Vremea 1 august 2018. Sunt așteptate ploi torențiale până vineri

Ultimul update: Miercuri 01 August 2018 10:59
Data publicarii: Miercuri 01 August 2018 08:43
Categorie: Vremea

Miercuri aşteptăm averse consistente în zonele de munte, dar şi prin Transilvania, Banat, Crișana, local în Maramureş, Oltenia, Muntenia şi pe spaţii mai mici în restul ţării.

Joi se îmbunează vremea în sudul şi estul ţării, însă vin noi serii de averse, posibil torenţiale în vest, nord-vest, în centru, la deal şi la munte. Vântul prinde putere în Moldova şi în Dobrogea.

Vineri o să avem vreme frumoasă în majoritatea zonelor. Doar prin sud-vest mai apar câteva averse şi vântul rămâne destul de insistent în regiunile sud-estice.

Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã în vestul, sudul şi sud-estul tãrii. După-amiază, vin câteva ploi de scurtă durată în zona de munte şi vântul va mai avea unele porniri în sud-est. 

Vremea în fiecare regiune

Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor ţării în următoarele două săptămâni. Prognoza ANM

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită şi doar pe spaţii mici o să plouă prin Bărăgan. Vântul va avea unele porniri la malul mării şi temperaturile vor ajunge până la 32 de grade Celsius şi va creşte disconfortul termic.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, mai sunt anunţate câteva reprize de ploaie, dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Se mai încălzeşte temperaturile vor ajunge până la 32 de grade Celsius.

Este risc mare de inundaţii pe unele cursuri de apă din zonă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vin noi serii de averse, chiar torenţiale şi se menţin problemele hidrologice. Se pot produce viituri majore şi până la prânz este cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri de aici. Vom avea maxime de la 26, la 31 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea va fi instabilă şi o să plouă cam peste tot. Izolat se pot strânge cantităţi de apă de 50 l/mp şi se vor semnala şi fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri şi disconfortul termic va creşte.

În vestul ţării, norii se adună treptat şi vor aduce ploi consistente. Maximele termice vor ajunge până la 31 de grade Celsius şi indicele temperaturã-umezealã va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi

În ţinuturile centrale se anunţă averse care pot fi torenţiale, cu tunete, fulgere şi vânt puternic. Pe arii restrânse se pot strânge cantităţi de apă de 50 l/mp, mai ales în zonele de munte. În continuare este pericol de inundaţii şi se vor atinge 29 de grade Celsius pe partea vestică a provinciei.

Şi în sud-vest găsim vreme instabilă şi o să plouă mai consistent în zonele de munte unde e posibil să cadă şi grindina. Temperaturile scad puţin faţă de marți şi la amiază vor fi cel mult 29 de grade Celsius.

În sudul ţării, norii se adună din când în când şi vor aduce ploi care vor fi însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar maximele vor ajunge până la 32 de grade.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, miercuri o să avem vreme instabilă, averse cu fenomene electrice şi un vânt mai intens. La amiază vor fi 31 poate chiar 32 de grade de grade Celsius şi disconfortul termic va creşte.

Joi se anunţă vreme bună în cea mai mare parte a zilei. Spre seară se mai aduna norii, dar şansele de ploaie vor fi foarte reduse.

Vineri, o să avem o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi de până la 30 de grade Celsius.

Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã, mai apar câţiva nori pe cer după prânz şi vântul va fi activ. Maximă termică va ajunge până la 32 de grade Celsius.

Vremea pe litoral

La munte, miercuri se anunţă instabilitate şi averse care pot fi torenţiale. Vor fi şi fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apã vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

Şi joi vor fi averse consistente, cu descărcări electrice şi grindina şi vântul se va înteţi în timpul ploilor.

Vineri, vremea se îmbunează. După-amiază, mai vin câteva averse în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, dar în celelalte masive va domina timpul frumos, iar ploile apar pe zone restrânse.

Sâmbătă se anunţă vreme bună şi doar temporar mai pot să vină ploi de scurtă durată şi vântul va sufla mai tare în timpul ploilor.

Vremea la mare

Pe litoral, miercuri avem vreme caldã şi frumoasă iar vântul va avea unele porniri. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 30 de grade Celsius şi indicele temperaturã-umezealã va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Apa mării se menţine caldă, se vor înregistra chiar şi 27 de grade Celsius.

Joi, vremea va fi frumoasă şi temperaturile plăcute iar vântul se înteţeşte.

Vreme frumoasă prindem şi vineri, chiar dacă după-amiază s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată. Briza mării, se menţine activă.

Sâmbăta atmosferă va fi însorită şi vântul va sufla moderat. În aer vor fi până la 30 de grade şi apa mării se menţine la 26-27 de grade Celsius.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Vremea 31 iulie 2018. Ploi și instabilitate la sfâșitul lunii. Maximele ajung la 33 de grade C

Vremea 31 iulie 2018. Ploi și instabilitate la sfâșitul lunii. Maximele ajung la 33 de grade C

VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI

Antrenorii, în campanie electorală!

Ce motive au concurenții să ii aleagă pe Smiley , Andra​, Tudor Chirilă sau Irina Rimes​? Tu în ce echipă te-ai duce?


02:12

VOCEA ROMANIEI

Vocea României face 8 ani!

Ce făceau vedetele la 8 ani?


01:50

PROMO

La Untold a fost plin de magie în foișorul PRO TV

În cadrul unui festival magic, vedetele PRO TV și-au lăsat amprenta la foișorul PRO TV. Au dansat, s-au distrat, au trăit la maxim fiecare moment magic Untold.


01:49

VOCEA ROMANIEI

Reguli noi la Vocea Romaniei!


01:30

VOCEA ROMANIEI

Antrenorii emisiunii Vocea Romaniei​ au raspuns provocarii AM/N-AM

Tudor Chirila, Andra, Smiley si Irina Rimes s-au distrat raspunzand la cele mai nebune intrebari


03:13

PROMO

Interviu exclusive Subcarpați UNTOLD 2018

Am stat de vorbă cu cei de la Subcarpați care au făcut un show absolut incendiar la UNTOLD.


09:15

PROMO

Interviu EXCLUSIV Markus Schulz, interviu în exclusivitate la UNTOLD 2018: "Mă voi căsători cu o româncă."

Markus Schulz tocmai a semnat cu o casă de discuri din România. Și nu este singurul lucru care îl leagă de țara noastră. La anul, o va duce la altar pe logodnica lui româncă.


03:15

PROMO

Interviu Danny Avilla, unul dintre cei mai tineri DJ de la UNTOLD 2018

Are 23 de ani, o gândire extrem de matură și este originar din Spania. Danny Avila, unul dintre cei mai tineri DJ la ora actuală, interviu exclusiv PRO TV #iprotvlauntold


04:33

PROMO

Interviu EXCLUSIV Jason Derulo: "Am vrut să îi ofer unei fete un cadou și nu aveam bani, așa că i-am scris o piesă"

Artistul american Jason Derulo și-a încântat fanii la festival și continuă să o facă și după, într-un interviu EXCLUSIV, pentru PRO TV.


04:59

PROMO

Interviu EXCLUSIV ATB: „În muzică trebuie doar să încerci să fii tu, să rămâi tu. Să rămâi firesc, normal!”

ATB, unul dintre DJ-ii care au făcut atmosferă în orașul de pe Someș, a vorbit într-un interviu EXCLUSIV despre următorul album, despre cel mai dificil moment din cariera sa, dar și despre cum poate un DJ să rămână relevant în anul 2018


07:06
furtuna

Alertă meteo. Ploi torenţiale, însoţite de vijelii şi grindină până vineri

Vremea 14 august 2018. Aerul devine irespirabil în mai multe regiuni ale țării

Vremea 13 august 2018. Temperaturile ajung la 34 de grade

Vremea rămâne frumoasă în toată ţara. Cum va fi pe litoral în următoarele zile

Disconfort termic în Vestul țării, la 35 de grade. Prognoza meteo

Vreme caniculară în aproape toată țara. Zonele în care sporadic sunt așteptate ploi

vremea

Atmosferă înăbuşitoare în Vestul țării, temperaturile ajung la 35 de grade

Disconfort termic crescut în mai multe zone ale țării, cauzat de temperaturile ridicate

Vreme călduroasă, dar și averse în mai multe zone. Prognoza pentru începutul de săptămână

Zi însorită și temperaturi în creștere în majoritatea zonelor țării

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius

Vremea 2 august 2018. Temperaturile cresc ușor, iar șansele de ploaie sunt scăzute