Alexandra Stan a lansat campania impotriva violentei "Nu bate! Mai bine canta! "

alexandra stan

Alexandra Stan, care, in vara acestui an, a fost agresata de managerul ei, Marcel Prodan, a lansat, marti, la Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti" din Capitala, o campanie impotriva violentei in familie, intitulata "Nu bate! Mai bine canta!".

Evenimentul a avut loc in sala de spectacole a colegiului, unde Alexandra Stan a discutat cu elevii liceului si a cantat alaturi de ei. Acestia au pregatit o serie de momente muzicale, printre care si hitul "Saxobeat", dar intr-o varianta adaptata. Astfel, elevii de la Colegiul "Dinu Lipatti" au realizat o noua versiune a piesei, pe acorduri de pian, vioara, chitara si percutie.

"Trebuie sa recunosc ca am foarte mari emotii. (...) Sunt intr-o camera cu atat de multe talente incat, daca ne apucam sa facem acum niste melodii, sigur o sa facem niste hituri. (...) Reprezint campania impotriva violentei initiata de Politia Capitalei, dar sustinuta de mine. Campania mea se numeste «Nu bate! Mai bine canta!», dar si pentru ca sunt artist, ca si voi, si acesta cred ca este lucrul pe care il avem in comun. (...) Avem muzica, o modalitate de a ne exprima, cred ca eu va pot spune ca in viata nu poti sa treci doar prin evenimente fericite. (...) In cazul in care vrei sa bati, poti bate la tobe. Eu am invatat ca este foarte important sa nu permitem abuzul de niciun fel, nici fizic, nici psihic, sa nu lasam pe nimeni sa profite de un moment in care suntem vulnerabili", le-a spus aceasta elevilor de la Colegiul "Dinu Lipatti".

"Sunt fericita ca, in sfarsit, se deruleaza aceasta campanie, ca ma ocup de aceasta campanie. Ma bucur ca am sansa sa fiu aici, in acest liceu si sa promovez aceasta campanie, pentru ca este o campanie de suflet, la care eu tin mult si, dupa cum vedeti, putem face lucruri foarte frumoase in cadrul campaniei", a spus aceasta.

De asemenea, Alexandra Stan a relatat ca s-a intalnit cu unele familii in care au existat cazuri de violenta. "Chiar mi-am propus sa ii ajut pe acesti oameni, pe aceste familii, mai ales pe femei, femeile sunt cele abuzate si sunt foarte implicata in aceasta campanie si imi doresc ca pe viitor sa derulez cat mai multe actiuni", a spus cantareata.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Pe de alta parte, ea a declarat ca aceasta campanie impotriva violentei va fi promovata si in alte licee, afirmand ca este "foarte important ca tinerii sa fie primii informati". "Daca ei sunt bine informati, vor ajunge sa fie nici agresati, nici agresori si cred ca este foarte important. (...) Sunt multe actiuni pe care le derulam in prezent in cadrul campaniei si trebuie sa le organizam. (...) Violenta cred ca este cel mai urat lucru care se poate intampla pe pamant unui om, indiferent ca este fizica sau psihica", a mai afirmat vedeta.

Totodata, cantareata a spus ca violenta in familie este foarte prezenta in Romania, precizand ca acest lucru o face sa fie mai motivata in ceea ce inseamna campania "Nu bate! Mai bine canta!".

"Cred ca au fost momente magice astazi aici (la Colegiul National de Arta "Dinu Lipatti", n.r.). (...) Asta le spuneam elevilor de aici, daca simt vreodata ca au un sentiment negativ sau ca sunt nervosi sau stresati, se pot exprima prin muzica. Poti sa asculti o melodie, poti sa bati in tobe, poti sa canti la o chitara mai agresiv, dar in niciun caz nu trebuie sa fie agresivi fizic sau verbal, pentru ca nu ajuta cu nimic, din contra, te face sa te afunzi din ce in ce mai rau", a mai explicat aceasta.

Cantareata a declarat ca mesajul campaniei sale se adreseaza si agresorilor. "Da, sunt fericita. Sunt fericita pentru ca mi-am recapatat activitatea artistica, ma ocup de cariera mea, sunt cam obosita, lucrurile s-au derulat pe repede inainte si am facut multe lucruri intr-un timp foarte scurt, dar sunt fericita si acest eveniment (agresiunea suferita in luna iunie, n.r.) tine de trecut, a fost intr-adevar un eveniment neplacut, insa l-am trecut cu bine si datorita tuturor celor care au fost alaturi de mine", a adaugat vedeta.

Alexandra le-a transmis victimelor violentei in familie sa nu permita acest lucru in viata lor. "Violenta nu inseamna fericire, nu inseamna iubire, nu merita nimeni sa se poarte asa cu ele. Cel mai important este sa ne respectam pe noi insine, sa stim cine suntem, sa ne iubim si sa canalizam totul prin iubire, toate sentimentele noastre. Sa nu permitem. Iar daca au probleme sau ajung in astfel de situatii de violenta si de abuz sa stie ca au la cine sa apeleze si cred ca Politia Romana si Politia Capitalei le sta la dispozitie oricand. Exista psihologi, psihoterapeuti, sunt ONG-uri care se ocupa de astfel de cazuri", a declarat aceasta.

De asemenea, Alexandra Stan a dezvaluit ca in primavara va fi pregatita sa lanseze o noua piesa.

Cantareata Alexandra Stan a ajuns la spital, in luna iunie, cu vanatai si echimoze, dupa ce ar fi fost batuta, potrivit tatalui acesteia, de managerul ei Marcel Prodan, pe marginea unui drum national din Constanta, un echipaj de politie intervenind pentru a o ajuta pe tanara.

Avocatul Alexandrei Stan a depus o plangere penala la Parchetul Judecatoriei Constanta impotriva managerului ei artistic, Marcel Prodan, pentru santaj. In plangerea respectiva, Alexandra Stan il acuza pe Marcel Prodan ca, in zilele de 14 si 15 iunie, a amenintat-o si a lovit-o pentru a o determina sa renunte la pretentiile materiale solicitate ca urmare a prestatiilor sale artistice si incasate de societatea al carei administrator este barbatul.

Procurorii DNA au inceput apoi urmarirea penala in cazul lui Marcel Prodan, managerul Alexandrei Stan, sub acuzatia de santaj.

In varsta de 24 de ani, Alexandra Stan a lansat primul ei single, "Lollipop (Param Pam Pam)", in 2009. Al doilea single, "Mr. Saxobeat", s-a bucurat de un succes international urias, devenind un hit si fiind inclus in topuri muzicale din tari precum Noua Zeelanda, Marea Britanie, Australia, Canada si SUA. Si-a lansat albumul de debut, "Saxobeats", in august 2011. In 2012, ea a lansat piesa "Lemonade", inregistrand aproape 47.000.000 de vizualizari pe Youtube in mai putin de 10 luni.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

De ce poate o țară NATO să trimită trupe în Ucraina fără să se implice direct în conflict. Explicațiile experților
De ce poate o țară NATO să trimită trupe în Ucraina fără să se implice direct în conflict. Explicațiile experților

Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări din Alianţa Nord-Atlantică devin părţi la conflict.  

Accident între un autoturism şi un microbuz, pe Drumul Morții. Sunt opt victime | FOTO
Accident între un autoturism şi un microbuz, pe Drumul Morții. Sunt opt victime | FOTO

Trei persoane cu traumatisme minore necesită îngrijiri în urma unui accident rutier produs pe DN2-E85 între un autoturism şi un microbuz de transport persoane.

 

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.