Vremea 11 august 2019. Temperaturi de până la 38 de grade și disconfort termic

11-08-2019 08:25


Vremea 11 august 2019. Duminică se încălzeşte şi mai tare. Canicula se extinde în toate zonele joase, aerul devine greu de respirat, iar prin Oltenia se ating 38 de grade la umbră.

Doar pe la munte şi prin nordul extem către seară s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

Cum arată vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan avem cer senin şi căldură mare la orele amiezii, când se ating 35 de grade în zona Bărăganului. Doar pe litoral găsim temperaturi mai suportabile, de până la 30 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se face foarte cald, creşte şi disconfortul termic, iar temperaturile ajung la 34 - 35 de grade, la umbră. Atmosfera se menţine însorită toată ziua, iar vântul suflă domol.

În nordul Moldovei şi în Bucuvina, căldura se intensifică; pe la câmpie temperaturile se apropie de pragul caniculei şi atmosfera devine sufocantă. Mai pe seară, prin Bucovina apar ceva înnorări, poate şi o ploaie trecătoare.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face mai cald decât sâmbătă. Se ating frecvent 33 de grade la umbră, iar spre seară se-adună norii şi e posibil să lase câţiva stropi de ploaie.

În ţinuturile vestice, căldura va fi greu de suportat. După prânz se instalează canicula, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi. Nu prea zărim norii şi nici vântul nu prea se simte.

În Transilvania se încălzeşte şi mai tare. De dimineaţă este răcoare în deperesiuni, pe unde a apărut şi un pic de ceaţă. Pe la amiază, însă, temperaturile depăşesc 30 de grade şi ajung la 33, poate 34 de grade în vestul provinciei. Doar pe la munte s-ar putea să vină câteva reprize de ploaie.

În Oltenia avem arşiţă mare, cer curat şi disconfort termic major. Pe aici se pot atinge 38 de grade, la umbră şi nu sunt speranţe de ploaie.

Căldură apăsătoare se se anunţă şi în ţinuturile sudice: soare arzător, caniculă şi multă zăpuşeală la orele amiezii. 

BUCUREȘTI


În Bucureşti, căldura va fi tot mai greu de suportat. Astăzi avem cer senin, se ating 35 de grade la umbră şi aerul devine irespirabil.

Luni ne aşteaptă încă o zi fierbinte. Temperatura urcă spre 36 de grade; soarele străluceşte nestingherit şi stresul termic va fi foarte mare.

Şi luni avem de îndurat căldură apăsătoare. Canicula revine după prânz. Şi marţi va fi exagerat de cald. Vom avea din nou 36 de grade şi multă zăpuşeală. Pe seară şi în noaptea de marţi spre miercuri apar ceva condiţii de averse.

LA MUNTE


La munte, găsim vreme caldă şi frumoasă. La apropierea serii prin Meridionali şi Orientali s-ar putea să apară scurte reprize de ploaie.

Se mai încălzeşte puţin şi doar în nordul Orientalilor, mai pe seară e posibil să vină o aversă - două.

Luni se face şi mai cald. O să avem frumoasă aproape şi tot prin nordul Carpaţilor Orientali s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie. Ziua de marţi ne-aduce soare şi temperaturi ridicate. Spre seară, în masivele din nordul ţării, cresc şansele de averse.

LA MARE

 

La mare, duminică dimineaţă sunt ceva condiţii de ploie; apoi vântul împrăştie norii şi temperaturile urcă spre 30 de grade.

Luni avem atmosfera însorită şi caldă. Vremea frumoasă continuă. Cerul se păstrează curat şi temperaturile ajung la valori agreabile.

Şi marţi avem condiţii foarte bune de plajă: soare, briza plăcută şi în jur de 25 de grade în apa mării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO