Monica Columbeanu divorteaza de Irinel. Vezi cu ce avere s-ar putea alege

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Povestea dintre Cenusareasa mioritica, alias Moni, si printul grizonant, dar bogat, Irinel Columbeanu, s-a incheiat. Numita "stapana de la Izvorani" timp de cinci ani, Moni a introdus actiunea de divort la Judecatoria Buftea, luni dimineata.

Asadar, atat de zvonitul divort dintre fotomodelul Monica si milionarul Irinel Columbeanu este de acum doar o chestiune de saptamani.

Cel mai mediatizat cuplu al Romaniei apare in fata instantei la cererea ei. Tanara de 24 de ani isi doreste de la sotul in varsta de 53 custodia completa a fetitei lor, Irina, si o pensie alimentara substantiala. Doamna Columbeanu vrea, de asemenea, sa revina la numele de domnisoara, Gabor, si sa aiba discretie maxima din partea judecatorilor. Nicio vorba inca despre impartirea averii.

Candva motiv de mare invidie, cuplul Monica si Irinel Columbeanu scrie de acum povestea unui divort de mult anuntat. Doamna si-a luat inima in dinti si avocata de brat si, in mare taina, s-au dus la Judecatoria Buftea.

"Va rog sa desfaceti casatoria din culpa comuna", le-a cerut Monica judecatorilor si s-a plans ca dragostea de odinioara nu mai e de mult o realitate. Intre ea si Iri, cum isi alinta sotul, nu mai exista prea multe in comun. Chiar daca a evitat sa spuna lucruilor pe nume inca, doamna Columbeanu da vina pe interesul sotului pentru afaceri, mai mare decat cel pentru casnicie.

Citește și
Monica Columbeanu, Irinel Columbeanu
De la Moni de Bacau, stapana la Izvorani. Dupa 5 ani ii spune adio lui Iri
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Contactat telefonic de reporterii Stirile ProTv, Irinel Columbeanu a spus ca nu are nimic de declarat.

Vestea divortului l-a mirat insa pe socrul cel mare. A dezvaluit ca in ultima saptamana s-a aflat la Cluj, impreuna cu fiul sau, asa ca niciunul nu stia ce se petrece de fapt la judecatoria de acasa.

"Nu stiu nimic. Absolut nimic. Sa fie sanatoasa. Nu stiu asa ceva", a spus Ion Columbeanu.

Apropiatii cuplului sunt deja in doua tabere. Unii se arata surprinsi, ceilalti spun ca se intampla ceva firesc. Mai ales ca de luni bune tabloidele vorbesc despre presupusele escapade ale celor doi. Care oricum nu mai traiesc de multa vreme in aceeasi casa.

"Imi pare foarte rau, bineinteles. Pentru ca au un copil superb. Sper sa se desparta in conditii OK, sa nu o afecteze pe Irina", a spus designerul Adina Buzatu.

De reactionat a reactionat si o tanara care se pare ca a contribuit la problemele celor doi, atunci cand a afirmat ca domnul Columbeanu i-a facut avansuri.

"Era de asteptat ca or sa divorteze la un moment dat. Doamna s-a vazut cu sacii in caruta. Si-a luat caruta si a plecat. Nu s-a uitat in urma sa vada ce lasa. Oricum nu era o casnicie in adevaratul sens al cuvantului. Probabil ca de mai demult doreau sa se desparta, dar au mai dat o sansa", a declarat si Mariana Rosca.

In cererea de divort, Monica nu pomeneste niciun cuvant despre partaj. O poate face intr-un urmator proces sau, pur si simplu, poate sa renunte la orice pretentie financiara din partea sotului, cel care a fost principala sursa pentru traiul imbelsugat al familiei.

Oricum, in eventualitatea unei dispute pe avere, se anunta batalie mare. Irinel Columbeanu a fost ani la rand in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata la peste 120 de milioane de euro. Pe langa proprietatea impresionanta de la Izvorani, are afaceri importante in telecomunicatii, constructii si imobiliare.

Primul termen este stabilit este pentru 21 martie.

Cum s-a ajuns la divort

De la plecarea Monicai din Romania, scandalurile in familia Columbeanu s-au tinut lant. Mai intai, escapadele Monicai prin Europa au fost intens mediatizate in presa, aceasta fiind acuzata de infidelitate.

