Testul de nutritie inventat de romani, prin care afli care este dieta ideala, pe baza ADN-ului. Cat costa si unde se face

30-06-2016 18:57


Cine doreste sa aiba un stil de viata sanatos cu un regim alimentar, potrivit zestrei genetice poate face un nou test de nutritie, inventat de medicii romani si americani.

Specialistii, preleveaza saliva apoi probele sunt analizate in SUA. Asa puteti afla mostenirea genetica pe care o purtati si cum sa adoptati o dieta pe baza propriului ADN.

Prin testul nutrigenomic, bazat pe o simpla proba de saliva, pacientii afla cum pot slabi sanatos si ajunge la silueta ideala, cu nutritia potrivita cu genele lor.

conf. dr. Lygia Alexandrescu, nutritionist: "Nutrigenomica este un nou domeniu care studiaza modul in care produsele alimentare afecteaza modul de functionare al genelor, informatia noastra proprie. Si urmareste practic combaterea unor boli cum sunt cele cronice, diabet, boli cardiovasculare si chiar cancerele. Se deosebeste de celelalte teste de nutritie si tehnici de nutritie prin faptul ca analizeaza efectul alimentelor asupra fiecarui individ in parte, deci nu e o recomandare generala."

Testul costa 400 de euro si il poate face oricine, doar la Facultatea de Biologie din Capitala. Probele de saliva sunt trimise SUA, iar rezultatele vin in cel mult 7 saptamani.

prof. dr. Natalia Cucu, Facultatea de Biologie, departamentul genetica: “Nu este doar un horoscop genetic, de tendinte, ci se finalizeaza cu recomandari clare. Nu e un serviciu medical, practic, e doar o recomandare pe care individul o discuta cu medicul, nutritionistul, specialistul in fitness, tot ceea ce inseamna grija si bunastarea fiecaruia."

conf. dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist: "In felul asta se poate face o schema exacta, in functie de fiecare persoana, pt ca de cele mai multe ori generalizam, toti avem nevoie de, sa spunem, omega 3. Exista organisme care nu au nevoie sau chiar o reactie negativa la omega 3 ,deci fiecare aliment poate fi influentat de gena cu care am fost inzestrati."

Pentru cei preocupati sa se hraneasca sanatos, nutritionistii de la alte centre sau clinici promoveaza si alte analize, pentru personalizarea alimentatiei.

Cu doar o picatura de sange recoltata din deget puteti face testul de toleranta alimentara.

Un alt test, bazat pe grupa de sange, va poate spune cum aceasta caracteristica influenteaza alimentatia, sanatatea
mentala si functionarea unor sisteme din organism.

Exista si un test respirator, care masoara numarul de kilocalorii de care are nevoie organismul. Si da verdictul asupra tipului metabolic: rapid sau lent.

Tags: nutritie, test, dieta, adn,

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57