Omenirea incape intr-un cub de zahar! Si alte ciudatenii despre Univers

Univers

Oamenii de stiinta au decis: daca Soarele ar fi fost facut din banane, ar fi la fel de cald. In plus, imbatranim mai lent daca stam la parterul unei cladiri decat la etajul uneia. Si intreaga rasa umana ar putea intra intr-un cub de zahar.

Intreaga rasa umana ar putea intra intr-un unui cub de zahar

Si asta deoarece materia este "goala". Un atom, baza materiei, este ca un sistem solar in miniatura, cu electronii care orbiteaza un nucleu asemenea planetelor care se invart in jurul Soarelui. Dar nucleul, in centrul sau, este incredibil de mic in comparatie cu orbitele electronilor.

Asta inseamna ca, daca "storci" tot golul din atomii care compun oamenii, intreaga rasa umana ar incapea intr-un cub de zahar. Oamenii sunt 99.9999999999999% spatiu gol!

Daca Soarele ar fi fost "facut" din banane, ar fi la fel de cald

Citește și
glob pamantesc
"Rasa umana nu va mai exista in 100 de ani"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Soarele contine foarte multa materie si de aceea este fierbinte. Soarele are o temperatura de 15 milioane de grade si, la o asemenea temperatura, toata materia se dizolva in "plasma". Deci nu conteaza din ce e compus Soarele. De fapt, Soarele contine in cea mai mare parte un miliard de miliarde de tone de hidrogen. Daca inlocuim aceste miliarde cu miliarde de banane, este la fel de cald. Ca soarele ramane fierbinte, este alta problema.

98% din Univers este invizibil
Doar 4% din masa Universului se afla in atomii care alcatuiesc stelele si planetele. 23% din Univers este format dintr-o materia "inchisa", iar 73% este format din energie "inchisa". Partea invizibila a Universului umple tot spatiul.

Lumina soarelui are 30.000 de ani
Soarele este atat de dens incat este foarte dificil pentru lumina soarelui ca sa ajunga in drumul sau catre centrul soarelui, acolo unde lumina soarelui este rezultatul unor reactii nucleare. Daca lumina soarelui ar putea zbura in linie dreapta ar avea nevoie de doar 2 secunde pentru a ajunge la suprafata. De fapt,lumina soarelui urmeaza o cale lunga si sinuoasa, dovada cei 30.000 de ani.

Imbatranesti mai lent la parterul unei cladiri, decat daca stai la etaj

Aceasta este o consecinta a teoriei gravitatiei. La parterul unui imobil, sunteti mai aproape de centrul Pamantului decat la ultimul etaj, asa ca aici gravitatia marginala este mai puternica. Prin urmare, veti imbatrani mai lent. Nu investiti intr-o casa cu un singur etaj!

Calatoria in timp nu este exclusa de legile fizicii

Calatoria in timp nu pare sa fie permisa - cel putin in principiu - de teoria gravitatiei. Fizicienii au petrecut mai mult de jumatate de secol incercand sa arate ca este imposibil, dar, pana acum, fara succes. Stephen Hawking se intreaba, retoric, "Unde sunt calatorii din viitor?"

Un atom poate fi in doua locuri deodata, echivalentul a te afla in Craiova sau Bucuresti

Nu numai acest lucru este adevarat, dar, intr-un experiment de laborator, este posibil sa se observe ca un atom sa afla in doua locuri in acelasi timp.

In prezent, exista o competitie printre oamenii de stiinta pentru a exploata aceasta capacitate a atomilor de a fi in multe locuri in acelasi timp - sau de a face mai multe lucruri in acelasi timp - pentru a face mai multe calcule deodata. Se crede ca un astfel de calculator "cuantic" ar putea depasi masiv chiar cel mai rapid computer din zilele noastre.

Informatiile dintr-un 1 milion de universuri vor incapea pe un card de memorie de 1 GB
Desi acest fapt este greu de crezut, acest lucru se poate intampla deoarece, potrivit imaginii standard a cosmosului nostru, Universul s-a "nascut" din vid.
Credeti sau nu, un 1 GB de memorie are capacitatea de stocare a informatiilor pentru 1 milion de universuri.

Orice respiratie contine un atom din aerul expirat candva de Marilyn Monroe

Acest lucru se datoreaza faptului ca atomii sunt foarte mici. De fiecare data cand a respirat Marilyn Monroe s-a eliberat un numar foarte de atomi, astfel incat, presupunand ca acestia au fost repartizati in mod egal in atmosfera Pamantului, fiecare respiratie a nostra "contine" un atom expirat de Marilyn Monroe. Sau de Abraham Lincoln.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Incredibil.
Incredibil. "Muzica Soarelui", inregistrata de oamenii de stiinta

Soarele a fost sursa de inspiratie pentru sute de piese, dar oamenii de stiinta au descoperit acum ca steaua din centrul sistemului nostru solar are propria sa muzica.

"Rasa umana nu va mai exista in 100 de ani"

Este afirmatia profesorului Frank Fener, expert in microbiologie si profesor emerit la Universitatea Nationala din Australia. El a declarat ca omenirea nu va fi capabila sa faca fata cresterii numarului de locuitori ai planetei.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.