Vreme racoroasa in toata tara in acest weekend. Care este prognoza ANM

×
Codul embed a fost copiat

La o saptamana distanta de furtuna uriasa care a ravasit Romania si in urma careia o femeie din Bucuresti si-a pierdut viata, avem o noua informare de ploi torentiale grindina si vant puternic.

Sambata, 1 iunie, in vestul, nordul si centrul tarii, VREMEA va fi racoroasa pentru aceasta data. Vor fi innorari temporar accentuate si mai ales in cursul zilei se vor semnala averse si descarcari electrice, pe arii relativ extinse in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, zona de munte, local in Moldova si vestul Olteniei.

In restul teritoriului, vremea va fi apropiata de normalul termic. Cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-estul teritoriului si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 27 de grade, iar cele minime intre 7 si 16 grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI

Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru inceputul lunii iunie. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 25 de grade, iar cea minima de 11...13 grade

MUNTE

Vremea va fi racoroasa. Cerul va prezenta innorari si local vor fi averse si descarcari electrice, in majoritatea masivelor. Vantul va sufla slab si moderat.

MARE

Vremea va fi in general frumoasa si relativ normala termic. Cerul va fi variabil si sunt conditii pentru averse slabe, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 24 de grade, iar cele minime intre 14 si 16 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 12 si 17 grade.

DUMINICA, 2 iunie

Vremea va fi racoroasa in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 17 si 25 de grade si minime intre 7 si 17 grade. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse si descarcari electrice pe arii relativ extinse in vestul, centrul, nordul tarii, la munte si local in celelalte regiuni. Vantul va sufla slab si moderat.

MUNTE

Vremea va fi in general instabila. Cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din ziua anterioara.

Citește și
vijelie
Imaginile vijeliei de duminica din Romania. Un bloc de patru etaje din Arges a ramas fara acoperis
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

MARE
Vremea va fi usor instabila si normala termic. Cerul va fi variabil cu unele innorari in timpul zilei, cand trecator vor cadea averse slabe, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 22 de grade, iar cele minime intre 15 si 16 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 12 si 17 grade.


Ploile torentiale au maturat strazi si au oprit meciuri

Ploile torentiale, grindina, vantul puternic si descarcarile electrice si-au facut deja simtita prezenta prin toata tara.

In Capitala, ploaia a maturat strazile joi noapte si le-a inundat in doar cateva minute. Iar in Bistrita, mai multe case au cazut prada apelor.

Meteorologii au emis o informare de vreme severa, valabila pana vineri seara.

In Capitala, o ploaie torentiala de scurta durata a inundat strazile si le-a dat de furca soferilor aflati in trafic.

Si la Bistrita, in doar cateva ore, din cauza ploii torentiale, au fost inundate subsolurile mai multor locuinte. In unele case apa depasea un metru, asa ca oamenii au apelat la pompierii voluntari.

Ploaia torentiala a stricat si meciul Gloria Bistrita - Concordia. Gazonul s-a transformat intr-o balta, iar arbitrul a fost nevoit sa intrerupa partida.

In Corabia, Olt, natura a adus alt necaz: grindina. In doar cateva minute, strazile aratau de parca ninsese.

Meteorologii spun ca manifestarile severe ale vremii vor continua pana vineri, la ora 18:00. Va ploua in toata tara, e posibil sa cada chiar si 25 litri pe metru patrat, sunt posibile caderi de grindina, iar vantul va sufla cu putere.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta ne avertizeaza ca in timpul furtunii sa nu ne adapostim sub copaci sau panouri publicitare.
 

AVERTIZAREA DE COD GALBEN EXPIRA VINERI, 31 MAI, ORA 18:00

Vizata este toata tara, dar mai ales zonele vestice si sud-vestice, sudul centrul si estul teritoriului, unde sunt preconizate ploi puternice, grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Autoritatile, pe de alta parte, se declara cat se poate de pregatite cu zeci de echipe de interventie, iar inspectoratul general pentru situatii de urgenta ne transmite sa nu ne adapostim sub copaci sau panouri publicitare.

Daca vineri dimineata vedeti "rosu" in fata ochilor, sa stiti ca vedeti, de fapt, praf adus tocmai din Sahara. Precipitatiile vor antrena spre sol aceste particule.

cod galben

AVERTIZARI METEO PENTRU JOI, 30 MAI 2013

Intervalul : 30 mai, ora 10 - 31 mai, ora 18

In intervalul mentionat gradul de instabilitate atmosferica va creste progresiv in toata tara, incepandf din sud-vest si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter torential, caderi de grindina si vijelii. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in primele ore in regiunile vestice si sud-vestice, apoi in sudul, centrul si estul teritoriului. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp.


COD GALBEN -  Intre orele : 17:10 si 18:10

In zona : Estul jud. Arad, Gurahont, Sebis, Halmagiu -Vestul jud. Hunedoara, zona localitatilor: Rau de Mori, Bucova, Bautar, Deva, Hunedoara, Tebea, Brad

Se vor semnala : averse de ploaie care vor depasi 25 l/mp, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici.

COD GALBEN - Intre orele : 17:00 si 18:00

In zona : Nord - Vestul judetului Arges

Se vor semnala : intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, ploi cu caracter de aversa care pot cumula10 l/mp.

COD GALBEN - Intre orele : 12:10 si 18:00

In zona : judetul Sibiu – jumatatea sudica, inclusiv municipiul Sibiu si zona muntilor Fagaras si Cindrel

Se vor semnala : intensificari ale vantului, care vor depasi la rafala 55 km/h, iar la munte 80 km/h.

Citeste si: NASA confirma: Asteptam o catastrofa. Ce data au calculat cercetatorii pentru sfarsitul lumii

Teoriile privind sfarsitul lumii. Cum cred savantii ca vor fi ultimele clipe ale Universului

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cum isi pot recupera banii bucurestenii afectati de cea mai puternica furtuna din ultimii 5 ani
Cum isi pot recupera banii bucurestenii afectati de cea mai puternica furtuna din ultimii 5 ani

Cea mai puternica furtuna inregistrata in ultimii cinci ani in Bucuresti le da de furca primariilor de sector si asiguratorilor.

Imaginile vijeliei de duminica din Romania. Un bloc de patru etaje din Arges a ramas fara acoperis
Imaginile vijeliei de duminica din Romania. Un bloc de patru etaje din Arges a ramas fara acoperis

Duminica seara, mai multe zone ale tarii au fost afectate de grindina, ploaie torentiala si vijelie.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.