Un diamant rar a fost descoperit într-o mină din Australia


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 22:24
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 22:21
Categorie: Photo of the day
Un diamant rar a fost descoperit într-o mină din Australia

O mină din Australia de Vest care urmează să fie dezafectată anul viitor a anunţat marţi că a produs unul dintre cele mai mari diamante din istoria sa.

Piatra preţioasă de 28,84 de carate în formă de octaedru, numită Argyle Octavia, a fost descoperită în luna martie în mina Argyle din regiunea Kimberley.

Aceasta ar putea fi ultima descoperire notabilă înregistrată în această mină care va fi închisă în 2020 şi este totodată cea mai importantă realizare din istoria operaţională a unităţii. Mina a produs până în prezent peste 90% din diamantele descoperite în Australia.

''Nu vedem multe diamante scoase din mină cu această formă sau culoare sau cu această claritate'', a declarat pentru postul naţional de televiziune directorul general de operaţiuni al Argyle, Andrew Wilson.

''Au fost probabil douăzeci (de diamante) asemănătoare, de peste 20 de carate, în ultimii 36 de ani de operaţiuni'', a explicat reprezentantul minei.

Piatra preţioasă recent descoperită va ajunge în oraşul Antwerp din Belgia unde va fi vândută netăiată. Compania urmează să propună un preţ.

''Sperăm că există cineva pasionat de diamantele Argyle din Australia de Vest'', a spus Wilson. ''Nădăjduim că vom avea ocazia să îl vedem într-o frumoasă bijuterie'', a adăugat el.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO