Cod galben de ninsori şi vânt puternic în 17 judeţe, până la ora 20.00. HARTA zonelor afectate

×
Codul embed a fost copiat

17 judeţe sunt, miercuri, până la ora 20.00, sub cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului.

În plus, de miercuri seară până vineri dimineaţă, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara, iar în sud-est vântul va continua să aibă intensificări, spulberând zăpada. Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în zonele de avertizările meteorologilor, relatează news ro.

Potrivit meteorologilor, până miercuri la ora 20.00, se vor semnala intensificări susţinute ale vântului, ninsori viscolite, depunerea unui strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

"În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă", arată ANM.

De asemenea, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55-75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 de metri.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Sunt vizate judeţele Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi.

Totodată, meteorologii au emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 20.00, până vineri, la ora 10.00, care vizează intensificări ale vântului şi local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, dar şi vreme deosebit de rece în toată ţara.

În intervalul menţionat, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

"Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării", mai spun meteorologii, menţionând că vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteorologilor. Se iau măsuri speciale pentru bolnavii cronici, care au nevoie de dializă, dar şi pentru pentru femeile însărcinate, iar acestea ar putea fi transportate preventiv la spital dacă situaţia o impune. În plus, autorităţile locale trebuie să identifice spaţii în care să cazeze eventualele persoane surprinse de vremea nefavorabilă. 

Prognoza de miercuri, pe zone geografice

Miercuri se răceşte simţitor, o să ningă viscolit în ţinuturile sudice. Cel mai rău va fi în sud-est, pe unde vântul poate atinge 75 Km/h; va fi viscol puternic şi vizibilitatea va scădea sub 100 metri.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme închisă şi va ninge serios; doar în orele dimineţii, în sudul litoralului sunt anunţate ploi. Vântul poate atinge şi viteze de 75 km/h şi va spori senzaţia de frig. Temperaturile scad chiar şi cu 9 grade faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică se anunţă mulţi nori şi ninsori peste tot. Se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla tare, va viscoli ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută. Se răceşte accentuat, iar maximele termice vor fi negative peste tot.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vor fi înnorări, dar e posibil să zărim puţin şi soarele. Temperaturile scad chiar şi cu 4 grade faţă de ziua trecută şi va fi foarte frig.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş avem soare şi câţiva nori însă nu sunt anutate precipitaţii. Se răceşte şi aici însă valorile termice vor fi pozitive.

Scad temperaturile şi în ţinuturile vestice. Soarele apare în zona Crișanei, dar în rest se anunţă mulţi nori şi precipitaţii mixte. La amiază vom avea cel mult 4 grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă mulţi nori şi vreme foarte rece, mai ales în depresiuni. La munte va ninge temporar, în rest poate să apară puţină lapoviţă. Vântul va fi activ în zonele de munte, iar temperaturile scad chiar şi cu 9 grade faţă de ziua trecută.

În sud-vestul ţării, aşteptam inorari persistente şi precipitaţii mixte. Se răceşte şi vântul va spori senzaţia de frig.

În sudul ţării, vom avea mulţi nori şi va ninge peste tot. Vântul poate atinge viteze de 75 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi în aceste condiţii vizibilitatea va fi mult redusă. Temperaturile scad chiar şi cu 8 grade faţă de ieri.

În zona Capitalei, miercuri se face foarte frig, ninsorile continuă şi vor lăsa un strat de zăpadă de 10, poate 15 centimetri. În plus, vântul va sufla cu viteze de 45-55 KM/h şi va viscoli ninsoarea, iar asta va duce la scăderea vizibilităţii.

Vremea continua să se răcească şi în zonele montane. Va ninge în Carpaţii Meridionali şi sporadic în celelalte masive, iar vântul va sufla mai tare în zona Carpaţilor de Curbura.

Prognoza meteo pe 3 zile

Joi, se răceşte şi mai tare; temperaturile rămân sub zero grade aproape peste tot, iar noapte în nord, nord-est şi centru se instalează gerul. Ninsorile apar sporadic în sud-vest şi pe litoral, iar în sud-estul ţării vântul continua să sufle tare şi va spulbera zăpadă depusă.

Vineri o să avem vreme extrem de rece, cu ger dimineaţa şi noaptea în multe zone. În sud şi est va fi cam înnorat şi mai pot să apar câteva ninsori slabe, dar în celelalte zone, cerul se degajează. În sud-est vântul mai are unele porniri.

Sâmbătă dimineaţa apar ceva nori, poate şi ceata prin sudul şi nord-estul ţării, însă după prânz soarele se arata peste tot. Va fi în continuare foarte frig, iar în noaptea următoare gerul va cuprinde aproape toată ţara.

DACĂ AVEȚI IMAGINI CU NINSOARE, VISCOL ȘI DRUMURI BLOCATE DIN CAUZA VREMII NEFAVORABILE LE AȘTEPTĂM PE ADRESA NOASTRĂ DE E-MAIL SAU PE NUMĂRUL DE WHATS APP - 0744878878!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Floarea soarelui a înflorit în noiembrie pe un câmp din România. Explicaţia specialiştilor
Floarea soarelui a înflorit în noiembrie pe un câmp din România. Explicaţia specialiştilor

Vremea care anul acesta a trecut de la o extremă la alta de nenumărate ori a bulversat natura.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.