Vremea 19 decembrie 2018. Zonele în care temperaturile vor atinge -20 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri avem o zi rece, cu cer noros şi ceaţă pe la câmpie şi un pic de soare în zonele înalte. La noapte, în nordul şi centrul ţării va fi ger, iar în depresiuni se vor atinge -20 de grade.

Joi dimineaţa, gerul persista în nord şi centru, iar în noaptea următoare apare şi prin sudul ţării. În ţinuturile sudice, prin est şi centru va domina atmosfera închisă, iar în zonele joase o să avem ceaţa şi chiciură.

Şi vineri o să fie frig, deşi temperaturile cresc uşor prin vest şi în dealurile din sudul ţării. Ziua va fi mohorâtă, cu lapoviţa şi polei, dimineaţa în sud-vest, iar noaptea, în nord şi centru. La munte revin ninsorile, iar pe creşte o să fie viscol.

Sâmbătă se încălzeşte aproape peste tot; dar va domina vremea închisă. În jumătatea nordică a ţării, va fi lapoviţa şi polei pe şosele, iar la munte va ninge şi vântul va sufla cu putere.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
Zapada Bucuresti
Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme închisă cu ceaţă. Vântul va avea intensificări şi la amiază vom avea temperaturi negative cam peste tot. Vă aduc aminte că până la ora 11, în zona de litoral din judeţele Tulcea şi Constantă, este cod galben de vânt intens. Rafalele de vânt ating viteze de 55 - 60 km/h.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Muntenie, găsim mulţi nori şi un vânt activ. E posibil să fulguiască iar la amiază se vor atinge -3 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina atmosferă va fi mohorâtă şi temperaturile vor fi modeste.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, astăzi e posibil să zărim puţin soarele însă acum dimineaţa vremea este închisă. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi vor fi cel mult zero grade Celsius.

Până la ora 11, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Satu Mare, Sălaj şi Cluj. Vizibilitatea este mult scăzută.

În vestul ţării, cerul va fi acoperit de nori şi ceata poate să persiste. Va fi şi astăzi foarte frig; la amiază vor fi şi temperaturi de -7 grade Celsius. Până la ora 10, este cod galben de ceaţă densă pentru câteva zone din judeţele Arad şi Timiş.

În ţinuturile centrale, miercuri vom zări soarele îndeosebi în zonele înalte însă acum dimineaţa sunt înnorări şi ceaţă. La noapte va fi ger cam peste tot iar în depresiuni se vor înregistra chiar şi -20 de grade celsius.

În sud-vestul ţării, cerul va fi acoperit de nori iar acum dimineaţa se semnalează ceaţă. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În sudul ţării avem vreme urâtă şi s-ar putea să fulguiască puţin. Maximele termice scad uşor faţă de ziua trecută.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, miercuri mai sunt ceva condiţii de fulguiala, maximă se opreşte la minus 1 grad, iar la noapte se face şi mai frig: temperatura ajunge la minus 6 grade.

Joi avem încă o zi mohorâtă şi rece, cu temperaturi negative la amiază; ceaţa şi minus 7 grade în noaptea următoare. Vineri: tot vreme închisă, condiţii de ceaţă, multă umezeală şi în jur de zero grade după prânz. Şi sâmbătă dimineaţă o să fie foarte frig şi s-ar putea să apară ceaţă, dar peste zi atmosfera se mai dezmorţeşte.

Vremea la munte

La munte ninsorile se opresc, dar o să avem vreme rece iar noaptea o să fie ger în special în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali. Norii se risipesc treptat; iar la noapte vântul devine mai insistent.

Şi joi o să fie foarte frig, chiar ger dimineaţa în multe masive. Ziua va fi destul de însorită, dar vântul rămâne activ şi va spulbera zăpadă din zonele de creastă.

Vreme rece avem şi vineri, deşi temperaturile încep să crească. Norii se înmulţesc din nou şi vor aduce ninsori locale, iar pe creste vântul se va transforma în viscol.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin; mai vin ceva precipitaţi, în special ninsori; iar vântul va continua să sufle cu putere.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Avalanșă uriașă produsă în Munții Făgăraș. Tonele de zăpadă au distrus tot în cale
Avalanșă uriașă produsă în Munții Făgăraș. Tonele de zăpadă au distrus tot în cale

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs la peste 2500 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş şi a ajuns până în apropierea cabanei Salvamont de la Bâlea Lac.

Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente
Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente

Marţi prindem vreme urâtă, cu ninsori în sud, centru şi est, dar cu ploi şi lapoviţă în zona Dobrogei. Temperaturile amiezii vor fi apropiate de cele de luni noapte.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.