Burgeri gourmet, oameni tolaniti la soare si muzica buna. Cum a fost la prima editie BurgerFest

BurgerFest

Timp de trei zile, gurmanzii din Bucuresti au uitat de diete si de calorii si au degustat din burgerii construiti cu atentie de restaurantele prezente la primul festival dedicat burgerilor din Romania.

Apoi, cu burta la soare, tolaniti pe iarba sau pe baloti de paie, au ascultat muzica si au stat la o bere sau mai multe alaturi de prieteni.

In ultimii ani, burgerii au iesit din sfera preparatelor fast-food si au intrat in categoria „gourmet”. Doar in Romania, numarul restaurantelor care l-au inclus in meniu s-a triplat, iar clientii le-au prins gustul si au ajuns sa consume peste 50 de milioane de burgeri anual. La BurgerFest, aflat la prima editie, s-au mancat nu mai putin de 14.000 de burgeri.

De vineri seara pana duminica seara, festivalul a adunat pe pajistea de la Verde Stop peste 10.000 de oameni, insotiti de prieteni sau de patrupede si familii tinere cu copii.

Citește și
Burger
"Focul Iadului", burgerul pentru care clientii trebuie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere

N-a fost doar un festin culinar: trupele Golan, Coma, Niste Baieti si ROA au creat o atmosfera de festival muzical, iar imbracamintea tinerilor nu s-a lasat mai prejos.

Cei mai buni burgeri de la BURGERFEST
La festival au participat noua restaurante: Burger Bar (Bucuresti) , Burger Box (Bucuresti) , Burger Van (Bucuresti), Bistro de l'Arte (Brasov), Grand Combo (Bucuresti), Ludic (Bucuresti), Modelier (Bucuresti), Old Brick Pub (Bucuresti), Sky Bar (Bucuresti).

Acestea s-au intrecut in executarea unui burger perfect, iar juriul format din Chef Foa, Chef Nico Lontras si Marius Tudosiei a decis castigatorii.

Pe locul 1 s-a clasat Bistro de l’Arte, un restaurant din Brasov care a venit pana la Bucuresti sa demonstreze ca burgerii home made, facuti din ingrediente naturale, sunt un adevarat rasfat. Burgerul Bistro cu care au castigat marele premiu a fost facut din chifla, salata, dulceata de ceapa, chiftea de carne, chedar, maioneza si o felie de bacon crocanta.

Pe locul 2 s-a clasat SkyBar Dorobanti, un rooftop din Bucuresti care a introdus de ceva timp si burgerii in meniu dupa ce i-a descoperit in America.

Locul 3 l-a obtinut MODELiER cu Krusty, burgerul casei, pe care l-am incercat si noi si am ramas placut impresionati.

La categoria amatori, castigatorii au fost Cezar Stanislau (locul 1), Ovidiu Vasile (locul 2) si Maximilian That (locul 3).

Burgerii deliciosi, din ingrediente naturale si fresh, au mers foarte bine cu Ciuc 0.0, berea fara alcool si cu ingrediente 100% naturale, care merge incercata la orice masa.

Pana la urmatoarea editie BurgerFest, va lasam sa va delectati cu imagini de la festival.

 Vezi si un video de la eveniment:

 


 

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Citește și...
Burgeri cu mozzarela si vita sau harissa si burta de porc. Cate zeci de milioane de
Burgeri cu mozzarela si vita sau harissa si burta de porc. Cate zeci de milioane de "chiftele americane" mananca romanii

Ce ati zice despre un burger cu pateu de porc, dulceata de ceapa sau si, mai curajos, somon si capere?

"Focul Iadului", burgerul pentru care clientii trebuie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere

Amatorii de senzatii tari sunt chemati sa-si puna la incercare papilele gustative, la un restaurant care se lauda ca serveste cel mai condimentat hamburger din lume.

Cel mai vechi burger din lume a fost cumparat in urma cu 20 de ani: ”Este perfect conservat”. VIDEO
Cel mai vechi burger din lume a fost cumparat in urma cu 20 de ani: ”Este perfect conservat”. VIDEO

Doi australieni sustin ca detin cel mai vechi burger din lume, pe care l-au cumparat in urma cu 20 de ani.
 

Recomandări
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”

Centralele pe cărbune ar putea avea viitor în România, deși legea actuală prevede clar închiderea lor completă în următorii ani.

Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat
Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat

S-a lăsat cu revoltă în Senatul României, după ce Ilie Bolojan, președintele Camerei Superioare a Parlamentului, a anunțat că vrea să desființeze în jur de 180 de posturi bugetate.

Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate
Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate

Obezitatea este recunoscută ca boală cronică în România, însă doar pe hârtie, pentru că statul nu a pus la punct şi programe speciale care să îi ajute pe pacienţi.