Vremea 22 iunie 2018. În weekend se răcoreşte şi sunt aşteptate ploi

×
Codul embed a fost copiat

Vineri avem vremea rea, cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Temperaturile scad în majoritatea zonelor; doar în sud-est se mai ating 34 de grade.

Sâmbătă aşteptăm vreme racoroasă peste tot, chiar rece în nord şi nord-est. Mai vin ceva ploi prin nord şi centru; e posibil să picure în est şi sud-est, iar vântul se înteţeşte peste tot şi va sufla mai tare la munte, în zonele estice şi în sud-vestul-extrem.

Duminică, răcoare dimineaţa şi noaptea, când e posibil să apară ceaţa, dar se încălzeşte uşor la amiază. Avem atmosferă destul de plăcută, dar mai pot să apară ploi de scurtă durată, în special pe la munte.

Luni ne așteaptă încă o dimineaţă răcoroasă, mai ales în nordul şi centrul ţării. Apoi, temperaturile se apropie de normal; ziua va fi însorită, iar spre seară apar averse sporadice în zonele montane şi în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
ploaie
Vremea 21 iunie 2018. Regiunile în care se întorc ploile
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme călduroasă şi instabilă după prânz, când vor veni ploi zgomotoase şi se vor strânge cantităţi de apă de până la 35 l/mp. Maximele termice urca până la 34 de grade în Bragan dar şi pe litoral se ating 29 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. după prânz vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de fenomenele specifice instabilităţii. Temperaturile se menţin ridicate.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă averse serioase, se pot acumula 40...50 de litri de apă pe metru pătrat şi e posibil să cadă grindină. Se răcoreşte în Bucovina, dar în rest valorile termice ajung până la 30 de grade.

Vreme instabilă găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Aşteptam ploi torenţiale, cu vijelii, fenomene electrice şi izolat grindinã. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor strânge cantităţi de apă de până la 50 l/mp. Se răceşte şi vor fi temperaturi scăzute pentru dată din calendar.

În ţinuturile vestice vin mai multe serii de averse cu fenomenele specifice instabilităţii. Se vor strânge cantităţi însemnate de apă şi valorile termice scad chiar şi cu 11 grade faţă de ieri.

În centrul României, ploile vor veni pe tot parcursul zilei şi vor fi însoţite de tunete, fulgere şi vânt intens. Vor fi şi căderi de grindină şi cantităţi mai mari de apă.

În judeţele Braşov, Harghita, Covasna şi Mureş este cod galben de ceaţă densă până la ora 10. Vizibilitatea este mult scăzută.

În Oltenia, maximele se opresc pe la 28 de grade şi vom avea înnorări şi ploi zgomotoase. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apã ce vor depăşi frecvent 25 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

În ţinuturile sudice, se anunţă vreme călduroasă şi plăcută în prima parte a zilei, După prânz vin şi aici ploi zgomotoase şi se vor strânge cantităţi de apă de până la 35 l/mp.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, avem vreme caldă şi instabilitatea creşte din nou spre seară şi la noapte când vin ploi zdravene, cu vijelii, poate şi grindină. Maximă va ajunge la 31...32 de grade.

Sâmbătă se răceşte foarte tare. Vom avea cel mult 21...22 de grade, o zi cam mohorâtă, cu ploi temporare şi un vânt activ. Temperaturile scad şi pe timpul nopţii: minimă ajunge pe la 11 grade.

Duminică va fi răcoare dimineaţa, dar pe la amiază se încălzeşte uşor. Maxims ajunge pe la 25 de grade şi e posibil să mai picure din când în când.

Luni, temperaturile continuă să crească, însă rămânem cu vremea răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Mai apar ceva înnorări, dar e puţin probabil să plouă.

Vremea la munte

La munte instabilitatea cuprinde mai întâi masivele vestice, apoi restul zonei montane şi se aşteaptă ploi torenţiale, cantităţi mari de apă, căderi de grindină şi vijelii. Se răcoreşte peste tot.

Sâmbătă, temperaturile continuă să scadă şi vom avea vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea. Se porneşte vântul şi mai vin ceva ploi, în special în Orientali şi în Meridionali. Se mai pot acumula 10...15 L/mp.

Duminică aşteptam vreme mai bună, ploi sporadice şi temperaturi în uşoară creştere. Totuşi, dimineaţa şi noaptea o să fie răcoare.

Luni se mai încălzeşte puţin; ziua va fi destul de plăcută, iar spre seară apar ceva averse, dar pe zone restrânse.

Vremea pe litoral

Pe litoral se anunţă încă o zi foarte caldă, cu disconfort termic ridicat, însă după-amiază, aversele ajung şi aici. Vor fi şi fenomene electrice, condiţii de grindină şi se pot produce vijelii.

Sâmbătă avem vreme neplăcută. Se răceşte, o să plouă din când în când şi vântul va prinde putere şi va atinge viteze de 60 KM/h.

Duminica revine timpul frumos; se împrăştie norii, însă temperaturile rămân modeste.

Ziua de luni ne-aduce vreme frumoasă şi în uşoara încălzire. Vântul devine mai insistent, iar noaptea apar ceva nori de ploaie.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Bulevarde din Capitală, inundate după doar câteva minute de ploaie. Soluţia Primăriei: un număr de urgenţă
Bulevarde din Capitală, inundate după doar câteva minute de ploaie. Soluţia Primăriei: un număr de urgenţă

Vremea se va schimba radical în următoarele zile, ne avertizează meteorologii. Aproape toată țara se află până vineri noapte sub cod galben de ploi și vijelii, dar fenomene extreme sunt așteptate timp de o săptămână, spun specialiștii.

Vremea 21 iunie 2018. Regiunile în care se întorc ploile
Vremea 21 iunie 2018. Regiunile în care se întorc ploile

Joi căldura se mai domoleşte şi se întorc aversele. În afara celor de acum, aşteptam ploi după prânz şi spre seară, mai ales în vest, nord-vest, centru, la deal şi la munte.

Fructele și legumele, distruse de grindină. Soluțiile disperate la care apelează agricultorii
Fructele și legumele, distruse de grindină. Soluțiile disperate la care apelează agricultorii

Vremea capricioasă din această vară distruge fructele și legumele, care vor ajunge în piețe mai puține și mai scumpe. Numeroase grădini și livezi au fost afectate de vijeliile și ploile torențiale din ultimele săptămâni.

Vremea 20 iunie 2018. Temperaturile cres ușor, iar ploile se răresc
Vremea 20 iunie 2018. Temperaturile cres ușor, iar ploile se răresc

Miercuri avem vreme călduroasă, disconfort termic în creştere şi câteva reprize de ploaie, în special pe la munte.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.