Timisorenii pot afla de pe iPhone cand se va produce un cutremur in Vrancea

Ultima actualizare: 21-10-2012 03:42
Telefon

Printr-o aplicatie instalata pe telefonul mobil, timisorenii vor fi avertizati de seism cu 1 minut inainte de producerea acestuia. La Bucuresti, vestea se afla cu 30 de secunde inainte de cutremur.

Timpul de reactie avut poate preveni impactul asupa fiecarui cetatean, posesor al unui smartphone. Aplicatia de avertizare seismica a fost lansata de Institutul Roman de Seismologie Aplicata (IRSA). O putem gasi sub denumirea de “Alerta Cutremur Vrancea” si pentru suma de 9, 99 euro lunar, putem veni in intampinarea cutremurului cu cateva zeci de secunde inainte de producerea acestuia.

“Este cea mai eficienta forma de avertizare seismica, datorita conectivitatii de 24/7 la sistemul IRSA, permitand utilizatorilor sa ia la cunostinta despre apropierea iminenta a undei de soc a unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter”, a declarat Adrian Stanescu, Managing Partner App&Go Mobile.

Estimarile companiei dezvoltatoare sunt ca aplicatia va avea, pana la sfarsitul anului 2012, in jur de 10.000 de utilizatori.
Pe langa locuitorii Timisoarei, si cei din capitala pot afla avertizarea seismica prin intermediul aplicatiei, dar numai cu 30 de secunde inainte de izbucnirea cutremurului.

“Obiectivul principal al acestui serviciu este sa protejeze vietile oamenilor tocmai prin intermediul telefonului pe care il poseda”, a mai declarat Adrian Stanescu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO