Vremea azi, 27 iulie. Disconfortul termic va fi foarte ridicat în multe zone din țară

Ultima actualizare: 27-07-2021 09:39

Vremea azi, 27 iulie. Marți avem o zi toridă şi o amiază caniculară în multe zone. Disconfortul termic va fi foarte ridicat, iar în a doua parte a zilei, în nord-vest şi la munte o să vină o aversă, două. Maximele ating 38 de grade în sud-vest.

 

 

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde urmează o zi fierbinte. La amiază, indicele temperatura-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi, iar în Bărăgan va fi canicula.

Cam la fel va fi vremea şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii apar destul de rar, după prânz temperaturile ating pragul caniculei, iar căldura devine sufocantă şi vom resimţi un disconfort termic foarte pronunţat.

Şi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina vorbim de caniculă, dar pe spaţii mai mici. După-amiază, în zona montană apar averse însoţite de descărcări electrice.

Foarte cald va fi şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Termometrele vor indica 33...34 de grade, iar în a doua parte zilei se adună norii şi s-ar putea să vină şi câteva reprize de ploaie.

În ţinuturile vestice se anunţă o zi de-a dreptul toridă, cu maxime de 37 de grade la umbră! În plus, atmosfera devine înăbuşitoare, din cauza stresului termic accentuat. În a doua parte a zilei norii se înmulţesc şi apar averse, posibil torenţiale, cu tunete şi fulgere.

În Transilvania avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar ploile ar putea să apară doar în regiunile mai înalte. În depresiuni temperaturile urcă până la 31...32 de grade, însă în vestul provinciei, local, va fi canicula.

În Oltenia canicula va fi foarte greu de suportat. Norii apar sporadic doar pe la deal şi pe la munte, iar maximele urcă până la 38 de grade Celsius. Din cauza disconfortului termic foarte ridicat, temperaturile resimţite se pot apropia de 45 de grade.

În ţinuturile sudice soarele dogoreşte încă de dimineaţă, iar după prânz vom avea maxime de 37 de grade în Lunca Dunării. În plus, indicele temperatura-umezeala depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi şi va fi foarte mare zăpuşeală.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti urmează o zi toridă şi o amiază caniculară. Cerul va fi senin, se vor înregistra 36 de grade la umbră, iar aerul devine aproape irespirabil, din cauza disconfortului termic foarte pronunţat. Nici la noapte nu scăpăm de căldură, iar minimă atinge 19 grade.

Vremea la Munte

 

La munte prindem tot vreme caldă, dar şi uşor instabilă. După-amiază şi seară vin câteva ploi trecătoare, însoţite de tunete, fulgere, dar şi de intensificări ale vântului.


Vremea pe Litoral

 

Pe litoral, căldura devine sufocantă şi vom resimţi stresul termic ridicat. Avem cer senin, indicele temperatura-umezeală depăşeşte pragul critic, iar nivelul de radiaţii UV va fi foarte ridicat! În staţiuni vor fi până la 32 de grade, iar apa mării va avea în jur de 25 de grade.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO