iLikeIT. Matematica cu gust de miere. Interviu cu Profu' Online, profesorul pasionat de albine, care preda gratuit matematica

Ultimul update: Sambata 19 Aprilie 2014 07:00
Data publicarii: Miercuri 16 Aprilie 2014 08:47
Categorie: Smart things

Pe toti ne distreaza perlele de la bac si sunt mereu o sursa de buna dispozitie pe internet. Cei mai isteti elevi gasesc insa si resurse foarte utile pentru pregatirea examenului maturitatii.

Meditatiile clasice sunt inlocuite tot mai rapid de cele online. Cel mai des intalnite sunt meditatiile in particular, iar in cazul pregatirii individuale, o sedinta poate ajunge si la 100 de lei, daca profesorul preda la universitate.

Tot pe bani, elevii pot face de acum si pregatire online. O companie IT a lansat o platforma prin intermediul careia tinerii iau lectii in fata calculatorului. Stand acasa, Catalina se pregateste prin internet cu un profesor de limba romana. Costul unei astfel de sedinte ajunge la aproximativ 60 de lei.

Cine nu are bani, sa nu uite insa ca se fac meditatii gratuite aproape in fiecare scoala. Pe langa meditatii, care pot avea loc la scoala sau acasa, elevii trebuie sa invete si singuri. Profesorii spun ca un elev care studiaza 2 ore pe zi timp de 2 luni isi poate mari nota cu un punct, adica de la 5 la 6. La examenul de bacalaureat, asta il transforma din picat in admis.

In Romania, piata meditatiilor este una infloritoare. Daca ne gandim ca jumatate dintre elevii care au de sustinut un examen s-ar medita in medie la 2 materii, ar rezulta ca intr-un an de zile banii cheltuiti de parinti s-ar ridica la 400 de milioane de euro. Evident, discutam de piata neagra, pentru ca la fisc sunt declarate anual sume de 10 ori mai mici.

iLikeIT. Criza online de securitate Heartbleed. Demonstratie: ce se poate face cu o parola furata

Elevii care vor sa invete singuri, pot gasi lectii gratuite si pe internet. George Buhnici a stat de vorba cu Ioan Ursu, profesor de matematica. El are pe internet un canal de Youtube - Profu Online - unde posteaza gratuit lectii de matematica.

Un alt exemplu de meditatii gratuite de matematica, tot pe Youtube, este canalul lui Radu Poenaru. Si tot pe internet puteti lua lectii gratuite de dans latino sau de salsa.

Masa de Paste, cumparata din varful patului. Magazinele online livreaza pana si oua rosii si asteapta cresteri la vanzari

Masa de Paste, cumparata din varful patului. Magazinele online livreaza pana si oua rosii si asteapta cresteri la vanzari

fitness

iLikeIT. Fitness în faţa calculatorului. Platforma online creată de doi campioni români

Ceasurile inteligente îi pot pune pe copii în pericol. Avertismentul unui for european

A apărut site-ul statulparalel.ro. ”Sunt cei care îsi bat joc de tine”

iLikeIT. Cele mai bune mașini electrice. Renault Zoe are o autonomie de 400 de km

iLikeIT. Jocul săptămânii este Football Manager 2018 de la SEGA

iLikeIT: Cele mai bune recomandări de biciclete și trotinete electrice

robot

iLikeIT. Unde se organizeaza expoziții cu roboți pentru educația copiilor, dar și ateliere gratuite de robotică