Accidente in lant pe A2, din cauza poleiului. Sofer: "Am incercat sa pun frana, dar nicio masina performanta nu se opreste"

×
Codul embed a fost copiat

A fost un nou carambol astazi, pe Autostrada Soarelui, dovada ca nu am invatat nimic din lectia ingrozitoare de acum doua saptamani, soldata cu 4 morti.

De aceasta data, zeci de masini s-au ciocnit din cauza poleiului si 6 persoane au fost transportate la spital dar, din fericire, nu vorbim de victime ranite grav. Politistii au deschis dosare penale pentru vatamare corporala din culpa si vor stabili daca soferii si-au adaptat viteza la conditiile meteorologice. Pana atunci, au impartit amenzi celor care trebuiau sa faca drumurile practicabile dar, evident, n-au facut-o.

La kilometrul 12 al autostrazii A2, in sensul de mers spre Constanta, era prapad la ora 8 dimineata. Nu mai putin de 10 masini s-au ciocnit ca niste popice, iar una dintre ele a ramas infipta in parapetul de pe marginea drumului. Autoturismele sunt atat de avariate incat doar un miracol a facut ca toti cei peste 20 de pasageri sa scape fara rani grave. Soferii le-au declarat politistilor ca nu si-au mai putut stapani masinile din cauza ghetii de pe carosabil.

Sofer: “A derapat inaintea mea, era perpendicular pe sosea si chiar nu am avut cum sa il evit.”

Sofer: “O sa dau in judecata administratia drumurilor ca nu se poate asa ceva. Nu se poate sa nu arunci o lopata de nisip. Am incercat sa pun frana, dar nicio masina performanta nu se opreste.”

Citește și
accident Targu Frumos
Accident filmat cu camera de bord, in Targu Frumos. Un sofer ocupat cu mobilul a spulberat o alta masina din trafic
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Reprezent asistenta rutiera: “Era gheata, gheata. Nu se putea sta in picioare de dimineata. Am venit la 20 de minute dupa accident si inca era gheata, nu se putea sta in picioare. Avem masini de interventie pe mai multe poduri, s-a format gheata. Cauciururile de iarna nu te ajuta pe gheata. Mai ales cand esti pe vale, in coborare."

Alte doua persoane au fost transportate la spital de la kilometrul 21 al aceleiasi autostrazi, dupa ce masinile pe care le conduceau s-au lovit, tot din cauza poleiului. Si alte 7 autoturisme au fost prinse intr-un carambol la intrarea in Bucuresti. Politistii au deschis dosare penale pentru vatamare din culpa si vor stabili cu exactitate ce s-a intamplat. Un lucru este sigur: utilajele care imprastiau nisip au fost vazute pe Autostrada Soarelui doar dupa producerea accidentelor, nu si inainte.

Gabriel Onofras: “Vom amenda administratorul drumului pentru ca nu s-a ingrijit ca drumul sa fie practicabil.”

Adica CNAIR. Pana la aceasta ora compania a primit 7 amenzi in valoare de 30 de mii de lei. Conducerea Companiei de Drumuri spune insa ca nu au fost primit nicio atentionare de polei de la Administraţia Naţională de Meteorologie dar si ca va verifica modul in care s-a actionat pe teren, in aceste zile.


UPDATE 12:10
 Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constituit miercuri o comisie care va cerceta si va stabili modul in care s-a intervenit si s-a actionat miercuri dimineata pe autostrada A2, unde s-a format o pelicula de gheata, subliniind ca Administratia Nationala de Meteorologie nu a emis nicio atentionare de polei. Compania da asigurari ca, in cazul in care se vor constata deficiente, vor fi aplicate sanctiuni.

