Vremea 10 martie 2019. Regiunile în care va ploua și va fi frig


Ultimul update: Duminica 10 Martie 2019 08:48
Data publicarii: Duminica 10 Martie 2019 08:08
Categorie: Vremea

Duminică rămânem cu vremea neobişnuit de caldă. Maximele pleacă de la 10 grade în depresiuni şi ajung pe la 21 de grade în Lunca Dunării.

Vântul are intensificări aproape peste tot şi o să plouă prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Cum arată vremea în fiecare regiune a ţării:

În Dobrogea şi cu Bărăgan găsim atmosfera însorită; vântul prinde putere, iar temperaturile se menţin la valori ridicate şi urcă spre 20 de grade. La noapte se înnorează şi e posibil să picure trecător.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne aşteaptă o zi frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal. După prânz se ating 16 - 17 grade; vântul se înteţeşte şi aici, iar după lăsarea nopţii apar câţiva nori de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei avem atmosferă cam mohorâtă, condiţii de ploaie şi vânt activ. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută, dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit. Maximele vor ajunge pe la 14 - 15 grade, iar la noapte se vor înregistra 4 - 5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cerul se umple de nori şi o să plouă, mai ales la apropierea serii. Vântul sufla cu putere şi se face un pic mai răcoare decât sâmbătă. Pe la amiază vor fi cel mult 11 - 12 grade.

Vreme cam neplăcută găsim şi în ţinuturile vestice: se adună norii, mai târziu apar şi ploile, iar vântul devine tot mai insistent. Şi duminică va fi mai cald decât în mod obişnuit şi vom avea maxime în jur de 15 - 16 grade.

Vremea se păstrează caldă şi în zona Transilvaniei. Atmosfera va fi schimbătoare, cu înnorări, câteva reprize de ploaie şi lapoviţă în zona montană. Vântul are intensificări susţinute, iar pe crestele Carpaţilor suflă tare, cu peste 90 Km/h.

În Oltenia prindem vreme frumoasă şi va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit. Temperaturile vor urca spre 20 - 21 de grade, dar la noapte o să plouă puţin şi aici.

Foarte cald va fi şi în ţinuturile sudice. Va domina atmosfera însorită; maximele vor ajunge şi aici pe la 21 de grade, însă vântul va fi destul de insistent.

BUCUREȘTI

Va fi nefiresc de cald şi vom avea temperaturi cu 10 grade peste normalul perioadei. Va domina atmosfera însorită, dar vântul va fi destul de insistent şi poate atinge viteze de 40 - 45 Km/h.

Și luni va fi foarte cald: amiază ne-aduce valori de luna aprilie, în jur de 18 grade. Vântul se menţine activ, iar spre seară şi noaptea se înnorează şi o să plouă.

Marţi se răceşte simţitor şi vom avea o zi mai neplăcută, cu înnorări şi ploi din când în când. Maximă se opreşte pe la 8 - 9 grade, iar în noaptea următoare temperatura coboară spre pragul îngheţului.

Ziua de miercuri ne-aduce vreme schimbătoare. O să picure trecător, vântul va fi un pic mai activ, iar temperaturile ajung la valori potrivite momentului.

MUNTE

La munte, temperaturile se menţin ridicate şi astăzi, dar se-aduna norii şi către seară vor aduce ploi ceva mai serioase. În zonele de creastă va fi lapoviţă, iar vântul va sufla tare, cu peste 80 - 90 Km/h.

Vreme caldă avem şi luni, deşi temperaturi scad uşor. Ziua va fi destul de neplăcută, cu vânt, cer noros şi precipitaţii mai consistente. Pe creste vor domina ninsorile; în rest va fi lapoviţă.

Marţi vremea se răceşte. Apare puţin soarele; mai vin şi ceva precipitaţii slabe, iar vântul mai are unele intensificări, în special la altitudini mari.

Miercuri avem o zi cam mohorâtă, cu fulguieli trecătoare şi temperaturi modeste.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO