(P) Compania care a adoptat un rau din Romania. Ce s-a intamplat dupa 7 ani

Ultimul update: Luni 05 Octombrie 2015 07:04
Data publicarii: Vineri 02 Octombrie 2015 10:38
Categorie: a
Tara Dornelor, raul Dorna

Cum arata un rau din muntii nostri dupa ce o mare companie din domeniul bauturilor racoritoare si-a facut fabrica in apropierea sa? Rezultatul este surprinzator.
 

Raul Dorna, un afluent al Bistritei, da numele uneia dintre cele mai populare ape minerale din Romania. Si nu intamplator: apa extrasa din zona Tarii Dornelor este imbuteliata de ani buni in fabrica Coca-Cola HBC Romania din satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candreni, la 9 kilometri de Vatra Dornei. Iar de aici ajunge pe mesele – sau in frigiderele – a milioane de romani. Ce se intampla insa cu raul, care strabate una dintre cele mai frumoase regiuni ale tarii noastre, Tara Dornelor?

In 2008, Coca-Cola HBC a dat startul programului „Adopta un rau de la izvoare pana la varsare”. Nu este vorba doar de curatarea apelor si a malurilor raului, ci si de a incuraja oamenii din zona sa isi asume responsabilitatea protejarii acestuia si sa fie constienti de consecintele defrisarilor din zona si poluarii apelor. Si asta pentru ca multe dintre programele de acest gen, desfasurate pana atunci, se dovedisera o munca de Sisif: la scurt timp dupa ce o zona era curatata, oamenii aruncau alte gunoaie. Ca urmare, compania, impreuna cu partenerii din ONG-urile Tasuleasa Social, Asociatia Salvati Dunarea si Delta si MaiMultVerde si-au propus sa schimbe in primul rand modul de gandire a oamenilor.

In cadrul proiectului, care a durat cativa ani, au fost plantati peste 10.000 de puieti si s-au colectat zeci de tone de gunoaie. In total, in program au fost implicati mii de tineri si s-a investit peste 1 milion de euro. La finalul sau, in 2013, „Adopta un rau” a primit medalia de aur la Gala Europeana CSR Awards de la Bruxelles, iar Sistemul Coca-Cola Romania a devenit primul grup din tara noastra finalist al Premiilor pentru Excelenta Corporatista oferite de Secretarul de Stat al SUA.

Mai important insa decat orice premiu, rezultatele se vad la fata locului, in Tara Dornelor. Iar compania Coca-Cola HBC Romania isi propune si in continuare sa aiba grija de ce ramane „dupa noi”, in cadrul proiectului sau cu acelasi nume, despre care gasiti aici mai multe detalii.

Tara Dornelor, raul Dorna Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

(P) Regulile secrete ale mersului pe munte. Singura scoala din Romania unde pot fi invatate gratuit

(P) Regulile secrete ale mersului pe munte. Singura scoala din Romania unde pot fi invatate gratuit

Telekom Romania

(P) România se pune în mişcare şi îşi redefineşte stilul de viaţă

(P) Câstigă o vacanță de 10.000 de euro

(P) B.Digital – platforma online prin care creditul poate fi accesat de oriunde ați fi

Summer Well

(P) Peste 17.000 de fani sunt asteptați în cea de-a doua zi a festivalului Summer Well

(P) Caroli a lansat cârnaţii Maestro cu 100% ingrediente naturale

(P) Summer Well, un festival ca o vacanță, prezentat de Orange