Vreme severă în toată țara. Zonele în care se vor întoarce ninsorile și viscolul


Ultimul update: Sambata 26 Ianuarie 2019 09:36
Data publicarii: Sambata 26 Ianuarie 2019 08:33
Categorie: Vremea

Sâmbătă avem tot vreme rea, cu polei pe suprafeţe mari în ţinuturile sudice; vânt rece în sud-est şi alte precipitaţii. Vor fi ninsori în vest, centru şi nord şi ploi consistente prin sudul ţării.

Maximele se vor situa între - 5 grade în Bucovina şi 8...9 grade pe litoral.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, vântul continuă să agite atmosfera; o să plouă, mai serios în prima parte a zilei, iar în zona Bărăganului se menţin condiţiile de polei. Temperaturile, puţin mai ridicate decât vineri, ating 8...9 grade la malul mării.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme rea, cu ploi, un pic de lapoviţă şi vânt destul de insistent. Poleiul va crea din nou mari probleme, iar maximele vor atinge cu greu valori de 1...2 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă încă o zi foarte rece, cu temperaturi negative la amiază. Cerul rămâne acoperit de nori; ninsorile continuă, aşa că stratul de zăpadă mai creşte puţin.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face mai frig decât vineri. Atmosfera se menţine închisă; o să ningă din când în când, iar temperaturile vor fi în general negative.

Şi în ţinuturile vestice avem o zi mohorâtă, cu temperaturi foarte modeste. Mai vin ceva ninsori, iar în sudul Banatului este risc de inundaţii.

Vreme urâtă găsim şi în Transilvania, cu ninsori, dar şi lapoviţa şi condiţii de polei. În zona montană înaltă o să ningă mai serios la începutul zilei, iar vântul va viscoli ninsoarea. Maximele se opresc pe la 2..3 grade, iar la noapte, temperaturile ajung la MINUS 7 grade în depresiuni.

În Oltenia se încălzeşte puţin, dar avem o zi tare neplăcută. O să plouă; apare şi poleiul şi în plus, vântul va continua să agite atmosfera. Peste noapte, norii se risipesc treptat, se face mai frig decât în noaptea trecută şi apare ceaţă.

În ţinuturile sudice avem tot vreme închisă, cu ploi şi risc mare de polei, la începutul zilei. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri, însă vântul rămâne destul de insistent, aşa că vom simţi valori mai scăzute decât cele din termometre.

Vremea în BUCUREŞTI
Şi în Bucureşti o să mai plouă puţin dimineaţa şi poleiul continua să creeze prebleme. Vântul rămâne destul de activ; maximă ajunge la 1 grad cu plus iar pe seara se lasă ceața.

Vremea la munte
La munte precipitaţiile vin îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbura. Dimineaţa continuă să ningă, iar pe creste se depune strat consistent de zăpadă. Mai jos va fi lapoviţă, iar pe şosele se poate depune gheaţă. În celelalte masive vor fi ninsori slabe, trecatatoare.

Vremea pentru următoarele zile

Duminică prindem vreme mai bună, deşi dimineaţa mai apare lapoviţă în sud-est. În rest, aşteptăm ceva fulguieli prin nord şi pe la munte şi ceaţă în zonele joase. Noaptea următoare va fi una destul de rece.

Luni vremea se mai încălzeşte, iar din vest pătrund mase de aer umed, care aduc alte ploi. În Munţii Apuseni se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat şi doar pe creste vor fi ninsori cu lapoviţă. În jumătatea estică a ţării vedem puţin şi soarele, dar revine ceaţă.

Marţi avem vreme de primăvară, cu temperaturi de 10...12 grade în dealurile sudice şi prin Dobrogea. Norii apar din când în când; în sud şi est pot să apară aversele, iar la munte şi prin nordul ţării sunt condiţii de lapoviţă.

Dezastru pe străzi și pe trotuare, după valul de gheață. Oameni răniți și copaci „sparți”
Vreme rece și precipitații în toată țara, vineri. Când se încălzește
VIDEO PROTVPLUS.RO