Vreme caniculară până vineri, când temperaturile revin la normalul perioadei


Ultimul update: Miercuri 26 Iunie 2019 09:43
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2019 07:49
Categorie: Vremea

Miercuri, căldura se intensifică, iar în vestul ţării temperaturile ating pragul caniculei. Vom avea cer senin şi atmosfer sufocantă pe la amiază. Doar în sud-estul extrem şi prin Meridionali mai pot să apară câţiva nori de ploaie.

 

Joi, căldura va fi greu de suportat, vom avea disconfort termic major şi caniculă pe la câmpie. Spre seară creşte instabilitate şi vin ploi zgomotoase, destul de consistente: mai întâi în jumătatea nordică, la deal şi la munte; apoi şi în celelalte zone.

Vineri, căldura se mai domoleşte şi temperaturile ajung la normal. Vântul se înteţeşte aproape peste tot, iar după-amiază pot să apară câteva reprize de ploaie, în special la munte, prin sud şi sud-est.

Sâmbătă se mai răcoreşte puţin. Domină vremea frumoasă, dar vântul rămâne destul de insistent. Mai pe seară, în ţinuturile estice s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare; înnorări, poate şi câteva averse în prima parte a zilei şi un vânt destul de insistent. Se face mai cald decât ieri şi pe la amiază reapare disconfortul termic.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei nu prea zărim norii. Temperaturile cresc de la oră la alta şi după prânz aerul devine greu de respirat.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme călduroasă, soare arzător şi multă zăpuşeală. Miercuri nu mai vorbim despre ploi şi disconfortul termic devine principala problemă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vremea exagerat de caldă, cu maxime în jur de 33 de grade şi cer mai mult senin. Atmosfera devine înăbuşitoare la orele amiezii.

Căldura va fi insuportabilă şi în ţinuturile vestice. Pe aici se vor atinge şi 35 de grade, la umbră şi stresul termic va fi accentuat. Nu sunt semne de ploaie.

Prin Transilvania s-ar putea să apară o aversa-doua în zona montană, pe unde şi vântul are unele intensificări. În rest găsim vreme frumoasă, cer curat şi temperaturi în creştere. Doar prin depresiuni găsim valori sub 30 de grade.

Se încălzeşte foarte tare şi în zona Olteniei. Ploile lipsesc din prognoza, soarele străluceşte nestingherit şi temperaturile ajung pe la 33 de grade.

Şi în ţinuturile sudice se anunţă o zi toridă, multă umezeală şi aer irespirabil pe la amiază. În sudul extrem mai apar ceva condiţii de averse, dar la noapte se înseninează peste tot.

Bucureşti

În Bucureşti, miercuri se anunţă cer senin, căldură insuportabilă după prânz un vânt destul de insistent. Se ating 33 de grade, la umbră.

Joi va fi şi mai rău: amiaza ne-aduce caniculă şi un disconfort termic foarte mare. Mai târziu s-ar putea să apară câteva ploi rapide şi zgomotoase.

Vineri, căldura se domoleşte şi o să avem vreme bună: soare, un pic de vânt şi condiţii de ploaie la apropierea serii.

Sâmbătă se mai răcoreşte puţin. Va domina timpul frumos, dar în noaptea următoare temperaturile vor coborî destul de mult, până la 12...13 grade.

Vremea la munte

La munte, miercuri, temperaturile continuă se crească, se înseninează şi doar în zona Meridionalilor mai apar ceva nori de ploaie.

Joi prindem vreme caldă şi soare până după prânz, când se întorc aversele. Vin mai întâi în masivele nordice, apoi şi restul zonei montane.

Vineri se răceşte; vântul devine mai insistent, iar ploile apar cu totul izolat, prin Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Sâmbătă, mai scad temperaturile, vântul se menţine intens iar la apropierea serii, sunt anunţate ploi sporadice.

Vremea pe litoral

La mare s-ar putea să plouă în această dimineaţă. Apoi, vântul împrăştie norii; se face foarte cald şi reapare disconfortul termic.

Joi prindem vreme frumoasă dar după prânz căldura va fi greu de suportat şi maximele vor ajunge pe la 30...31 de grade. Noaptea apar averse trecătoare.

Vineri temperaturile ajung la normal. Dimineaţă mai vin câteva reprize de ploaie; apoi avem vreme frumoasă şi un vânt cam insistent.

Sâmbătă se face mai răcoare; vântul continua să agite atmosfera iar pe la amiază mai apar ceva nori de ploaie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Zi caniculară în aproape toate regiunile țării. Când se răcorește
Ploile au lăsat în urmă distrugeri și necazuri. Ce fenomene meteo ne așteaptă
Cod portocaliu de furtuni în 13 judeţe. Harta zonelor afectate
VIDEO PROTVPLUS.RO