta.

In Oltenia, temperatura aerului va avea variatii usoare de la o zi la alta, iar valorile se vor mentine apropiate de mediile climatologice ale perioadei. In saptamana 25-31 august, se vor inregistra temperaturi intre 26 si 29 de grade, dar spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice ar putea sa scada pana spre 24 de grade. Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare cu cea a maximelor, iar media valorilor nocturne se va situa, in general, in jurul a 15 grade. In ultima saptamana din august nu vor fi ploi, iar in septembrie s-ar putea sa ploua doar in intervalul 2-4.

La munte, in primele doua zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere, iar apoi, pana in 7 septembrie, variatiile vor fi nesemnificative si se vor inregistra temperaturi de 16-18 grade. Primele doua nopti ale intervalului se vor mentine mai racoroase, cu temperaturi minime in medie de 6 grade. In restul intervalului, dupa o usoara crestere termica, media valorilor nocturne va fi de 8-10 grade. Probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai mare in zilele de 27 si 28 august si dupa data de 1 septembrie. In restul intervalului, conditiile de ploaie se mentin reduse.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Oamenii au ignorat ploaia marunta de pe litoral si au invadat plajele. Aglomeratie mare in ultima zi din week-end
Oamenii au ignorat ploaia marunta de pe litoral si au invadat plajele. Aglomeratie mare in ultima zi din week-end

Pe malul marii, chiar daca ploua marunt, oamenii stau pe plaja si fac baie in mare, pentru ca vremea este totusi calda, iar apa perfecta.

Vremea se anunta instabila in Capitala. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
Vremea se anunta instabila in Capitala. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

In Bucuresti, duminica, vremea va fi instabila pe timpul zilei si se
vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.