"Homeland" si "Modern Family", marii castigatori la premiile Primetime Emmy 2012

×
Codul embed a fost copiat

Serialul thriller psihologic "Homeland" si serialul de comedie "Modern Family" au castigat cate patru trofee la cea de-a 64-a gala Primetime Emmy Awards, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles.

 Astfel, "Homeland" s-a impus la categoria "cel mai bun serial-drama", in timp ce "Modern Family" a castigat trofeul categoriei "cel mai bun serial-comedie", pentru al treilea an consecutiv.

Productia ABC "Modern Family", care prezinta vietile haotice ale trei cupluri inrudite intre ele si ale copiilor lor, nominalizata in 14 categorii Emmy, a mai castigat anul acesta premiile pentru interpretare secundara (Eric Stonestreet, repectiv Julie Bowen), dar si cel pentru regie (Steven Levitan).

"Homeland", un thriller psihologic a carui actiune se petrece dupa atacurile teroriste din SUA, nominalizat la noua categorii Emmy, a mai castigat premiile pentru cel mai bun scenariu si cele mai bune roluri principale (Claire Danes, respectiv Damian Lewis).

Miniseria "Hatfields & McCoys", filmata in Romania, a castigat doua premii Emmy

"Homeland", care este, se pare, unul dintre serialele preferate ale presedintelui american Barack Obama, a invins favoritul din genul "serial TV-drama", "Mad Men", nominalizat la 17 premii Emmy, dar care, duminica seara, a plecat acasa cu mana goala.

La categoria "cel mai bun serial-drama" mai fusesera nominalizate "Downton Abbey", "Game of Thrones", "Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire" si "Breaking Bad", in timp ce la categoria "cel mai bun serial-comedie" au mai fost nominalizate "Girls", "Veep", "The Big Bang Theory", "Curb Your Enthusiasm" si "30 Rock".

Politica americana a reprezentat o tema importanta in cursa pentru premiile Emmy de anul acesta.

Astfel, "Game Change", productia HBO despre Sarah Palin, a fost marea castigatoare in categoria "miniserie/ film TV", obtinand trofeele pentru cea mai buna miniserie, cel mai bun scenariu, cea mai buna regie si cea mai buna actrita (Julianne Moore).

Miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de postul History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania, a castigat doua premii, pentru cel mai bun actor in rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger).

De asemenea, Julia Louis-Dreyfus a castigat premiul Emmy pentru cea mai buna actrita intr-un serial de comedie ("Veep"), in timp ce Jon Cryer a primit premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie, pentru rolul din "Doi barbati si jumatate".

Actorul de comedie stand up Louis C.K. a plecat acasa cu primele sale doua premii Emmy - unul pentru scenariul show-ului sau "Louie" (productie FX) si unul pentru regia propriei sale productii TV de stand up comedy.

"The Amazing Race" a castigat premiul pentru cel mai bun reality show, pentru a noua oara, iar Tom Bergeron a castigat premiul pentru cea mai buna gazda de emisiune TV ("Dancing with the Stars").

Cea de-a 64-a gala Primetime Emmy Awards a fost prezentata de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

Duminica seara au fost decernate premiile Emmy "artistice", dupa ce, pe 15 septembrie, tot la Los Angeles, la gala Creative Arts Emmy, au fost acordate premiile Emmy "tehnice".

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Miniseria
Miniseria "Hatfields & McCoys", filmata in Romania, a castigat doua premii Emmy

Miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de postul History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania, a castigat doua premii Emmy, pentru cel mai bun actor in rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger).

Un roman a castigat premiul Emmy cu mini-seria TV a lui Kevin Costner:
Un roman a castigat premiul Emmy cu mini-seria TV a lui Kevin Costner: "Hatfields & McCoys"

Dragos Stanomir, care a castigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sambata seara la Los Angeles, a declarat ca distinctia primita de el ajuta si cinematografia romaneasca, fiind "o recunoastere a valorii tehnicienilor de film romani".

Cine sunt cei trei romani nominalizati la premiile Emmy 2012 pentru
Cine sunt cei trei romani nominalizati la premiile Emmy 2012 pentru "Hatfields & McCoys"

Cineastii romani Serban Porupca, Adina Bucur si Dragos Stanomir au fost nominalizati la premiile Primetime Emmy 2012, pentru miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de televiziunea History Channel si realizata in Romania.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.