Vremea 19 iulie 2019. Locurile unde temperaturile scad până la 10 grade

×
Codul embed a fost copiat

La ora 6, sunt înnorări în nord-est şi centru dar în celelalte zone cerul este mai mult senin

Plouă slab în nordul Carpaţilor Orientali şi vântul suflã cel mult moderat. Cel mai răcoare este la Întorsura Buzăului şi la Miercurea Ciuc 10 grade iar cea mai ridicată temperatura se înregistrează la Sulina şi Constanţa-Dig 21 de grade Celsius.

Astăzi se mai încălzeşte puţin şi o să avem o amiază călduroasă în Câmpia Romană. Va fi soare în prima parte a zilei, însă mai târziu creşte instabilitatea şi aversele apar local în zonele de deal şi munte şi sporadic în restul ţării. Vor fi şi ploi torenţiale, se pot strânge cantităţi mari de apă într-un timp foarte scurt şi e posibil să cadă grindină. Maximele pleacă de la 23 de grade în depresiuni şi ajung pe la 33 de grade în Lunca Dunării.

Astăzi se mai încălzeşte puţin şi o să avem o amiază călduroasă în Câmpia Romană. Va fi soare în prima parte a zilei, însă mai târziu creşte instabilitatea şi aversele apar local în zonele de deal şi munte şi sporadic în restul ţării. Maximele pleacă de la 23 de grade în depresiuni şi ajung pe la 33 de grade în Lunca Dunării.

 

Citește și
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Oana Pellea a ascultat „Macarena”, melodia Erikăi Isac: „Am rezistat 30 de secunde și m-am lămurit”. Ce spune despre mesajul piesei

Vremea 19 iulie 2019 în fiecare regiune a ţării

 

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Astăzi, atmosferă va fi însorită şi doar prin nordul litoralului vin câteva averse după prânz. Se încălzeşte uşor şi vom avea temperaturi de până la 31 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vom avea soare şi vreme bună în orele dimineţii. După prânz, în zonele de deal şi de munte se mai aduna norii şi vor lăsa ploi care pot fi mai consistente. Mai cresc temperaturile şi la amiază vor fi cel mult 30 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim soare şi câţiva nori de vreme bună. Din a doua parte a zilei, aşteptam averse, mai ales în zonele înalte iar maximele vor fi cuprinse între 25 şi 29 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se mai încălzeşte puţin şi va predomina vremea frumoasă.

În vestul ţării, atmosferă va fi însorită şi mai vin ceva ploi în apropierea munţilor. Temperaturile cresc uşor şi la amiază vor fi 29 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale, se mai încălzeşte, vom avea vreme bună în prima parte a zilei însă mai târziu se adună norii de ploaie, îndeosebi în zonele de munte. Maximele termice se vor situa între 23 de grade în depresiuni şi 29 de grade Celsius, în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, temperaturile cresc uşor. Norii se înmulţesc spre seară şi vor aduce averse în zonele înalte. Şi în rest mai apar câţiva nori însă nu sunt anunţate ploi. După prânz, în Oltenia vor fi în jur de 30 de grade.

În regiunile sudice atmosferă va fi însorită, se încălzeşte şi după prânz vom avea vreme călduroasă. Maximele termice vor ajunge până la 33 de grade Celsius, în Lunca Dunării!

Vremea continua să se încălzească în zona Capitalei. Astăzi avem soare şi în jur de 32 de grade după prânz. Mai târziu apar ceva nori; dar nu prea sunt şanse de ploaie.

La munte, astăzi avem soare şi vreme bună în prima parte a zilei. Apoi, se adună norii şi vor aduce averse destul de consistente, cu vânt intens, poate şi grindină.

La mare, ne-aşteaptă o perioadă cu vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Vântul devine mai insistent, iar prin nordul litoralului s-ar putea să apară averse trecătoare.


