Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Taranii din Banat se gandesc sa schimbe graul si porumbul cu aluni

60180561
Embed:

Dezamagiti ca pretul cerealelor scade, iar piata este instabila, banatenii se reorinteaza spre afaceri banoase infiinteaza culturi care de care mai diverse.


Pe un deal de langa Lugoj, pe o suprafata de peste 300 de hectare, a crescut o plantatie de aluni. Proprietarii au investit cinci milioane de euro si spera ca in cativa ani sa inceapa sa-si recupereze banii.

Alexandrina Stoica a hotarat sa infiinteze o plantatie de aluni, dupa ce a vazut ca in Italia afacerea aduce foarte multi bani. Asa ca nu a stat pe ganduri si s-a apucat de afacere, in localitatea Secas.

Localnicii spun ca vor urmari atent profitul adus de culturile de aluni. Daca afacerea va merge, ei vor renunta la grau si porumb. Primele alune au inceput deja sa apara, dar cultivarea lor va incepe in cel mult trei-patru ani.

Proprietarii vor sa se extinda in cativa ani pe 2.000 de hectare, mai ales ca pretul unui kilogram de alune ajunge la sapte-opt euro.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 23 Octombrie 2008
  • 6 Comenteaza
Citeste mai multe despre: Timisoara, Lugoj, alune, plantatie, tarani, grau, porumb,

Comentarii(6)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61799603
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed