CES 2014 UPDATE ziua 4: Televizorul la care se pot uita 2 oameni simultan, la programe diferite

×
Codul embed a fost copiat

Cel mai mare targ de tehnologie din lume a revenit si anul acesta in Las Vegas, acolo unde a ajuns si George Buhnici. Producatorii promit gadgeturi surprinzatoare si inovatii in 2014, care ne vor schimba viata.

CITESTE PE LARG IN ARTICOL:

-► ClearView Clio, prima boxa din sticla realizata vreodata, a fost lansata la CES;
-► BMW si Audi au prezentat noile tehnologii prin care masinile vor parca automat la comanda unui singur buton;
-► Compania care produce sticla rezistenta pentru telefoane, Corning, a anuntat ca a pus la punct o noua tehnologie de formare a sticlei rezistente la zgarieturi;
-► Intel a lansat la targul din Las Vegas cel mai mic calculator din lume, de dimensiunea unui card SD; 
-► LG, Samsung,  Sony, Sharp, Toshina si Panasonic au venit la CES cu televizoare UtraHD si 4K de o tehnologie extrem de spectaculoasa;
-► Fujifilm lanseaza la CES camerele foto cu super zoom si rezistente la ploaie;
-► LG resusciteaza WebOS. Va fi folosit pe 70% dintre noile smart TV-uri.

CES 2014 - cel mai mare targ de electronice, electrocasnice, aproape orice consuma curent sau are buton - se gaseste aici, in avanpremiera mondiala! Puteti urmari cele mai noi informatii, transmise de George Buhnici din Las Vegas, pe Facebook si Twitter, prin intermediul hashtag-ului #ilikeitCES

 

Citește și
ces, lenovo vibe x, vibe z
Cum arata noile telefoane de la la Lenovo, Vibe X si Vibe Z, care vin la preturi excelente
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

LIVE update, ziua 4, CES 2014

►Revista popsci.com a realizat un top al celor mai bune gadgeturi si dispozitive electronice, lansate in acest an, la CES. Printre acestea se numara un telefon cu ecran curbat, care imbunatateste claritate imaginii, o drona care poate escalada pereti, sau farurile cu laser, de la Audi. Citeste lista completa a celor 12 inventii, aici.

 

-► Cuvantul de ordine la Las Vegas zilele acestea este 4K, adica rezolutie de patru ori mai mare decat cea full-HD. Producatorii se intrec in televizoare care mai de care mai spectaculoase: TV-ul la care se uita simultan 2 persoane la 2 programe diferite, televizorul OLED care se curbeaza, televizorul 4K cu o diagonala de 2 metri si 35 de centimetri, primul televizor 4K cu touchscreen si primul televizor 8K. Mai multe detalii si VIDEO aici.

-► O rochie dintr-un material textil care contine fibre optice, datorita carora isi schimba culoarea la cerere, a fost realizata de creatoarea de moda londoneza Amy Rainbow Winter si prezentata la CES. Rochia, care imbina moda cu tehnologia, emite lumina albastra, dar culoarea se poate schimba in functie de preferinte, atingand cu varful degetului senzorii integrati in maneca.

Alta rochie prezentata la Salonul CES contine senzori de miscare, iar culoarea sa se schimba cand persoana care o poarta incepe sa sara. "Daca o persoana are ochelari Google, poate purta, de asemenea, o pereche de pantaloni din fibra optica", a adaugat creatoarea londoneza, precizand ca nu produce rochii in serie.

-► BMW si Audi au prezentat tehnologii care permit automobilelor sa efectueze manevre de parcare laterala in mod autonom, fara interventia directa a soferului, sau sa navigheze pe pilot automat in conditii de trafic foarte aglomerat.

Una dintre caracteristicile automobilului i3 de la BMW este functia de parcare laterala sau cu spatele fara participarea activa a conducatorului auto, care trebuie numai sa apese un buton. Parcarea laterala partial automata este deja prezenta pe modele de la Ford sau Lexus, insa sistemele oferite de aceste marci necesita atentia soferului, care trebuie spre exemplu sa opreasca automobilul in pozitia corecta.

Totodata, Audi a aratat la Las Vegas o tehnologie care poate prelua controlul automobilului in conditii de trafic "bara la bara", in regim de pilot automat. Astfel, automobilul se ocupa de directie, acceleratie si frana in conditii de trafic foarte aglomerat, utilizand un arsenal de senzori radar, laser si pe baza de ultrasunete pentru a detecta obiectele din jur.

LIVE update, ziua 3, CES 2014

-► Targul de tehnologie CES din Las Vegas a fost scena unei noi prezentari de senzatie, respectiv boxa transparenta, ClearView Clio, care este, practic, o bucata de sticla. Foaia de sticla contine un dispozitiv audio. Sunetul inseamna vibratie, iar undele sonore generate de melodie sunt trimise catre bucata de sticlaprintr-un motoras.

Clear View Clio

Rezultatul este ca sticla vibreaza. Gratie acestei noi tehnologii, boxa dispare din peisaj si se asorteaza oricarui decor.

Planul companiei e maret. Vor sa transforme orice bucata de sticla din casa in boxa. Inclusiv fereastra, tablourile si lustrele.

Pana atunci insa, incep cu boxa transparenta care este stereo si are si un subwoofer.

ClearView Clio va fi scoasa la vanzare in luna martie, la un pret de 349 de dolari. (Mai multe detalii despre ClearView Clio)

Tot la CES, inregistram o alta premiera. Un incarcator de telefon independent de priza, Upp.

Cea mai mare problema a unui device mobil, smartphone, tableta este bateria, nu puterea procesorului. O solutie pentru viitorul bateriei poate fi pila de combustibil cu hidrogen.

Inauntru sau este hidrogen care a fost stabilizat in interiorul unei substante chimice, un hidrat de metal. Suta la suta legal, poate fi folosit si in avion, adica nu va exploda.

In interiorul jucariei se produce electricitate cat sa iti incarce telefonul de cinci ori. (Mai multe informatii despre incarcatorul pe baza de hidrogen)

Si tot din Las Vegas vine rezolvarea unei probleme de secole a barbatilor: chelia.

Este o masina, iGROW, care te ajuta sa iti recuperezi parul, cu ajutorul laserului si are si casti, poti sa asculti muzica.

Face parul sa creasca din nou cu ajutorul terapiei prin laser si dureaza cam 4 pana la 6 luni. Aparatul trebuie folosit in fiecare zi, pentru 25 de minute. (Mai multe informatii despre iGROW)


 

LIVE update, ziua 2, CES 2014

-► Samsung a dezvaluit la CES 2014 intreaga sa linie de televizoare pentru 2014. Si este enorma, la propriu, daca ne uitam la “monstrii” cu diagonale de 105 sau 110 inci. Tot la targul de tehnologie de la Las Vegas, coreenii au anuntat ca-si vor extinde parteneriatele cu producatori precum Amazon, Netflix sau M-Go, pentru acces mai larg la productiile 4K, prin intermediul aplicatiilor din Smart Hub. Mai multe informatii aici.

samsung ces

-► Intel a reusit sa construiasca cel mai mic calculator din lume, pe care l-a botezat Edison. Acesta este de marimea unui card SD si poate fi incorporat in gadgeturi purtabile.

La targul de tehnologie CES care se desfasoara in aceste zile in Las Vegas, CEO-ul Intel, Brian Krzanich, a spus despre noul Edison ca este "un PC complet din clasa Pentium". Micutul calculator are un cip Quark cu procesor dual-core, dispune de Wi-Fi si de Bluetooth si ruleaza Linux. Cititi mai multe informatii aici.

intel

-► Samsung nu a aratat inca telefoanele, insa a aratat la CES doua tablete. Una de 12,2 inch, adica la diagonala de laptop. Cu numele de Tab PRO, device-ul promite sa fie caietul de schite pentru cei mai talentati desenatori. Coreenii au aratat si versiunea de 8 inch a tabletei Galaxy Tab. Un concurent redutabil pentru iPad Mini la capitolul pret, insa pierde batalia specificatiilor.

Vedeti aici VIDEO si cititi despre ce a patit regizorul Michael Bay (filmul Transformers) la lansarea Samsung de la CES 2014!

-► Sony a lansat o varianta compacta a celebrului Z1. Acest model, desi este mai mic, are aceleasi specificatii tehnice. In afara de ecranul mai mic avem o super camera foto de 21 mpx. Are un procesor quad-core de 2,2, memorie 2gb ram, o baterie de 2,300 mah.

E pozitionat bine pe piata, cat sa taie din elanul celor care vor un iOS sau au deja unul si cauta un Android. Si vine in multe culori, de la negru, la alb pana la roz si galben deschis. Mai multe detalii, FOTO si VIDEO aici.

-► Un dispozitiv asemanator cu o papusa ruseasca, descris drept "mama tuturor obiectelor conectate la internet", a fost prezentat la salonul de electronica CES din Las Vegas de firma franceza Sen.se.

"Este un sistem foarte simplu, care permite transformarea oricarui obiect al vietii cotidienii in obiect conectat la internet", a explicat Rafi Haladjian, fondatorul firmei Sen.se. O periuta de dinti, o cutie de medicamente sau chiar o usa pot deveni "inteligente", semnaland daca dintii au fost spalati corect, daca pastilele au fost luate la timp si daca oamenii au intrat in casa la o ora neprevazuta.

-► Daca expozitia de anul trecut a fost dominata de televizoarele cu rezolutie "Ultra HD" (4K sau UHD) si de electrocasnicele cu WiFi, CES 2014 aduce in prim plan automobilul viitorului, conectat la internet si capabil sa ruleze aplicatii software asemenea unui smartphone.

General Motors a anuntat la CES ca toate modelele Chevrolet de anul viitor vor fi disponibile cu conexiune de date 4G/LTE si magazin de aplicatii, ca optiuni. Cu asa-numitul Chevrolet AppShop, compania a subliniat ca nu are de gand sa transforme automobilul intr-un smartphone pe patru roti, ci vizeaza promovarea unor aplicatii software utile la drum, fie conducatorului auto, fie pasagerilor.

GM a dat ca exemplu aplicatii meteo, de radio sau un software care prezinta in detaliu starea automobilului si permite programarea rapida a unei vizite la service.

-► Atat LG, cat si Samsung sunt la CES 2014 cu cate un model cu diagonala de 267 centimetri, cu rezolutie 4K, sau UltraHD, si raport de aspect 21:9. Ambele companii sud-coreene vor prezenta si modele OLED cu ecran curbat sau flexibil, care se poate ajusta in functie de situatie.

Companiile japoneze nu se lasa mai prejos. Sony, Sharp, Toshina si Panasonic expun de asemenea televizoare UltraHD, cu functii software inteligente.

Rivalitatea traditionala dintre Japonia si Coreea de Sud ar putea fi perturbata in acest an de producatorii chinezi. HiSense si TCL Corp., din China, sunt prezente la CES cu televizoare 4K, prezentand noua rezolutie drept o solutie deja comuna, disponibila publicului larg.

-► In zona accesoriilor digitale, un producator de ceasuri inteligente prezinta la CES un smartwatch creat de un fost designer Vertu, iar o companie din SUA a lansat o bratara conectata la iPhone, cu senzor ultraviolet care masoara riscul de arsuri cauzate de soare.

-► Un start-up din Franta a venit la Las Vegas cu periuta de dinti inteligenta, care promite sa studieze igiena dentara a utilizatorului, iar un producator american de accesorii de bucatarie prezinta o oala "smart", conectata la reteaua WiFi, cu aplicatie de setari pe smartphone.

LIVE update, ziua 1, CES 2014

-► Wellograph Wellness Watch este un ceas cu totul special aparut anul acesta la CES, in Las Vegas. Ceasul este extrem de rezistent, avand ecranul de safie, dar si foarte inteligent si cu o baterie care bate cu mult competitia.

Datorita unei tehnologii care momentan ramane secreta, Wellograph Wellness Watch reuseste sa masoare ritmul inimii si sa calculeze, activitatea utilizatorului: cat a mers, cat a alergat si cate calorii a ars. Designul este si el un plus, pentru ca ceasul merge purtat atat la sala sau la jogging, cat si atunci cand sunteti imbracati la patru ace.

Wellograph Wellness Watch va fi lansat oficial pe 1 aprilie, va costa 320 de dolari, iar producatorul promite o autonomie a bateriei de doua saptamani la o singura incarcare. 

Wellograph Wellness Watch

-► George Buhnici va prezinta un nou gadget lansat la CES 2014 care se numeste Inpofi si este un incarcator wireless pentru tableta si smartphone.

Incarcatorul wireless este de 6000 mAh, adica suporta aproximativ trei incarcari full pentru un smartphone si tot ce trebuie sa faceti este sa asezati telefonul, imbracat intr-o husa speciala, pe incarcator, iar el isi va face treaba automat. 

incarcator inpofi

-► Au fost lansate noile telefoane de la Lenovo: Vibe X si Vibe Z, aduse anul acesta la CES 2014, in Las Vegas.

Lenovo, numarul 1 pe piata mondiala a PC-urilor, ataca dur si piata europeana a telefoanelor mobile. Compania din China a adus la CES 2014 noul smartphone Vibe X, ultrasubtire si ultraperformant. Sistemul de operare este Android 4.2 Jelly Bean.

Gadgetul masoara doar 6,9mm grosime si cantareste 120g, astfel ca este unul dintre cele mai compacte dispozitive cu ecran de 5 inch la rezolutia 1080p. Displayul lui Lenovo Vibe X este protejat cu Gorilla Glass3.

Chinezii de la Lenovo au adus in premiera la CES 2014 si modelul Vibe Z, primul smartphone din oferta lor dotat cu tehnologie LTE. Cel mai probabil, gadgetul va ajunge si in Romania, intrucat producatorul are planuri de a introduce in oferta pentru tara noastra si telefoane, undeva in perioada ianuarie-martie 2014. Smartphone-ul foloseste sistemul de operare Android si are ecran de 5,5 inch. Mai multe detalii si VIDEO aici.

lenovo vibe x, vibe z

-► George Buhnici a reusit sa testeze in premiera la CES 2014 noile boxe transparente, Clear View Clio. Este vorba despre o tehnologie noua, in premiera pe piata, care ar urma sa fie scoasa la vanzare la finalul lui martie, pentru un un pret piperat 349 de dolari.

Boxa transparenta Clear View Clio este dintr-o sticla curbata care, prin vibratie, produce sunet stereo atat in fata, cat si in spate. La baza aparatului exista si un mic subwoofer care ajuta ca sunetul sa fie redat integral la o calitate cat mai buna, insa cel mai mare avantaj il reprezinta aspectul elegant si excelent mai ales pentru doamnele si domnisoarele care s-au saturat sa vada prin casa cutii negre de plastic. 

Clear View Clio

-► NVIDIA a prezentat la targul de tehnologie CES Las Vegas noul sau cip Tegra K1, cu 192 de nuclee. Tehnologia este impresionanta si va putea fi folosita in orice gadget, Android fiind in prezent cel mai important sistem de operare pentru NVIDIA.

Un astfel de cip ar revolutiona telefoanele si tabletele si ar imbunatatii semnificativ puterea de calcul a acestora, ducandu-le ca performanta in zona sistemelor desktop, scrie cnet.

192 de nuclee suna interesant, insa numaratoarea se face un pic altfel fata de sistemul de denumire dual-core, quad-core, multi-core cu care ne-am obisnuit. In cazul noului cip NVIDIA, vorbim de foarte multe nuclee in procesorul grafic, la care se adauga un CPU dual-core sau "4 plus 1"-core. Mai multe informatii aflati aici.

nvidia tegra

-► La CES Las Vegas au aparut o multime de jucarii demne de un alt film "Singur Acasa". Este vorba despre drone zburatoare, iar George Buhnici le-a testat deja si ni le prezinta aici.

MiniDrone e construit de Parrot, o companie cu experienta in jucarii zburatoare. E controlat de pe smartphone sau tableta si, ca sa tina in ordine lucrurile din casa, vine echipat si cu un sonar. A ajuns la CES impreuna cu un fratior - Jumping Sumo - care nu zboara, ci merge. Un dispozitiv similar prezinta si Sphero. Este vorba despre o minge jucausa, care zburda fara probleme pe parchet sau covor.

-► Acer Liquid Z5 este acum lansat. Ecran de 5 inch, procesor dual-core. Noul smartphone este urmasul lui Liquid Z3, un telefon care nu costa foarte mult. Noul smartphone are un ecran de 5 inch FWVGA si cip MediaTek MT6572, cu procesor dual-core Cortex-A7 la 1,3 GHz, procesor grafic Mali-400 si numai 512 MB de RAM. Spatiul de stocare este de 4 GB, iar bateria de 2.000 mAh. Mai multe detalii aici.

-► Compania care produce sticla rezistenta pentru telefoane, Corning, a anuntat ca a pus la punct o noua tehnologie de formare a sticlei rezistente la zgarieturi. Noua Gorilla Glass 3D ar fi binevenita nu doar pentru telefoanele curbate, ci si pentru device-urile care pot fi purtate, precum smartwatch-urile. Noua metoda de productie va permite modelarea in diverse forme, fara a dauna rezistentei.

-► NVIDIA lanseaza procesorul Tegra K1 cu 192 de nuclee, care va revolutiona smartphone-urile. Noul cip este destinat telefoanelor, tabletelor, consolelor, televizoarelor 4K si chiar masinilor. Tegra K1 foloseste un procesor grafic cu 192 nuclee CUDA, bazate pe arhitectura procesorului grafic Kepler, acelasi folosit la GeForece GT 600 si 700, ceea ce inseamna ca producatorilor de jocuri le va fi mult mai simplu sa ofere aceleasi jocuri, cu o grafica impresionanta, atat pe PC, cat si pe dispozitivele mobile. 

-► Fujifilm lanseaza la CES 2014 camerele foto cu super zoom si rezistente la ploaie. FinePix S1 va avea zoom de 50x si va costa 500 de dolari. Mai mult, FinePix S1 e si rezistent la vremea urata, asa ca acum nu mai trebuie sa ascunzi repede aparatul foto cand vine ploaia, ci poti continua sa fotografiezi cat vrei. Mai multe detalii aici.

-► Samsung isi incepe anul la CES Las Vegas cu doua noi tablete, Galaxy Tab Pro si Galaxy Note Pro, ale caror imagini s-au vazut la targul american. Ambele dispozitive vor fi lansate la conferinta de presa pe care o va organiza gigantul din Coreea de Sud.

-► Lenovo ThinkPad 8, o tableta business de 8,3", a fost lansata la CES 2014. Noul gadget foloseste sistemul de operare Windows, are procesor quad-core Intel Atom Z3770, 2 GB de memorie RAM si 128 GB de spatiu de stocare. Noua tableta poate fi cumpara la preturi care pornesc de la 399 de dolari de la sfarsitul acestei luni.

-► Coreenii de la LG au anuntat ca vor reinvia sistemul de operare WebOS, dar nu va fi folosit pentru telefoane, ci pentru linia de smart TV-uri. LG vrea sa se axeze pe trei mari functionalitati: conectare simpla, trecere facila de la o aplicatie la alta si posibilitatea de a descoperi usor aplicatii si continut nou.

-► Automobilul inteligent. Google si Apple fac primi pasi in razboiul pentru suprematia in masina, odata cu aparitia "automobilului inteligent". La expozitia Consumer Electronics Show din Las Vegas, Google si producatorul german de automobile premium Audi vor anunta ca dezvolta sisteme de entertainment si informatii destinate autoturismului, bazate pe sistemul de operare Android.

De asemenea, Google si Audi vor anunta colaborari cu alte companii din industria auto si sectorul IT, printre care si producatorul american de cipuri grafice Nvidia, pentru a impune Android ca solutie software de top in automobilul viitorului, au continuat sursele citate.

-► Studioul de film infiintat de Steven Spielberg, DreamWorks, lucreaza in prezent la DreamTab - o tableta Android de 8 inch, dedicata exclusiv copiilor. Si, desi tableta va tinti in special publicul-tinta al copiilor, va exista si un mod dedicat adultilor, care vor putea folosi DreamTab la fel ca pe oricare alta tableta cu Android.

DreamTab va fi lansata publicului larg in primavara anului 2014, insa prima aparitie in media are loc la targul international CES 2014.

Consumers Electronics Show - cea mai mare expozitie de gadgeturi

De ce au revenit StirileProTV.ro la CES 2014? Poate din acelasi motiv pentru care dupa doi ani de pauza se intoarce si Microsoft. Vin de asemena foarte multi producatori de automobile. Vin sa-si dea mana cu producatorii din domeniul telecomunicatilor, electronicelor. Aproape orice iti trece prin minte se gaseste aici, iar anul acesta asteptam cateva lucruri foarte noi si foarte interesante.

In interiorul Las Vegas-ului a mai aparut un oras. Zeci de hectare acoperite cu tot ce e nou in tehnologie si peste 5.000 de persoane care muncesc pentru CES LAS Vegas 2014. 

Portile s-au deschis pe 7 ianuarie si nimic nu parea sa fie gata, initial. Ca-n filmele americane, muncitorii au terminat in ultima clipa standurile pe care nume grele din industrie isi etaleaza noutatile.

Unul dintre cuvintele cheie pentru anul acesta este 4K. Vom auzi foarte mult despre televizoare 4K accesibile. Toata lumea le produce. Insa numele mari din domeniu cum sunt Sony, Samsung ori LG vor aduce chestii spectaculoase care sa ne atraga atentia asupra lor.

4K e deja standard pentru fabricanti. Pretul televizoarelor cade dramatic spre mii in loc de zeci de mii de lei. Chilipir pentru o tehnologie care promite sa ne teleporteze din sufragerie direct in mijlocul actiunii.

 

ZTE si Huawei aduc in mod traditional aici premiere cum ar fi smartphone-uri foarte subtiri sau ultra-performante. Asta ii va impinge probabil pe coreeni sa lanseze poate mai devreme un nou Galaxy.

Cum CES 2014 da tonul tehnologiei pentru tot anul si ne arata ce e la moda in perioada urmatoarea, vom vedea in Las Vegas lansari la sute de smartphone-uri, tablete si procesoare de ultima generatie. Si vom testa bratari si ceasuri mai destepte decat cele din filmele cu spioni.

Suntem in locul unde la un moment dat s-au lansat CD Player sau caseta Video. Asa ca de undeva din lazile si din camioanele astea trebuie sa mai vina o premiera care sa ne faca sa spunem WOW.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
CES 2014. Telefoanele mobile devin tot mai performante si mai ieftine. Ofertele Lenovo, Sony, Huawei
CES 2014. Telefoanele mobile devin tot mai performante si mai ieftine. Ofertele Lenovo, Sony, Huawei

A inceput valul lansarilor la CES, unde vedem ca telefoanele mobile devin si mai performante, la preturi semnificativ mai mici. Chinezii dau din America startul lansarilor de smartphone-uri din acest an.

Cum arata noile telefoane de la la Lenovo, Vibe X si Vibe Z, care vin la preturi excelente
Cum arata noile telefoane de la la Lenovo, Vibe X si Vibe Z, care vin la preturi excelente

George Buhnici va prezinta noile telefoane de la Lenovo, Vibe X si Vibe Z, aduse anul acesta la CES 2014, in Las Vegas.

Dronele au invadat CES 2014. Jucarii zburatoare, controlate de telefon sau tableta, capteaza imagini
Dronele au invadat CES 2014. Jucarii zburatoare, controlate de telefon sau tableta, capteaza imagini

Vreti sa va jucati de-a spionii? Sau doar sa va distrati pe seama animalelor de companie din casa? Atunci, incercati o drona.

CES 2014. Google si Apple incep lupta pentru autoturismul inteligent la expozitia din Las Vegas
CES 2014. Google si Apple incep lupta pentru autoturismul inteligent la expozitia din Las Vegas

Peste 150.000 de persoane sunt asteptate sa viziteze targul international din Las Vegas, CES (Consumers Electronics Show), care incepe oficial pe 7 ianuarie 2014 si se termina 3 zile mai tarziu.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.