Raiul soferilor. Vezi in ce tara un litru de motorina costa 13 centi

Benzina

In timp ce in unele tari pretul benzinei ajunge la cifre astronomice, in altele un plin costa extrem de putin. In urma unui studiu realizat de Auto Escape s-a facut un top al statelor in care pretul unui litru de carburant este cel mai ieftin.

Capital: 1. Afganistan: 0,22€/L benzina fara plumb si 0,13€/L de motorina.
2. In Africa de Sud, benzina fara plumb costa 0.23€/L si motorina 0,19 €/L.
3. In Algeria, benzina fara plumb este 0,20€/L si motorina 0,35€/L.
4. In Armenia, benzina fara plumb costa 0,44€/L si 0,52€ un litru de motorina.
5. Cipru:, benzina fara plumb este 0,74€/L, iar motorina 0,42€/L.
Studiul arata unde au avut loc cele mai mari ieftiniri la carburanti in 2010.

Romania Libera: Basescu vrea sa ii fure osul lui Blaga Membrii gruparii Blaga raman reci la avertismentele lui Traian Basescu si isi ascut sabiile pentru viitorul congres, in timp ce democrat-liberalii fideli Cotrocenilor regreta deteriorarea relatiilor cu seful statului. Suparat ca pierde controlul asupra partidului pe care l-a creat, Traian Basescu a lansat marti seara o serie de atacuri dure la adresa PDL, in general, si a lui Vasile Blaga, in special . Secretarului general al partidului, aspirant la functia de presedinte al PDL, seful statului i-a recomandat sa-si „amane foamea de putere". In plus , presedintele Basescu a comentat intr-o nota ironica o declaratie recenta a lui Blaga, in care recomanda Guvernului sa inceteze cu masurile de austeritate pentru ca s-ar putea „rupe ata". „Atat a inteles el din nevoia de a stabiliza Romania", a spus seful statului. Vasile Blaga a refuzat insa sa-i dea replica presedintelui.

Gandul: Harta oraselor in care pretul apartamentelor s-a prabusit. Vezi cat mai costa locuinta ta Pitestiul este orasul in care s-au inregistrat cele mai mari scaderi ale preturilor apartamentelor vechi din Romania. O locuinta din acest oras s-a ieftinit cu 12,3% in cel de-al doilea semestru al lui 2010 fata de primele sase luni ale anului, potrivit datelor unui studiu al companiei de evaluare Darian. Astfel, cumparatorul unui apartament de doua camere de 50 de metri patrati ar trebui sa plateasca 41.650 de euro pentru o astfel de locuinta. Pe locul secund in topul deprecierii valorii proprietatilor rezidentiale vechi este Capitala. Imobilele din Bucuresti raman insa cele mai scumpe din tara ca pret unitar, in pofida faptului ca, in numai sase luni, au pierdut in medie 11,1% din valoarea de piata. In aceste conditii, acelasi apartament de doua camere, situat in cel mai mare oras al tarii, costa aproximativ 55.450 de euro.

Jurnalul National: Blaga ii trage lui Zeus PDL de sub picioare Nemultumirea lui Basescu este legata in principal de modul in care negocierile pentru alegerile interne din mai contureaza infrangerea gruparilor pastorite de el. Emil Boc, vehiculat cand retras din cursa, cand readus drept candidat favorit al lui Basescu, este marginalizat total in negocierile actuale pentru functiile de conducere in PDL. Elena Udrea insasi, dupa ce a pierdut startul cu al sau candidat Falca, retras si el din cursa, incearca sa obtina o impacare cu Vasile Blaga, de teama ca va ramane fara functie dupa Conventia Nationala a PDL din luna mai. Si baronii locali controlati pana acum de Elena Udrea au deschis negocieri cu gruparea Blaga-Videanu in dorinta de a-si securiza pozitiile contra voturi la alegerile pentru presedintia partidului.

Citește și
Saracie
Criza, saracie, somaj, disponibilizari. Ce lasa FMI in urma?
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Evenimentul Zilei: PDL-istii vor sa-l impace pe Basescu cu demisia lui Pasat Scuturati de presedinte pentru prestatia in cazul deputatului Dan Pasat, democrat-liberalii ii cer demisia colegului lor acuzat de coruptie. Raluca Turcan vorbeste chiar de excludere. Pusi la colt de presedintele Traian Basescu, iritat de "dispretul" cu care i-au tratat cererea de a nu-l proteja pe deputatul Dan Pasat, democrat-liberalii isi pun acum cenusa in cap. PDL-istii ii cer lui Pasat sa demisioneze din parlament pentru a le da mana libera procurorilor si-l ameninta cu excluderea din partid daca nu o va face.

Ziarul Financiar: Guvernul privatizeaza energia pe Bursa doar pe vorbe, fara calendar Statul roman incearca anul acesta sa stranga 600 mil. euro din privatizari pe Bursa, fara a avea insa un calendar asumat si transparent al listarilor. Ce sanse are cand Polonia si Austria vin cu programe concrete de privatizari de miliarde de euro? Polonia a strans 8 miliarde de euro din privatizari in trei ani, onorandu-si promisiunile si planificand din timp vanzarea de active. La Bucuresti, companiile de stat s-au listat doar la bursa zvonurilor in ultimii ani. Guvernul de la Varsovia a invatat singur lectia privatizarilor programand vanzarile de active prin strategii multianuale, contacte directe cu investitorii straini si folosirea diplomatilor pentru promovarea proiectelor.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Triunghiul
Triunghiul "fericirii": spaga, vama si partidul

Procurorii DNA sustin ca mita din dosarul de la Vama Halmeu - in care au fost arestate trei persoane - a fost ceruta "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie".

Criza, saracie, somaj, disponibilizari. Ce lasa FMI in urma?
Criza, saracie, somaj, disponibilizari. Ce lasa FMI in urma?

FMI si guvernantii mizeaza pe cresterea economica a Romaniei in acest an. Programele de restructurare vor continua, lista cu intreprinderile de stat monitorizate urmand sa fie extinsa.

A dat 400.000€ sa ajunga sef de vama, dar a meritat. Acum risca puscaria
A dat 400.000€ sa ajunga sef de vama, dar a meritat. Acum risca puscaria

Operatiunile anticoruptie desfasurate ieri la vamile din vest scot la iveala sumele colosale care se strangeau din spagile platite de traficanti. Numai intr-o tura sumele stranse de vamesi si politistii de frontiera erau intre 5.000 si 25.000 euro.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.