Vremea în următoarele 3 zile

 

Mâine vremea călduroasă cuprinde toate zonele de câmpie. Instabilitatea creşte din nou în a doua parte a zilei, când vin alte ploi zgomotoase, destul de consistente, la deal, la munte şi izolat în rest. Duminica se încălzeşte şi mai tare, iar pe la câmpie creşte disconfortul termic. În zonele mai înalte, tot către seară sunt posibile ploi trecătoare. Luni căldura va fi greu de suportat. În Câmpia Romana se anunţă canicula şi stres termic major, iar în jumătatea nordică a ţării atmosfera devine instabilă şi apar averse zdravene, cu grindină şi răbufniri de vânt.

Vremea continua să se încălzească în zona Capitalei. Şi mâine se anunţă o zi destul de însorită şi o amiază călduroasă, cu 32 de grade în termometre. Spre seară e posibil să vină o ploaie de scurtă durată. Duminică se încălzeşte şi mai tare. Nu prea zărim norii, se ating 34 de grade la umbră şi creşte disconfortul termic. Luni căldura va fi şi mai greu de suportat. Pe la amiază se instalează canicula şi aerul devine irespirabil.

La munte, mâine se mai încălzeşte puţin. Instabilitatea creşte din nou după prânz, când vin alte ploi zgomotoase; vor fi şi condiţii de grindină şi se pot strânge cantităţi mari de apă, în intervale scurte de timp. Duminica se anunţă o zi destul de plăcută. Totuşi, după-amiaza mai pot să apară scurte reprize de ploaie. Luni se strică vremea şi ploile cuprind treptat majoritatea masivelor. Vor fi tot averse, cu fenomene electrice şi rafale puternice de vânt.

La mare ne-aşteaptă o perioadă cu vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Mâine prindem o zi plăcută; cu cer senin, briza activa şi până la 28 de grade la orele amiezii. Nici duminica nu prea zărim norii şi se mai încălzeşte puţin. Maximele ajung pe la 30 de grade. Luni rămânem cu vremea frumoasă, dar se face mai cald. Creşte şi disconfortul termic, aşa că atmosfera devine sufocantă după prânz.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Citește și...
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade

Joi, avem soare şi vreme bună. După prânz se adună norii şi vor lăsa ceva ploi prin zonă de munte. 

Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade

Se încălzeşte, temperaturile ajung la normal şi vremea frumoasă cuprinde aproape toată ţara.

Fenomene extreme în România. Imaginile neobișnuite surprinse în Miercurea Ciuc
Fenomene extreme în România. Imaginile neobișnuite surprinse în Miercurea Ciuc

Fenomenele extreme se înmulțesc în România, iar specialiștii spun că ar trebui să ne obișnuim cu ele. În ultimele luni, meteorologii au emis sute de avertizări de cod roșu de vreme extremă, destul de rare în urmă cu zece ani.

Recomandări
De ce Klaus Iohannis are șanse mici să ajungă șeful NATO. Marile puteri din Alianță care sunt de partea lui Mark Rutte
De ce Klaus Iohannis are șanse mici să ajungă șeful NATO. Marile puteri din Alianță care sunt de partea lui Mark Rutte

Olandezul Mark Rutte se află într-o poziţie puternică pentru a conduce NATO, deoarece SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania îl susţin. Totodată, numele lui Klaus Iohannis a fost vehiculat „în discuţii informale recente”.

NATO dă undă verde Kievului să atace „ținte militare rusești din afara Ucrainei”
NATO dă undă verde Kievului să atace „ținte militare rusești din afara Ucrainei”

Ucraina are dreptul de a lovi „ţinte militare ruseşti din afara Ucrainei", în conformitate cu dreptul internaţional, a declarat secretarul general al NATO, o declaraţie pe care o face pentru prima dată de la începutul războiului.

Dezastru la simularea Evaluării Naționale. 58% dintre elevi au luat sub 5 la Matematică
Dezastru la simularea Evaluării Naționale. 58% dintre elevi au luat sub 5 la Matematică

Este dezastru la simularea Evaluării Naționale, potrivit rezultatelor anunțate vineri de Ministerul Educației. Astfel, 58% dintre elevi au luat sub 5 la Matematică, în timp ce la Limba română, 26% au luat mai puțin decât nota de trecere.