Apoi a venit randul bogatasului Iri, care nu s-a lasat mai prejos si a aparut in ipostaze indecente in ziarele de scandal. Asta in timp ce Moni era plecata la studii in America.

De la Moni de Bacau, stapana la Izvorani. Dupa 5 ani ii spune adio lui Iri

Astfel, dupa un an de zbucium, a venit momentul ca Moni de Bacau sa ii spuna adio lui Iri de Izvorani si sa isi ia viata in maini.

Cati bani are Irinel

In 2005, averea lui Irinel era estimata undeva la 50-60 de milioane de dolari. Dupa ce si-a inceput relatia cu Monica si a devenit si o figura mondena, banii domnului Columbeanu s-au inmultit. Presa vremii scria ca, intr-un singur an, a ajuns la peste 100 de milioane de dolari. Numai ca a venit criza, care l-a afectat profund pe Iri. Intr-un singur an, adica in 2009, a pierdut 90% din capital. Revista "Forbes" l-a plasat atunci pe locul 400 in Top 500 miliardari.

In 2011, Irinel Columbeanu e departe de a mai fi afaceristul de alta data. Averea lui e estimata acum la doar 10-12 milioane de dolari.

Urmeaza partajul? Cine o creste pe micuta Irina?

Se pare ca Monica a introdus, odata cu cererea de divort, si cererea de obtinere a custodiei Irinei, fiica celor doi. Daca aceasta ii va fi incredintata mamei, Irinel trebuie sa plateasca pensie alimentara. Adica, potrivit legilor, o treime din veniturile sale lunare, daca partile nu vor ajunge la un altfel de acord.

Cat despre banii cu care se alege Monica... Inca de la primele zvonuri de divort in familia Columbeanu, acum mai bine de un an, tabloidele scriau ca Irinel a fost prevazator si a reglementat prin acte la notar ce se va intampla cu averea lui in cazul divortului de Monica. Potrivit acestora, ea ar primi doar o renta lunara si nu jumatate din banii sotului. Totusi, dupa legislatia din Romania, acordul prenuptial, atat de des intalnit in America in cazul bogatasilor, nu exista.

Cum a facut bani Iri

Povestea romantata este chiar varianta lui Irinel, care a explicat intr-o emisiune TV ca, in zilele de dupa Revolutie, a fost gasit in fata la Inter de doi francezi care aveau nevoie de un ghid in Bucuresti, dupa care l-au luat partener intr-o afacere. Fara vreun ajutor din partea tatalui, functionar guvernamental pe vremea lui Ceausescu. Cel putin asa e varianta via Irinel.

Afacerile sale se invart in zona consultantei pentru afaceri, intermedierilor in comertul cu diverse produse, activitatilor de arhitectura si transporturilor. A incercat si cu ceva materiale de constructii revolutionare. Un ciment special inventat de un francez, care ii purta numele, n-a fost insa cea mai buna investitie si i-a adus numai pierderi.


Moni s-a mutat cu fetita in LA. "Eu si Iri avem o relatie inteligenta"

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
EXCLUSIV! Monica Columbeanu, cam nervoasa: Iri ma calmeaza
EXCLUSIV! Monica Columbeanu, cam nervoasa: Iri ma calmeaza

Ati fi crezut ca si Moni e si ea suflet de om si ca se enerveaza cand ziarele scriu minciuni despre ea? Ei bine, norocul "scorpiei de la Izvorani" e ca il are alaturi pe Iri.

De la Moni de Bacau, stapana la Izvorani. Dupa 5 ani ii spune adio lui Iri
De la Moni de Bacau, stapana la Izvorani. Dupa 5 ani ii spune adio lui Iri

Au fost cel mai mediatizat cuplu monden din Romania. Ea are 24 de ani, el 53, iar divortul le desparte averile, dar si fetita de patru ani.

Recomandări
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”

Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran, dar unul care să nu provoace o escaladare a conflictului în regiune, potrivit presei israeliene.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă
Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă

Economia chineză a avut un început de an mai puternic decât s-au așteptat analiștii, chiar dacă criza din sectorul imobiliar s-a adâncit.