Vremea azi, 21 iunie. În prima parte a zilei va ploua sporadic în est, sud-est şi centru

Dată publicare: 21-06-2021 07:43
Dată actualizare: 21-06-2021 09:57


În prima parte a zilei va ploua sporadic în est, sud-est şi centru. Mai târziu, se adună norii în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele montane, pe unde vin averse care pot fi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi izolat 40...50 l/mp, mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Se face cald în toată ţara, iar maximele se vor situa între 22 de grade pe litoral şi 35 de grade în Câmpia de Vest.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi schimbătoare, ploile apar mai ales către seară şi vin cu rafale puternice de vânt şi cantităţi mari de apă. Nu lipsesc momentele cu soare, iar temperaturile urcă pană la 27 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim instabilitate şi mai multe reprize cu ploi abundente. Majoritatea râurilor din zona se află sub cod portocaliu de inundaţii iar la amiază se vor atinge 26...27 de grade.

La fel va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: perioade cu ploi torenţiale şi fenomene severe, căderi de grindină şi vijelii. Se menţine riscul de inundaţii, iar maximele termice cresc uşor.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim soare şi vreme bună în ansamblu. Doar pe la munte, pot să vină câteva ploi spre seară, iar temperaturile se opresc pe la 30 de grade.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung izolat pe la 35 de grade. Atmosfera va fi însorită. Totuşi, mai spre seară apar şi aici câteva averse.

În Transilvania rămânem cu vremea instabilă. Pe aici aşteptam alte ploi abundente, mai ales pe la munte. Vor fi şi fenomene agresive: răbufniri ale vântului, descărcări electrice şi vijelii.

În Oltenia se arată soarele, dar mai vin şi ploi pe parcursul zilei, în special în zonele înalte. Temperaturile cresc uşor şi se opresc pe la 32 de grade.

În ţinuturile sudice, mai sunt perioade cu ploi torenţiale şi se vor strânge cantităţi importante de apă. Se încălzeşte şi după prânz se ating 28 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti, atmosferă va fi schimbătoare, o să plouă din a doua parte a zilei şi se mai pot acumula cantităţi de apă de 10...15 litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări de scurtă durată pe timpul ploilor, e posibil să cadă grindină şi se încălzeşte uşor.

Vremea la munte

 

 

În zonele de munte, avem vreme caldă, dar din a doua parte a zilei revin aversele, care vor veni cu tunete, fulgere, vânt intens şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 40...50 l/mp, mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

Vremea la mare

 

 

Pe litoral, instabilitatea creşte după-amiaza şi seara, când se adună norii şi trecător vor fi averse, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. Pe plajă se ating 24 de grade iar apa mării va avea în jur de 19 grade.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Luni, plouă sporadic în est, sud-est şi centru, dar mai traziu vin averse în jumătatea estică şi pe la munte. Se încălzeşte şi se ating 35 de grade în Câmpia de Vest.

Marți, vremea devine călduroasă, iar în vest şi sud-vest, vom avea caniculă. Domină timpul frumos, dar spre seară mai apar câteva averse pe la munte şi în sud-est.

Miercuri, canicula va afecta jumătatea vestică şi disconfortul termic va creşte în toată ţara. Din a doua parte a zilei, apar ploi zgomotoase în zonele montane şi local în sud, centru şi est.

Joi, canicula persista în jumătatea de vest a ţării, pe unde se ating chiar şi 38 de grade. Avem soare cam peste tot şi doar pe la munte o să plouă spre seară.


VIDEO PROTVPLUS.RO