Cea mai puternica furtuna de zapada vazuta din spatiu. Imagini incredibile

Spatiu

Daca v-ati intrebat vreodata cum arata o furtuna de zapada vazuta din spatiu, a venit vremea ca NASA sa va raspunda la aceasta curiozitate.

 

Huffington Post: Furtuna care a acoperit jumatate din America a fost captata in imaginile obtinute de NASA cu MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer), aparatura aflata pe un satelit NASA, dar cu ajutorul satelitului GOES-13. Fotografiile arata tabloul complet al iernii deasupra Americii si se poate vedea si cati nori (dintre care multi plini de zapada) acopera tara. Detaliile sunt incredibile.

BBC: Monstrul. Un elvetian care lucra la serviciile sociale a recunoscut ca a abuzat 114 copii si adulti cu dizabilitati aflati in aziluri, vreme de 30 de ani. Barbatul de 54 de ani, care a lucrat in noua astfel de case de ajutor, a recunoscut opt dintre abuzuri, majoritatea dintre acestea petrecandu-se in zona orasului Berna. Ancheta a inceput dupa ce doua dintre victime l-au denuntat. Politistii spun ca exista si probe impotriva elvetianului, printre acestea aflandu-se fotografii si filme ale abuzurilor. O alta ancheta impotriva barbatului a fost deschisa si in 2003, numai ca atunci din cauza unor greseli procedurale. Atunci a fost vorba de o fata de 13 ani, cu dizabilitati. Acum, doi dintre baietii de care avea grija la un orfelinat s-au plans rudelor ca au avut contacte sexuale cu un barbat. Cea mai tanara dintre victimele barbatului avea doar un an.

Daily Telegraph: Suspecti pentru 11 septembrie din Qatar. FBI a dat in urmarire o echipa formata din mai multe persoane, suspectate ca ar fi facut parte din atacurile din 11 septembrie din America. Documente secrete arata ca trei barbati din Qatar au condus operatiunea de urmarire a tintelor si le-au oferit sprijin celor care complotau. Ei aveau bilete de avion spre Washington in ziua dinaintea tragediei. Persoanele au supravegheat cladirile World Trade Center, Casa Alba, iar al treilea a fost in Virginia, la Pentagon. Dupa zece zile de urmarire, ei au zburat la Los Angeles, unde au stat intr-un hotel de langa aeroport, platit, ca si avionul, de "un terorist deja condamnat". In camerele lor, angajatii au vazut uniforme aviatice si pachete adresate unor tari ca Siria sau Afghanistan sau cu destinatia Ierusalim sau Iordan. Pe 10 septembrie, suspectii trebuiau sa zboare spre Washington, dar nu s-au mai imbarcat. De atunci nu se stie unde s-au dus. Detaliile acestui caz au ajuns la WikiLeaks.

Citește și
Salon spital
MS inchide gaurile negre ale sistemului sanitar. Sindicatele se opun
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Daily Mail:  Masina care nu te lasa sa conduci daca esti baut. Ar putea sa fie cea mai tare descoperire din domeniul industriei auto. Specialistii au dezvoltat un prototip care are inclus un detector de alcool si care poate sa stabileasca imediat daca soferul care se urca la volan a consumat bauturi alcoolice. Unul dintre senzorii inclusi analizeaza respiratia conducatorului auto, fara ca acesta sa sufle in etilo-test. Alti senzori masoara gradul de alcool din sange. Toate acestea sunt plasate strategic pe volanul masinii si in portiera. Daca soferul a depasit limitele legale de alcool in sange, motorul nu va porni. Vestea proasta (sau buna) e ca automobilele ar putea sa fie dotate cu aparatura abia peste 10 ani.

Huffington Post: Iadul pe Pamant. Un ciclon de marimea uraganului Katrina, care a facut praf orasul New Orleans in 2005, se indreapta spre Australia, iar joi se pare ca va atinge punctul culminant. La doar cateva saptamani dupa ce tara a fost devastata de inundatii incredibile, ciclonul Yasi, care are acum categoria a 5-a, va lovi Australia, incepand de miercuri, in insulele din est si apoi joi, pe continent. Furtuna se pare ca e devastatoare, sustin specialistii meteo, care spun ca va fi insotita si de valuri uriase, curenti puternici si inundatii ale zonelor joase, pentru ca apa va depasi nivelul normal. Intre Cooktown si Townsville vantul va fi puternic, de pana la 125 de km/h, iar intre Port Douglas si Cardwell rafalele vor ajunge pana la 170 de km/h.


stirileprotv.ro: Becurile economice si cancerul. Facem economie de electricitate, dar lucrul acesta s-ar putea sa ne coste sanatatea. Folosirea pana noaptea tarziu a becurilor economice ar putea fi cauza cresterii riscului apartiei unor forme de cancer, printre care si cel mamar, sustin unii cercetatori. Explicatia? Lumina mai albastra emisa de lampile fluorescente compacte aproape ca mimeaza lumina din miezul zilei, deregland productia din corp a hormonului numit melatonina, mai mult decat o fac becurile traditionale, cu filament, care emit lumina mai galbuie. Melatonina, despre care se crede ca protejeaza corpul impotriva unor forme de cancer, cum ar fi cel mamar sau cel de prostata, este produsa si secretata de glanda pineala, localizata la baza creierului. Aceasta glanda este implicata in „semnalizarea" timpului din zi sau a momentului din an. O posibila legatura dintre expunerea la sursele de lumina din timpul noptii si riscul aparitiei cancerului mamar este cunoscuta de peste un deceniu, de cand a fost publicat un studiu care arata ca femeile care munceau in ture de noapte prezentau riscuri mai mari de imbolnavire decat cele care lucrau ziua.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Inlocuitorul lui Anania. Cine va fi mitropolit al Ardealului
Inlocuitorul lui Anania. Cine va fi mitropolit al Ardealului

Trei ierarhi i-ar putea succeda lui IPS Bartolomeu: unul a fost acuzat de legaturi cu Securitatea, altul cu un grup de meditatie transcendentalista, iar celalalt este considerat lipsit de experienta.

MS inchide gaurile negre ale sistemului sanitar. Sindicatele se opun
MS inchide gaurile negre ale sistemului sanitar. Sindicatele se opun

Romania ramane doar cu jumatate dintre spitale, mai exact cu 250. Acest lucru nu este o pacaleala, desi decizia, va intra in vigoare de la 1 aprilie.

Bebe-gigantul. A avut 7,2 kilograme la nastere
Bebe-gigantul. A avut 7,2 kilograme la nastere

De obicei, un copil cantareste la nastere undeva, intre 3 kilograme si 3,5 kilograme. Numai ca in Rusia s-a nascut un adevarat urias. Baietelul are dublul greutatii normale.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.