Weekend cu maxime intre -4 si 7 grade Celsius. Cum va fi vremea in toate zonele Romaniei

×
Codul embed a fost copiat

De sambata se intoarce frigul, dar vestea buna este ca rafalele s-au mai potolit. Vantul care a suflat vineri si cu 70 de km pe ora a creat mari probleme, inclusiv in Capitala.

09:20 COD GALBEN IN IASI SI BOTOSANI PENTRU VANT

Judetele Botosani si Iasi se afla sambata, in intervalul 9.00 - 13.00, sub cod galben de vint, potrivit unei atentionari nowcasting care a fost emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In judetele vizate, vintul va avea intensificari ce vor atinge si depasi local, la rafala, viteza de 60 de kilometri pe ora si, izolat, 70 de kilometri pe ora, potrivit sursei citate.

Mai multi copaci au fost pusi la pamant si doua femei au ajuns la urgenta, dupa ce un panou publicitar s-a prabusit peste ele.

Citește și
Viscol, ninge viscolit
Cod rosu de ninsoare si viscol in Ungaria. Cand se va incalzi vremea in Romania
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Doua femei din Bucuresti au vazut moartea cu ochii. Asteptau la semafor in fata magazinului Unirea, cand un panou publicitar a cedat sub puterea vijeliei si a cazut peste ele. La fata locului au ajuns politistii locali, dar si doua ambulante.

Cele doua victime, in varsta de 65 si 58 de ani, au fost transportate la Spitalul Universitar de Urgenta, cu rani multiple.

Leonard Grecescu, purator de cuvant Spitalul Universitar: "Starea este stabila, au traumatisme craniocerebrale usoare".

Inca de dimineata, vantul nervos parea ca vrea sa doboare totul in jur. Pe strazi oamenii abia se mai tineau pe picioare.

Sambata, pe bucuresteni ii asteapta o zi mai linistita. Vantul nu va mai trece de moderat, dar nici temperaturile nu vor urca mai mult de 6 grade, la pranz.

Cum va fi vremea in Romania

Norii din regiunile estice se risipesc, dar prin nord-vest patrunde un nou val de precipitatii, care se extinde si cuprinde zonele vestice, centrale si sudul continentului. Vor fi ploi in vest si in sud si precipitatii mixte in tinuturile centrale. In nord si est, cu totul izolat va ninge slab.

Masa de aer cald este prezenta la inceput in extremitatea de rasarit a Europei, dar si in regiunile sud-vestice. Celelalte zone vor fi acoperite de o masa de aer rece, de origine polara. Spre sfarsitul intervalului, aerul rece se va retrage spre nord-nord-est, iar temperaturile vor creste in sudul si in sud-estul continentului.

Sambata, temperaturile continua sa scada si vremea devine mai rece decat ar fi normal la mijlocul lunii martie. Vor fi innorari in majoritatea zonelor; in sud e posibil sa apara precipitatii slabe mixte, in timp ce la munte, in regiunile nordice si centrale vor veni cateva fulguieli. Vantul va mai avea unele porniri in est, centru si in extremitatea de sud-vest a tarii dar si zonele montane.

Maximele termice pornesc de la minus 4 grade in nord si nord-vest si se opresc la 6...7 grade in sudul si sud-estul tarii.

Ziua de sambata ne-aduce vreme rece, innorari temporare si precipitatii sporadice. Maximele termice se vor situa intre minus 4 si 7 grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi numerosi si e posibil sa cada cativa stropi pe parcursul zilei. Vantul mai avea unele porniri, iar temperaturile scad simtitor fata de ieri. Dupa pranz se vor inregistra cel mult 5...6 grade. Se raceste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Ziua se anunta mohorata, cu vant activ si conditii reduse de precipitatii.

In jumatatea nordica a Moldovei se arata soarele, dar va fi frig. Cu totul izolat apar ceva fulguieli, indeosebi in zona montana, iar vantul agita atmosfera din cand in cand. Peste noapte in nordul extrem se instaleaza gerul.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme rece, multi nori si conditii de ninsoare slaba. Maximele nu depasesc pragul inghetului, iar noaptea se anunta
geroasa. Vreme inchisa gasim si in vestul tarii. Nu sunt semne de precipitaii, iar temperaturile raman extrem de modeste.

In centrul Romaniei asteptam atmosfera insorita, dar rece. Sunt posibile cateva fulguieli trecatoare, iar vantul va mai avea unele intensificari. In sud-vest vor fi multi nori, dar si
scurte momente insorite. Sansele de precipitatii sunt reduse, iar vantul mai are unele porniri in sud-vestul extrem.

In regiunile sudice, izolat pot sa apara precipitatii slabe, mixte. Vom zari si soarele din cand in cand, iar vantul nu va exagera. Temperaturile scad fata de zilele trecute.

Vremea in Bucuresti Se raceste si in zona Capitalei. Innorarile persista si pot sa apara precipitatii slabe, mixte, indeosebi spre seara. Vantul se domoleste; maxima prognozata peste de 6 grade; iar duminica dimineata se vor inregistra in jur de minus 4 grade Celsius.

Vreme rece se anunta si in zonele de munte! Cerul va prezenta innorari temporare si va fulgui sporadic! Vantul va mai avea unele rabufniri pe timpul zilei, dar dupa lasarea noptii va slabi treptat in intensitate. Pe vai si in depresiuni se poate forma ceata.

Mateorologii au emis o avertizare de vreme severa iminenta pentru judetele Botosani si Iasi. Pana la ora 15 vantul va sufla cu putere si poate atinge la rafala viteze de
60...70 km/h.

Duminica, ramanem cu vremea rece, dar soarele se arata peste tot si doar in zona montana, la inceputul zilei pot sa apara cateva fulguieli. Luni temperaturile incep sa creasca si ajung la valori normale pentru aceasta perioada. Norii se-aduna in jumatatea vestica si spre seara si noaptea vor lasa cateva ploi slabe.

Marti, incalzirea vremii continua si va fi mai cald decat in mod normal la aceasta data. In vest, nord si centru apar ploi pe zone vaste; la munte pe creste sunt posibile lapovite si ninsori. Maximele termice ajung in intervalul 6...18 grade Celsius.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cod galben de viscol in Romania. Vantul a suflat in rafale si cu 70km/h in Capitala
Cod galben de viscol in Romania. Vantul a suflat in rafale si cu 70km/h in Capitala

Si Romania este vizata de o atentionare de cod galben de viscol si ninsori. Iar vantul puternic a suflat in rafale, chiar si cu 70 de kilometri pe ora si a creat mari probleme, inclusiv in Capitala.

Cod rosu de ninsoare si viscol in Ungaria. Cand se va incalzi vremea in Romania
Cod rosu de ninsoare si viscol in Ungaria. Cand se va incalzi vremea in Romania

La mijlocul lui martie, zapada mieilor a acoperit toata jumatatea de vest a tarii. Temperaturile au scazut brusc peste noapte: de la 15 grade s-au apropiat de 0, iar ploile torentiale s-au transformat in lapovita si ninsoare.

La mijlocul lunii martie, Timisoara a fost din nou acoperita de zapada. GALERIE FOTO
La mijlocul lunii martie, Timisoara a fost din nou acoperita de zapada. GALERIE FOTO

Timisoara a fost acoperita din nou de zapada. Ninsoarea a inceput sa cada de la primele ore ale diminetii, iar in oras se circula greoi.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.