Vremea de miercuri, 10 august 2022. Prognoza meteo pentru perioada 11-13 august

Vremea

Vremea de miercuri, 10 august 2022, va fi mai răcoroasă în unele zone, dar în sud și sud est rămâne caldă, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.  

 

Vremea de miercuri 10 august în toată țara

Meteorologii anunță că valorile termice vor scădea în toată țara, mai semnificativ în sud-sud-est, vremea devenind chiar răcoroasă în Moldova, în Transilvania și în dealurile sudice și menținându-se local călduroasă doar în Dobrogea și Bărăgan. Cerul va avea înnorări mai persistente ziua în nord-est și în centru unde va ploua pe arii relativ extinse și se vor cumula pe alocuri cantități de apă mai însemnate, cu precădere în sudul Transilvaniei.

După orele amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, în Oltenia și în vestul și nordul Munteniei unde vor fi averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină; în intervale scurte de timp sau prin cumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp. În celelalte zone, astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici și la intensitate mai redusă, cu probabilitate mai mare în Banat.

Vântul va avea intensificări temporare și în regiunile estice și sud-estice și local în extremitatea vestică a teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9...10 grade în depresiunile intramontane și 19...20 de grade pe litoral. Spre dimineață, în special în zonele depresionare, se va forma ceață, transmite meteoromania.ro.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Vremea de miercuri 10 august 2022

Vremea de joi, 11 august în toată țara

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe în sud-vestul țării, în partea de nord și nord-est și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, cu viteze mai mari în prima parte a zilei pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6...8 grade în depresiunile intramontane și 20...22 de grade pe litoral. În zonele depresionare izolat se va forma ceață.

Vremea de joi 11 august 2022

Prognoza meteo pentru vineri, 12 august

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe spații mici averse în general slabe și descărcări electrice în extremitatea sud-vestică a teritoriului și în cea de nord-est, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni.

Vremea în prima zi din minivacanța de Sf Maria

Pentru prima zi din minivacanța de Sf. Maria, meteorologii anunță că vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de sud-est a țării, unde temporar înnorările se vor accentua și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va fi posibil să plouă. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în sud-sud-vest, se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, ușor mai mici în depresiuni.

Vremea de mâine în București

Pentru miercuri, 10 august, meteorologii anunță că valorile termice vor scădea semnificativ în București față de zilele anterioare, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade. Cerul va avea temporar înnorări, mai accentuate în a doua parte a zilei și la începutul nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări.

Presiunea atmosferică va fi aproape stationara, la o valoare usor mai mica decat cea normala.

Prognoza meteo pentru 11 - 13 august, în București

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Pentru vineri, prognoza meteo aratăc că vremea din București va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32...33 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18...19 grade.

În prima zi de weekend, vremea în Capitală va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea din nou. Temporar vor fi înnorări accentuate și averse moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

Vremea de mâine 9 august, la munte

În zona montană, instabilitatea atmosferică se va accentua, din orele amiezii, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului unde vor fi averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină; în intervale scurte de timp sau prin cumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp. În restul zonei montane, astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai restrânse. Valorile termice vor fi în scădere în toate masivele.

Prognoza meteo pentru 11-13 august, la munte

Joi, 11 august, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări mai ales pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Începând de vineri vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe spații mici averse în general slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

În prima zi din minivacanța de Sf. Maria, vremea va deveni în general instabilă îndeosebi în Carpații Meridionali și Orientali, unde temporar înnorările se vor accentua și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. În restul zonei montane, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va fi posibil să plouă. Temperatura aerului va fi în scădere față de ziua precedentă în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, iar în rest nu va avea variații importante.

Vremea de mâine, la mare

Miercuri, 10 august 2022, vremea va fi caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat pe litoralul românesc. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază, când, trecător, vor fi posibile averse și descărcări electrice.Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale în general de 50...60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 31 de grade, iar cele minime între 16 și 20 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Prognoza meteo pentru 11-13 august pe litoral

Pentru joi, 11 august, meteorologii anunță că vremea va fi caldă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare (rafale în general de 45...55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Pentru vineri, 12 august, meteorologii anunță că pe litoral vremea va fi caldă, izolat călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza, când, vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare mai ales ziua.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime de 20...22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

În prima zi de weekend, din minivacanța de Sf. Maria, românii care merg la mare vor avea parte de vreme caldă, iar cerul va avea înnorări temporare după-amiaza și noaptea, când, trecător vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 31 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cod galben de vânt puternic în 22 de județe din România. Avertismentul făcut de ANM | HARTĂ
Cod galben de vânt puternic în 22 de județe din România. Avertismentul făcut de ANM | HARTĂ

Meteorologii anunţă că vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară, cu viteze, în general, de 45-55 de kilometri pe oră, iar în jumătatea de nord a ţării vor fi şi averse, uneori însoţite de descărcări electrice.

 

Vremea astăzi, 28 aprilie 2024. Se încălzește în sudul și estul României. Maximele ajung la 23-24 de grade Celsius
Vremea astăzi, 28 aprilie 2024. Se încălzește în sudul și estul României. Maximele ajung la 23-24 de grade Celsius

Vremea se încălzește, joi, în sudul și în estul României. O să plouă, însă, în multe zone din țară și vântul o să fie destul de insistent.  

HARTĂ | Cod galben de ploi și vânt puternic în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară. Cum va fi vremea în Capitală
HARTĂ | Cod galben de ploi și vânt puternic în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară. Cum va fi vremea în Capitală

Meterologii anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră.  

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.