Potrivit unui comunicat al CNAIR remis miercuri AGERPRES, pe autostrada A2, pe anumite sectoare izolate de drum, din cauza fenomenului de condens si a temperaturilor scazute, s-a format o pelicula de gheata pe partea carosabila. In aceste conditii, s-a actionat cu material antiderapant. "Mentionam ca nu a fost emisa nicio atentionare de polei de catre Administratia Nationala de Meteorologie. In urma apelului lansat de Politia Rutiera, conform conducerii DRDP Bucuresti, s-a actionat cu material antiderapant. In ceea ce priveste panourile de informare VMS, atat cele de pe autostrada A2, cat si cele de autostrada A1, afisau urmatorul mesaj: Adaptati viteza, circulati prudent!!!!", afirma CNAIR.

CNAIR a format, la nivel central, o comisie, care va cerceta modul de interventie si actiune pe A2 si da asigurari ca, in caz de deficiente, vor fi aplicate sanctiuni.

UPDATE 9:40 Un nou accident pe A2, pe sensul de mers catre Constanta

Un accident in care au fost implicate doua autoturisme s-a produs miercuri pe A2, la km 21, pe sensul de mers catre Constanta, informeaza Biroul de Presa al ISU Bucuresti - Ilfov.

Potrivit sursei citate, din accident au rezultat doua victime - una a fost transportata cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca, iar a doua cu ambulanta la Spitalul Pantelimon, ambele fiind constiente.
 

Un accident in lant a avut loc in aceasta dimineata pe autostrada A2 la km 12, la intrarea in Capitala. 17 masini s-au ciocnit - se pare - din cauza poleiului.

Patru raniti in accidentul de pe A2 au fost dusi la spitale din Capitala

Patru persoane ranite in accidentul care a avut loc miercuri dimineata pe Autostrada A2 au fost transportate la Spitalul 'Sfantul Pantelimon' si la Spitalul 'Bagdasar-Arseni' din Capitala, potrivit unor surse medicale. Doua sunt transportate la "Sfantul Pantelimon" si doua la "Bagdasar Arseni". Acestea nu au suferit rani grave, au precizat reprezentantii ISU Bucuresti - Ilfov.

Potrivit comisarului-sef al Centrului Infotrafic, Catalin Bocai, s-au produs doua accidente pe Autostrada A2 - pe sensul catre Constanta si pe sensul catre Bucuresti.

Reprezentantii ISU au precizat ca in accident au fost implicate 17 masini, dintre care 10 pe sensul catre Constanta, iar sapte spre Capitala. Conform sursei citate, in urma accidentului, 22 de persoane sunt evaluate medical.

La fata locului actioneaza cinci echipaje SMURD, unul de la descarcerare si un altul pentru stingere. Alte trei accidente mai mici au avut loc in aceasta dimineata pe A2, tot din cauza poleiului. Miercuri dimineata a avut loc un accident si pe Autostrada A1, in care au fost implicate patru autoturisme, a precizat comisarul-sef Catalin Bocai.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Carambol cu 8 masini in Constanta. Soferul unui taxi si pasagerul sau, grav raniti in incident
Carambol cu 8 masini in Constanta. Soferul unui taxi si pasagerul sau, grav raniti in incident

Un carambol cu 8 masini a avut loc miercuri dimineata, in dreptul Academiei Navale din Constanta. Un taximetru a fost lovit in plin si aruncat in alte sase masini aflate in fata unei unitati militare.
 

Accident filmat cu camera de bord, in Targu Frumos. Un sofer ocupat cu mobilul a spulberat o alta masina din trafic
Accident filmat cu camera de bord, in Targu Frumos. Un sofer ocupat cu mobilul a spulberat o alta masina din trafic

Un drum din orasul Targu Frumos a devenit, in cateva clipe, scena unui grav accident produs, se pare, din cauza neatentiei.

Impact devastator pe soseaua de centura a Capitalei. Doi oameni au ajuns la spital dupa ce o soferita a intors ilegal
Impact devastator pe soseaua de centura a Capitalei. Doi oameni au ajuns la spital dupa ce o soferita a intors ilegal

Un impact devastator a avut loc duminica seara pe soseaua de centura a Capitalei, in judetul Ilfov. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce masinile in care se aflau s-au izbit violent.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.