Când vom scăpa de ploi. Temperaturile vor ajunge la 32 de grade

Dată publicare: 20-06-2021 10:50
Dată actualizare: 20-06-2021 11:19


Vremea, 20 iunie. Duminică vin alte ploi în jumătatea de est a țării, dar și în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

 

Ploile vor fi însoțite de fenomene electrice, vântul va crește în intensitate și e posibl să cadă grindină.

În rest, se anunță vreme mai bună și câteva ploi spre seară.

Maximele termice pleacă de la 21 de grade în Bucovina și în depresiuni și vor ajunge până la 32 de grade în Câmpia de Vest.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan instabilitatea persistă și vin ploi zgomotoase, însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului, iar în zona Dobrogei se menține riscul de inundații.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii vor fi numeroși și va continua să plouă. Se pot acumula peste 50 de litri de apă pe metru pătrat, iar până luni, la prânz, majoritatea râurilor din zonă se află sub cod portocaliu de inundații.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina se anunță o zi neplăcută. Pe aici așteptăm înnorări, ploi torențiale și s-ar putea să cadă și grindină. Se menține riscul de inundații, iar temperaturile cresc ușor.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș găsim soare și vreme bună în ansamblu. Ploile apar doar pe suprafețe restrânse, iar temperaturile se opresc pe la 28 de grade.

În ținuturile vestice atmosfera va fi insorită și doar pe la munte apar câteva ploi spre seară. După prânz se vor înregistra 31-32 de grade.

În Transilvania vor veni ploi zgomotoase, care pot lăsa în urmă cantități mari de apă, mai ales în zonele montane. Vântul va crește în intensitate, sunt posibile căderi de grindină și se încălzește ușor.

În Oltenia atmosfera va fi schimbãtoare, apar câteva averse mai ales în zonele înalte, dar vor fi și perioade cu soare pe parcursul zilei.

În ținuturile sudice vor fi ploi torențiale, se vor strânge cantități importante de apă, iar temperaturile ajung până la 26 de grade în Lunca Dunării.

București


În București, duminică va continua sa plouă și se mai pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul va crește în intensitate pe timpul ploilor, iar în termometre se vor înregistra în jur de 25 de grade. Ploile continuă și pe timpul nopții, iar minima va ajunge pe la 15 grade.

La munte


La munte, vremea rămâne instabilă. Vor fi perioade cu averse, mai ales în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, vântul va crește în intensitate și e posibil să cadă grindină.

La mare


Pe litoral urmeazã o zi neplăcută, cu ploi consistente. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp, iar vântul va sufla mai tare pe timpul ploilor.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București

 

Începem săptămâna cu vreme caldă, dar ușor instabilă. Ploile apar doar trecãtor și la amiază vor fi 28 de grade.

Marți avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar spre seară se mai adună norii și s-ar putea să plouă puțin. Vremea devine călduroasă și la amiază se vor înregistra 31 de grade Celsius.

Miercuri se anunță soare dimineața, însă după-amiaza se adună norii și vor aduce ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

La munte

 

Luni avem vreme caldă, dar din a doua parte a zilei revin aversele, care vor veni cu tunete, fulgere, vânt intens și vor fi condiții de grindină.

Marți vremea devine foarte caldă, va domina atmosfera însorită și ploile apar spre seară, însă pe suprafețe restrânse.

Miercuri avem încă o zi deosebit de caldă. Din a doua parte a zilei vor fi averse, fenomene electrice și s-ar putea să cadă grindină. Vântul va prinde putere pe crestele Carpaților Meridionali, pe unde va sufla cu viteze de peste 80 km/h.

La mare

 

Luni temperaturile cresc, dar atmosfera se menține ușor instabilă. Mai vin câteva averse cu tunete și fulgere, iar la amiază se vor înregistra 24 de grade pe plajă și 20 de grade în apa mării.

Marți va continua să se încălzească și se ating 26 de grade. Zărim trecător soarele, iar spre seară va ploua temporar.

Miercuri se anunță vreme bună în ansamblu, ploile pot să apară trecător și se mai încălzește puțin.


VIDEO PROTVPLUS.RO