Vremea 1 august 2018. Sunt așteptate ploi torențiale până vineri

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 01 August 2018 08:43
Categorie: Vremea

Miercuri aşteptăm averse consistente în zonele de munte, dar şi prin Transilvania, Banat, Crișana, local în Maramureş, Oltenia, Muntenia şi pe spaţii mai mici în restul ţării.

Joi se îmbunează vremea în sudul şi estul ţării, însă vin noi serii de averse, posibil torenţiale în vest, nord-vest, în centru, la deal şi la munte. Vântul prinde putere în Moldova şi în Dobrogea.

Vineri o să avem vreme frumoasă în majoritatea zonelor. Doar prin sud-vest mai apar câteva averse şi vântul rămâne destul de insistent în regiunile sud-estice.

Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã în vestul, sudul şi sud-estul tãrii. După-amiază, vin câteva ploi de scurtă durată în zona de munte şi vântul va mai avea unele porniri în sud-est. 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită şi doar pe spaţii mici o să plouă prin Bărăgan. Vântul va avea unele porniri la malul mării şi temperaturile vor ajunge până la 32 de grade Celsius şi va creşte disconfortul termic.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, mai sunt anunţate câteva reprize de ploaie, dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Se mai încălzeşte temperaturile vor ajunge până la 32 de grade Celsius.

Este risc mare de inundaţii pe unele cursuri de apă din zonă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vin noi serii de averse, chiar torenţiale şi se menţin problemele hidrologice. Se pot produce viituri majore şi până la prânz este cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri de aici. Vom avea maxime de la 26, la 31 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea va fi instabilă şi o să plouă cam peste tot. Izolat se pot strânge cantităţi de apă de 50 l/mp şi se vor semnala şi fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri şi disconfortul termic va creşte.

În vestul ţării, norii se adună treptat şi vor aduce ploi consistente. Maximele termice vor ajunge până la 31 de grade Celsius şi indicele temperaturã-umezealã va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi

În ţinuturile centrale se anunţă averse care pot fi torenţiale, cu tunete, fulgere şi vânt puternic. Pe arii restrânse se pot strânge cantităţi de apă de 50 l/mp, mai ales în zonele de munte. În continuare este pericol de inundaţii şi se vor atinge 29 de grade Celsius pe partea vestică a provinciei.

Şi în sud-vest găsim vreme instabilă şi o să plouă mai consistent în zonele de munte unde e posibil să cadă şi grindina. Temperaturile scad puţin faţă de marți şi la amiază vor fi cel mult 29 de grade Celsius.

În sudul ţării, norii se adună din când în când şi vor aduce ploi care vor fi însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar maximele vor ajunge până la 32 de grade.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, miercuri o să avem vreme instabilă, averse cu fenomene electrice şi un vânt mai intens. La amiază vor fi 31 poate chiar 32 de grade de grade Celsius şi disconfortul termic va creşte.

Joi se anunţă vreme bună în cea mai mare parte a zilei. Spre seară se mai aduna norii, dar şansele de ploaie vor fi foarte reduse.

Vineri, o să avem o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi de până la 30 de grade Celsius.

Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã, mai apar câţiva nori pe cer după prânz şi vântul va fi activ. Maximă termică va ajunge până la 32 de grade Celsius.

Vremea pe litoral

La munte, miercuri se anunţă instabilitate şi averse care pot fi torenţiale. Vor fi şi fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apã vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

Şi joi vor fi averse consistente, cu descărcări electrice şi grindina şi vântul se va înteţi în timpul ploilor.

Vineri, vremea se îmbunează. După-amiază, mai vin câteva averse în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, dar în celelalte masive va domina timpul frumos, iar ploile apar pe zone restrânse.

Sâmbătă se anunţă vreme bună şi doar temporar mai pot să vină ploi de scurtă durată şi vântul va sufla mai tare în timpul ploilor.

Vremea la mare

Pe litoral, miercuri avem vreme caldã şi frumoasă iar vântul va avea unele porniri. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 30 de grade Celsius şi indicele temperaturã-umezealã va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Apa mării se menţine caldă, se vor înregistra chiar şi 27 de grade Celsius.

Joi, vremea va fi frumoasă şi temperaturile plăcute iar vântul se înteţeşte.

Vreme frumoasă prindem şi vineri, chiar dacă după-amiază s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată. Briza mării, se menţine activă.

Sâmbăta atmosferă va fi însorită şi vântul va sufla moderat. În aer vor fi până la 30 de grade şi apa mării se menţine la 26-27 de grade Celsius.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Vremea 31 iulie 2018. Ploi și instabilitate la sfâșitul lunii. Maximele ajung la 33 de grade C
Vremea 31 iulie 2018. Ploi și instabilitate la sfâșitul lunii. Maximele ajung la 33 de grade C
VIDEO PROTVPLUS.RO
iarna bucuresti
Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM
VREMEA 16 ianuarie 2019. Zona în care temperatura va ajunge la 11 grade
Ne vom confrunta cu ger cumplit, urmat de fenomene extreme. Explicațiile ANM
viscol
Avertizare de Cod Portocaliu. Vântul va depăşi 125 de kilometri pe oră
Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Vremea 14 ianuarie 2019. Zona din țară în care vor fi 8 grade
Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic
Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării