Vremea astăzi, 25 ianuarie. Temperaturi în scădere şi vânt în toată ţara

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de luni ne-aduce temperaturi în scădere şi vântul va agita atmosfera în toată ţara.

La munte, dar şi în regiunile nord-vestice, centrale şi prin sud, se vor depăşi viteze de 55...65 km/h, dar în zona montană înaltă vor fi peste 80-100 km/h. Precipitaţiile apar pe suprafeţe extinse: vor fi ninsori şi lapoviţă în regiunile intracarpatice, iar în sud şi în est o să plouă. Maximele pleacă de la zero grade în depresiuni şi vor ajunge până la 12 grade în zona Dobrogei.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim mulţi nori şi ploi mai consistente, vântul va avea intensificări, iar temperaturile se menţin ridicate pentru această dată.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea se strică şi o să plouă cam peste tot. Vântul va fi insistent, iar maximele termice se opresc pe la 10 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim mulţi nori şi ploi, iar pe timpul nopţii o să ningă. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme urâtă, precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi un vânt intens. Noaptea va continua să ningă şi se răceşte

În ţinuturile vestice, vor fi înnorări şi ploi în zonele joase, dar şi ninsori la deal şi la munte. Vântul va agita atmosfera, iar temperaturile scad cu 5-6 grade faţă de cele inregsitrate ieri.

În Transilvania se răceşte tranşant şi vor predomina ninsorile. În zonele de munte se va depune strat de zăpadă iar la altitudini mari vântul va sufla cu peste 100 km/h şi va fi viscol. Temperaturile nu mai trec de 4 grade şi vântul va spori senzaţia de frig.

Se strică vremea şi în Oltenia: o să plouă din când în când şi vântul va avea intensificări. Maximele termice, în scădere faţă de ziua trecută, vor ajunge până la 7 grade.

În ţinuturile sudice, vremea va fi schimbătoare, o să plouă puţin dar apare şi soarele printre nori. Se porneşte vântul iar temperaturile scad cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti, în primele ore ale zilei, mai sunt înnorări şi câteva ploi slabe, se răceşte, însă temperatura aerului se va menţine ridicată pentru această dată. După prânz, în termometre se ating 6 grade Celsius. Spre seară, vântul va creşte în intensitate şi se vor înregistra viteze de 55 km/h.

Vremea la munte

 

 

La munte, cerul va fi acoperit de nori şi va ninge pe spaţii mari. Vântul va prinde putere, iar la altitudini de peste 1800 de metri se vor depăşi viteze de 80...100 km/h şi va fi viscol. Temperaturile din staţiuni scad faţă de cele înregistrate ieri.

Vremea în următoarele zile

 

 

Luni, temperaturile încep să scadă şi vântul va agita atmosfera în toată ţara. La munte, la altitudini mari, se vor depăşi viteze de 80-100 km/h. Va ninge la munte şi în regiunile intracarpatice iar în sud şi în est, o să plouă.

Marți, se face mai rece şi ajungem la normal cu temperaturile. Ninsorile cuprind jumătatea nordică a ţării, iar prin sud-est vor fi ploi sau lapoviţă. Vântul mai are unele intensificări pe la munte şi prin sudul ţării.

Miercuri, înnorările persistă şi se mai răceşte puţin. Va mai ninge prin sud-est şi la munte, iar vântul prinde putere pe crestele Carpaţilor Meridionali şi pe litoral.

Joi, ninsorile apar pe suprafeţe mici în regiunile intracarpatice şi la munte, iar vântul va fi mai intens în zonele montane.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Înghesuială mare la munte în acest weekend. Jandarmii au intervenit pentru a dispersa mulțimile
Înghesuială mare la munte în acest weekend. Jandarmii au intervenit pentru a dispersa mulțimile

În miezul iernii, vremea ne-a adus temperaturi de primăvară, cu o maximă de 16 grade. Stațiunile de la munte s-au umplut de oameni.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.