Vreme inchisa, vant puternic si burnita in aproape toata tara. Cum va fi vremea in weekend

23-11-2016 09:25


Miercuri, in sudul si estul tarii cerul ramane acoperit toata ziua; poate sa apara negura si e posibil sa burniteze sau sa ploua slab.

Vantul ramane activ in sudul Banatului si la munte, la altitudini mari, iar maximele termice vor ajunge pana la 16 grade Celsius in vest si in nord-vest.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei urmeaza inca o zi mohorata cu ceata si burnita, mai ales in prima parte a zilei. Maximele termice vor creste usor.

Innorarile persista in nordul Moldovei si in Bucovina, dar in zonele mai inalte va fi vreme frumoasa. Nu scapam de ceata matinala si e posibil sa picure din cand in cand!  La amiaza, termometrele vor indica cel mult 6 grade Celsius.

In schimb, in nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta o zi frumoasa cu cer senin si temperaturi placute dupa ce se risipeste ceata matinala.

In judetele Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud si in zona de campie din judetul Satu-Mare este cod galben de ceata densa pana la ora 11! Vizibilitatea este scazuta local sub 200m izolat sub 50 m, e posibil sa burniteze si sa apara poleiul.

Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare. Vantul se va inteti in sudul Banatului, iar temperaturile vor ajunge pana la 16 grade Celsius.

In centrul Romaniei se anunta ceata in orele diminetii, care va fi mai persistenta in zonele estice. Mai tarziu apare soarele si ziua va fi placuta. Vantul va avea intensificari pe crestele montane si maximele termice vor fi in scadere usoara.

In sud-vestul tarii gasim multi nori, ceata si burnita in zonele joase, soare si temperaturi mai ridicate in zonele inalte.

In sudul tarii vom avea o zi mohorata. Va fi ceata, dar vom zari si soarele in zonele inalte.

In Bucuresti: aproape nicio schimbare. Miercuri avem inca o zi mohorata. Revin conditiile de ceata si burnita, iar maxima se opreste pe la 8 grade.

In regiunile montane ramanem cu vremea frumoasa si va fi mai cald decat in mod obisnuit. Pe vai si in depresiuni, dimineata sunt sanse mari de ceata si se poate forma polei.
In rest gasim cer curat si un vant mai intens in zonele de creasta.

Miercuri avem din nou vreme inchisa in sudul si estul tarii; soare si temperaturi mai ridicate in celelalte regiuni.

Joi, in vest, nord si centru se anunta inca o zi frumoasa, cu cer mai mult senin si valori termice peste limitele obisnuite. Soarele apare trecator si in zonele extracarpatice, dar asta dupa ce se risipeste ceata matinala.

Vineri, norii revin in sudul si estul tarii, pe unde vor fi si conditii de ceata si burnita. In rest domina vreme frumoasa, dar in depresiuni negura ar putea persista.

Sambata atmosfera se va mentine mohorata in zonele joase din sud si est. In schimb, in regiunile intracarpatice, la deal si la munte se anunta o zi insorita si mai calda decat ar fi normal la sfarsit de noiembrie, cu maxime ce vor ajunge la 16 grade.

Tags: meteo, vremea, frig,

VIDEO PROTVPLUS.RO