Vremea 21 mai 2018. Grindină în jumătatea de vest a ţării

×
Codul embed a fost copiat

Luni vom avea vreme instabilă în jumãtatea de vest a tãrii; spre seară vor veni averse în Banat, Crisana, Maramureş, în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei, dar şi la munte.

Se vor strânge cantităţi mai mari de apă şi e posibil să cadă grindină. În rest, găsim atmosferă plăcută şi câteva ploi în Muntenia. Vântul se va înteţi pe crestele Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului, dar şi în timpul ploilor iar la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 19 şi 26 de grade Celsius.

Marţi se face mai cald şi vor fi ploi zgomotoase în Maramureş, Crisana, Banat şi izolat în Oltenia şi prin centrul ţării. Vântul se înteţeşte în sudul Banatului şi pe crestele montane.

Miercuri avem instabilitate şi averse în vestul şi nord-vestul ţării; izolat se vor strânge cantităţi mai mari de apă şi poate să cadă grindină. În rest, atmosferă va fi plăcută şi se încălzeşte uşor. Vântul mai are unele porniri prin sudul Banatului.

Joi se anunţă vreme bună şi doar în zonele înalte mai sunt anunţate câteva averse. Temperaturile ajung la 30 de grade şi vom avea vreme caldă pentru această perioadă a anului.

Citește și
ploaie
Vremea 19 mai 2018. Ploi în toată ţara până marţi şi chiar grindină
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosferă va fi plăcută cu soare şi câţiva nori de vreme bună. Vântul va fi mai activ pe litoral şi temperaturile nu se vor modifica semnificativ faţă de ieri.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme frumoasă şi temperaturi normale pentru dată din calendar. La amiază vor fi 25 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi cel mult 23 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă timp frumos în prima parte a zilei dar spre seară creşte instabilitatea şi vin ploi zgomotoase cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. Valorile termice în creştere uşoară faţă de ieri ajung până la 23 de grade Celsius.

Şi în ţinuturile vestice, aversele vin spre seară şi vor însoţite de toată suita de fenomene specifice instabilităţii însă apare şi soarele pe parcursul zilei.

În ţinuturile centrale, norii vor fi numeroşi în zonele de munte şi în vestul provinciei pe unde aşteptam ploi zgomotoase cu fulgere şi răbufniri ale vântului şi e posibil să cadă grindină. În rest, găsim soare şi atmosferă plăcută. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 24 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, apare soarele în prima parte a zilei însă mai târziu vin şi aici ploi consistente. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă şi doar în zonele înalte aşteptam să vină câteva averse cu fulgere şi vânt mai nervos. Se încălzeşte şi la amiază vor fi 26 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, luni, va predomina vremea frumoasă, vântul va fi activ şi la amiază se vor înregistra în jur de 25 de grade, Celsius.

Marţi, cerul va fi mai mult senin şi se încălzeşte uşor. Termometrele vor indica la orele prânzului 26-27 de grade.

Miercuri avem vreme frumoasă şi se mai încălzeşte puţin. Se vor atinge 28 de grade.

Joi atmosferă va fi însorită şi vântul activ. Temperaturile mai cresc puţin şi vom avea 29 de grade Celsius - o valoare mai potrivită pentru final de luna iunie.

Vremea la munte

În zonele de munte, instabilitatea creşte spre seară şi vin alte averse cu descărcări electrice, în Carpaţii Occidentali, în jumătatea vestică a Meridionalilor şi pe suprafeţe mai mici în restul zonei montane. Se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă şi e posibil să cadă grindină. Vântul va sufla mai tare în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Marţi, instabilitatea se va manifesta spre seară, în zona Carpaţilor Occidentali şi Orientali. Vântul va sufla mai tare în Carpaţii Meridionali şi se face puţin mai cald.

Miercuri avem o zi cu înnorări şi averse locale. Vântul se înteţeşte pe crestele Carpaţilor Meridionali, e posibil să cadă grindina şi izolat se vor strânge cantităţi mai mari de apă. Temperatura aerului va creşte uşor.

Joi mai apar ceva averse cu fenomene electrice şi se menţin condiţiile de grindină. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane.

Vremea pe litoral

Pe litoral, luni se anunţă vreme frumoasă cu cer senin şi o briză activă. Pe plajă vor fi temperaturi cuprinse între 19 şi 22 de grade şi apa mării va avea în jur de 19 grade Celsius.

Marţi, atmosferă va fi însorită şi vântul insistent. Se încălzeşte uşor şi vor fi temperaturi de până la 23 de grade Celaius.

Miercuri cerul va fi curat şi briza marii activă. Temperaturile mai cresc puţin, pe plajă se vor atinge chiar şi 25 de grade Celsius.

Joi, vremea va fi frumoasã şi caldă. Doar noaptea vor fi posibile câteva averse. Temperatura aerului rămâne la 25 de grade şi se încălzeşte puţin şi apa mării.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Vremea 20 mai 2018. Plouă în cea mai mare parte a ţării şi ar putea cădea grindină
Vremea 20 mai 2018. Plouă în cea mai mare parte a ţării şi ar putea cădea grindină

Astăzi aversele vor veni în sudul, estul şi centrul ţării dar şi în zonele înalte şi se vor semnala şi fenomene electrice. În vestul şi nord-vestul ţării, o să avem soare şi câteva ploi slabe. Vântul va avea unele porniri în regiunile estice.

Vremea 19 mai 2018. Ploi în toată ţara până marţi şi chiar grindină
Vremea 19 mai 2018. Ploi în toată ţara până marţi şi chiar grindină

Astăzi, aşteptam vreme destul de neplăcută, cu înnorări frecvente, averse şi multă instabilitate. Se pot strânge chiar şi 25 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile scad puţin, la amiază vor fi între 17 şi 26 de grade.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.