Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cannes 2017. Aparitia Ministrului Culturii din Israel a starnit un val de controverse si ironii. Cum arata rochia. FOTO

Rochia care a starnit reactii negative la Cannes

Rochia purtata de ministrul Culturii din Israel, pe covorul rosu, genereaza controverse si ironii pe internet.

O rochie pe care Miri Regev, ministrul Culturii din Israel, a purtat-o pe covorul rosu la Festivalul de Film de la Cannes, miercuri seara, a generat numeroase ironii pe retelele de socializare. Rochia, decorata cu motive ce alcatuiesc o imagine panoramica din Ierusalim, o chestiune centrala a conflictului arabo-israelian, a fost creata pe comanda, pentru a marca a 50-a aniversare a Razboiului de Sase Zile, informeaza The Hollywood Reporter.

Miri Regev, ministrul Culturii din Israel, a participat miercuri seara la ceremonia oficiala de deschidere a celei de-a 70-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, asistand si la proiectia filmului ”Les Fantomes d'Ismael”, de Arnaud Desplechin, care a deschis evenimentul de pe Croazeta, prezentat in afara competitiei. Tinuta ei vestimentara a fost considerata o veritabila ”declaratie politica”, intrucat era decorata cu motive ce alcatuiau o vedere panoramica din Orasul Vechi din Ierusalim, incluzand imagini cu Zidul Plangerii si Cupola Stancii.

Rochia a fost comandata de Miri Regev de la designerul Aviad Arik Herman, pentru a celebra a 50-a aniversare a Razboiului de Sase Zile, ce a avut loc intre 5 si 10 iunie 1967, in urma caruia fortele militare ale Israelului au preluat controlul asupra Ierusalimului de Est.

Rochia care a starnit reactii negative la Cannes

Israelul a pretins ulterior suveranitatea asupra intregului oras, insa cele mai multe dintre tarile lumii - inclusiv ONU - considera si in zilele noastre partea estica a Ierusalimului, inclusiv Orasul Vechi, un teritoriu aflat sub ocupatie militara.

Atat israelienii, cat si palestinienii considera ca Ierusalim este capitala lor.

”Sunt mandra sa sarbatoresc aceasta data istorica prin arta si moda si sunt bucuroasa ca aceasta creatie a designerului israelian Aviad Herman este atat de emotionanta si onoreaza frumosul statut al capitalei noastre eterne, Ierusalim”, a declarat ministrul Miri Regev, potrivit publicatiei Times of Israel.

Reactiile de pe retelele de socializare au fost rapide si intense, iar multi dintre utilizatorii platformei de microblogging Twitter au publicat versiuni modificate in Photoshop ale acelei rochii controversate.

Rochia care a starnit reactii negative la Cannes

Printre acestea se aflau fotografii cu o rochie care prezenta decoratiuni cu imagini ale zidurilor de separare din Israel, flacari deasupra orizontului si bombe care explodeaza in Gaza.

A 70-a editie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfasura in perioada 17 - 28 mai. Juriul competitiei oficiale de pe Croazeta va fi prezidat in acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 18 Mai 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed