Basescu: Demersul PSD de a contesta alegerile este unul legal

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Demersul PSD de a contesta rezultatul alegerilor prezidentiale este unul democratic, constitutional si legal, a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri.

 

Cred ca perioada competitiei s-a incheiat si a venit timpul sa revenim la prioritati - daca le-am uitat cumva - la prioritatile tarii, la prioritatile cetatenilor. As spune ca e obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc un proces de reconciliere, daca acest proces este necesar. Eu il consider necesar, pentru ca numai o clasa politica reconciliata poate sa duca inainte mesajele pe care noi toti le-am primit de la cetateni cu ocazia referendumului si a alegerilor prezidentiale.
Traian Basescu
Participarea masiva la vot si la referendum arata increderea romanilor in democratie si in institutiile statului, este de parere Traian Basescu. Arata, de asemenea, dorinta de implicare in problemele care ii privesc, a adaugat seful statului.

"Le multumesc tuturor romanilor, indiferent cu cine au votat", a mai spus Traian Basescu.

Perioada competitiei s-a incheiat a spus presedintele si e timpul ca politicienii sa revina la prioritati. In opinia acestuia, in interiorul clasei politice trebuie sa aiba loc un proces de reconciliere care sa duca mai departe mesajele primite de la cetateti pe periada elegerilor.

Citește și
Tariceanu Antonescu
Crin, suparat ca Basescu l-a sunat pe Tariceanu si nu pe el!
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Traian Basescu a indemnat la calm, a spus ca demersul PSD de contestare a rezultatelor alegerilor este unul legal si a facut apel la responsabilitate in acest demers legal, atat din partea politicienilor, dar si din partea institutiilor mass-media. El a mentionat ca acest demers "trebuie dus cu mijloace democratice" si ca "trebuie evitate minciuna si dezinformarea".

Presedintele a spus ca evenimentele trebuie urmarite "cu calm", asa cum face el.

Basescu a spus ca are incredere ca intitutiile statului vor functiona legal, dar ca Romania are nevoie de o clasa politica iesita din febra competitiei electorale.

Basescu a tinut sa precizeze, la inceputul declaratiei de la Cotroceni, ca vorbeste in calitate de presedinte in functie, nu in cea de candidat.

Presedintele a facut un apel catre cei care "infierbantati de disputa politica arunca un semn de intrebare asupra romanilor din diaspora" si a declarat ca acestia ar trebui tratati cu respect: "Fac un apel in mod special la cei care, infierbantati de disputa politica, arunca un semn de intrebare asupra romanilor din diaspora. Le-as aduce aminte ca acestor oameni le datoreaza faptul ca, in ultimii cinci ani, cu banii pe care i-au trimis acasa, 5, 6, 7 miliarde in 2008, au acoperit deficitul de cont curent, generat de faptul ca noi aici, acasa, am consumat mai mult decat am produs".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
"Un al doilea mandat periculos pentru 'cavalerul solitar' Traian Basescu"

Presa internationala continua sa analizeze si marti situatia din Romania, in urma rezultatului alegerilor prezidentiale. Jurnalistii straini vorbesc despre o tara divizata, aflata in cea mai grava criza politica si economica de dupa caderea comunismului.

Crin, suparat ca Basescu l-a sunat pe Tariceanu si nu pe el!
Crin, suparat ca Basescu l-a sunat pe Tariceanu si nu pe el!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a aratat deranjat de faptul ca presedintele Traian Basescu nu i-a comunicat lui  propunerea unei coalitii guvernamentale PDL-PNL si l-a preferat pe fostul premier Calin Popescu-Tariceanu.

Vezi cum au sarbatorit simpatizantii PDL victoria lui Traian Basescu
Vezi cum au sarbatorit simpatizantii PDL victoria lui Traian Basescu

Traian Basescu a castigat un nou mandat la Cotroceni, nu fara ceva emotii. Momentul nu putea trece nesarbatorit de catre sustinatorii sai, care s-au adunat "inarmati" cu steaguri si pancarte portocalii pentru a-si striga victoria.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.