Alertă ANM: Cod portocaliu de viscol în 13 județe

Cod portocaliu
ANM

ANM a emis miercuri o atenţionare Cod portocaliu de viscol, valabilă în zone montane din 13 judeţe, începând de joi dimineaţa.

De asemenea, meteorologii au emis alte noi Coduri galbene de vreme rea, respectiv o informare de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ şi precipitaţii mixte.

Conform prognozei, joi, în intervalul orar 2:00 - 21:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde vor fi intensificări puternice ale vântului cu viteze care la rafală vor atinge 120 - 140 km/h. Temporar, va ninge slab iar ninsoarea va fi viscolită.

Judeţele vizate de această atenţionare sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

Pe de altă parte, miercuri, până la ora 21:00, va fi valabilă o atenţionare Cod galben în zona montană înaltă, unde vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90 - 100 km/h. La altitudini mai mari de 1.700 de metri, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol.

Citește și
Harta
HARTA. Cod galben de viscol în 12 județe. Rafalele vor depăși 120 de km/h
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În acelaşi interval orar, în Maramureş, Transilvania, Oltenia şi sud-vestul Munteniei, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi în general 55- 65 km/h.

De asemenea, un alt Cod galben valabil de miercuri seara de la ora 21:00 până joi la ora 21:00, va afecta zona montană înaltă, unde vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90 - 100 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol.

Totodată, în intervalul 6 mai, ora 21:00 - 7 mai, ora 21:00, va fi Cod galben de instabilitatea atmosferică în Maramureş şi în Transilvania. În aceste regiuni, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi în general 55 - 65 km/h.

Începând din dimineaţa zilei de joi, de la ora 6:00, până la ora 21:00, în Oltenia, vestul Munteniei şi în nordul şi centrul Moldovei va fi Cod galben de vânt cu intensificări între 55 şi 65 km/h, mai ridicate în nordul Moldovei, unde se vor înregistra peste 70 km/h.

ANM a actualizat, miercuri, informarea de vreme rea care va viza majoritatea regiunilor până joi, la ora 21:00. Astfel, în cea mai mare parte a ţării, temporar, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45 - 55 km/h. La munte, rafalele vor depăşi 60 - 70 km/h şi se vor semnala precipitaţii mixte.

Local şi temporar, în nord, centru, est şi sud-est va ploua moderat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp şi punctiform 30 l/mp.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Vreme rece și vânt intens în cea mai mare parte a țării. Prognoza pentru următoarele zile
Vreme rece și vânt intens în cea mai mare parte a țării. Prognoza pentru următoarele zile

Ziua de miercuri ne-aduce vreme rece pentru luna mai şi vânt intens în majoritatea zonelor. Ploile apar frecvent în jumătatea nordică, iar pe la munte va ninge viscolit.

HARTA. Cod galben de viscol în 12 județe. Rafalele vor depăși 120 de km/h
HARTA. Cod galben de viscol în 12 județe. Rafalele vor depăși 120 de km/h

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de viscol pentru zona montană înaltă şi pentru 12 judeţe, valabilă până joi seară. Rafalele vor depăşi, la munte, 120 de kilometri la oră.

Informare de vreme rea, până joi. ANM a emis cod galben de ninsori și viscol la munte
Informare de vreme rea, până joi. ANM a emis cod galben de ninsori și viscol la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o serie de atenţionări Cod galben de ninsori şi viscol, valabile începând de miercuri dimineaţa, în zonele montane din peste jumătate din ţară.

România, măturată de furtuni. Viscol, inundații și ploi cu grindină în toată țara
România, măturată de furtuni. Viscol, inundații și ploi cu grindină în toată țara

Furtunile au măturat România, în ultimele 24 de ore. Aproape jumătate de țară se află până luni seară sub cod galben de vreme rea.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.