ultimele stiri
«
»

Asistatii social cu vile si masini de lux. Reportaj "Romania, te iubesc!"

Embed:

Romania asistatilor social. Exista zeci de indemnizatii, ajutoare complementare si tot felul de alte plati cu care, teoretic, statul roman sprijina financiar persoanele in nevoie.

Practic, este momentul de glorie al mafiei certificatelor de handicap, un domeniu in care pentru o pensie garantata, cetateni fara probleme de sanatate platesc spagi consistente. O caracatita care include medici si functionari.

Dezbracat, revoltat, violent. Iata portertul unuia dintre cei 88.000 de romani cu handicap fictiv.

60492379Mafia certificatelor de handicap. Reportaj Romania, te iubesc!
60491712Romania, tara asistatilor social, duminica la 'Romania, te iubesc!'

La Valcea, o femeie, ajutata social primeste o piatra in moalele capului pentru ca vrea sa faca ancheta. Locuieste in vila, conduce masini de lux si primeste de la stat ajutor de aproape 500 de euro.

La Timis, unii medici s-au imbogatit dupa ce au eliberat certificate de nevazatori unor oameni perfect sanatosi. Afacerea costa 1.000 de euro.

Ce au in comun toti acesti oameni? Sunt la mila statului care nu se sfieste sa aloce doua miliarde de euro din buget pentru a-i ajuta. Unii pe buna dreptate, jumatate insa ilegal.

Duminica, la Romania, te iubesc, descoperiti, intr-un reportaj realizat de corespondentul ProTv, Rares Nastase, un stat mai mult decat darnic cu oameni care traiesc exclusiv din acest bani, cu asistati de lux ce conduc masini de zeci de mii de euro, cu nevazatori soferi cu rude ale unor alesi locali prea bogati ca sa nu-si permita un ajutor social.

Romania este taramul miracolelor. Barbati si femei cu handicap se insanatosesc rapid in fata camerei de luat vederi: se vindeca pe loc de orbire, deficiente locomotorii grave sau incapacitate de munca.

In Romania, venitul minim garantat ajunge la multe persoane cu stare. La Filiasi - Dolj un intreg cartier de asistati social prospera. Locatarii spun ca n-au avut nevoie de banii de la stat, dar daca tot ii primeau, de ce sa ii refuze?

Despre caracatita mafiei certificatelor de handicap date unor persoane sanatoase, precum si exemple ale unor personaje care primesc venit minim garantat desi nu sunt sarace, aflati duminica, la "Romania, te iubesc" de la ora 18:00 la ProTV, si, pentru prima data, in direct si pe mobil pe adresa m.stirileprotv.ro

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Mai 2011
Citeste mai multe despre: asistenta sociala, Romania te iubesc, Rares Nastase,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed