Vremea azi, 16 noiembrie. Maximele vor ajunge la 16 grade

16-11-2020 07:46


Ziua de luni ne-aduce vreme caldă, mai ales la deal şi la munte, ceață dimineaţa, pe la câmpie şi câţiva nori de ploaie pe seară, în vestul ţării.

Maximele pleacă de la 5...6 grade în zonele cu ceață persistentă şi ajung pe la 16 grade în dealurile Banatului.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă şi multă umezeală la începutul zilei. Apoi, se arată soarele şi temperaturile urcă până la 12...13 grade - valori puţin mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o dimineaţă cu atmosfera închisă şi ceață densă pe la câmpie. Dacă ceața persistă, temperaturile rămân scăzută, iar dacă se înseninează, se ating 12...13 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi destul de plăcută, cu soare, câţiva nori şi maxime în jur de 11...12 grade. Acum este ceaţă în zona de câmpie din judeţul Bacău.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme bună, dar în judeţul Cluj, ceața poate să dureze mai multe ore, aşa că pe aici va fi destul de frig. În rest, maximele ajung pe la 12 grade, iar pe seară şi la noapte, se înnorează şi e posibil să plouă.

Şi în ţinuturile vestice, norii se înmulţesc în orele serii şi s-ar putea să vină câţiva stropi de ploaie. Până atunci, avem atmosferă plăcută şi se face mai cald decât ar fi normal. În dealurile Banatului se ating 16 grade.

În Transilvania, avem o dimineaţă rece, cu ceaţă în zona depresionară. Peste zi apare trecător soarele, iar temperaturile ajung la 6 grade în zona Miercurea Ciuc şi pe la 10 grade în vestul provinciei.

În Oltenia găsim atmosferă închisă şi multă umezeală. Vor fi ploi slabe, din loc în loc, iar maximele, comparabile cu cele de ieri, vor ajunge pe la 10...11 grade.

La fel va arăta vremea şi în zonele sudice: înnorări persistente, câţiva stropi de ploaie pe parcursul zilei şi cel mult 11...12 grade după prânz.

Vremea în Bucureşti


Şi în Căpitală avem aceeași atmosferă apăsătoare, cer noros, vânt domol şi o maximă de 11 grade. E posibil să plouă puţin, mai ales după orele serii, iar noaptea aduce burniţa, condiţii de ceaţă şi o minimă de 4...5 grade.

Vremea la munte


La munte, găsim vreme destul de rece, mulţi nori şi ploi slabe, trecătoare. În zona înaltă din Carpaţii Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali va cădea lapoviţă sau chiar ninsoare. Vântul nu pune probleme, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Vremea în zilele următoare


Marți se înnorează peste tot. O să plouă mai întâi în vest şi în centru, iar pe seară ploile ajung şi în restulțării, iar în zona montană înaltă se transforma în lapoviţa şi ninsoare. Dimineaţa, în sud şi în est avem din nou ceaţă şi burniţă.

Miercuri rămânem cu atmosferă închisă. O să mai ploua în sudul şi sud-estul tării, iar pe la munte se anunţa lapoviţă şi condiţii de polei. Vântul se intensifica la munte, în sud-est şi pe partea sud-vestică, iar ceața apare dimineaţă prin vest şi centru.

Joi, norii persistă în sud şi în sud-est, pe unde e posibil să picure trecător. În rest avem ceaţă la începutul zilei şi atmosfera însorită mai târziu. Vântul mai are unele intensificări în sud şi în sud-vest, iar maximele se opresc pe la 13 grade.


VIDEO PROTVPLUS.RO