Ciocnire intre un tren de calatori si un marfar. Scenariul de groaza al unui exercitiu ISU Banat

Ultima actualizare: 28-05-2012 14:12

Un accident feroviar extrem de grav a pus in alerta zeci de echipaje de interventie in zona Garii de Est din Timisoara.

Un marfar petrolier s-a ciocnit cu un tren de calatori. Pompierii s-au grabit sa stinga flacarile, iar echipele de descarcerare si medicii au sarit sa acorde primul ajutor in timp util. Din fericire, a fost vorba despre un exercitiu pus la cale de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat.

Alarma s-a dat in jurul orei 11, atunci cand, potrivit scenariului, trenul de calatori a intrat in coliziune cu marfarul incarcat cu petrol. Pompierii au intrat primii in actiune, pericolul unei explozii fiind iminent.

Mai departe, medicii i-au preluat pe raniti. Bilantul prevazut de scenariu era specific unui accident feroviar dintre cele mai grave. Pentru trei dintre victime, a fost nevoie si de interventia echipelor de descarcerare. Doua persoane au decedat in urma impactului.

“Suntem la un accident cu 20 de victime, cu diverse grade de patologie, cu diverse grade de gravitate”, a declarat Mihai Grecu, medic-sef UPU Smurd Timisoara

“S-au amenajat mai multe puncte de lucru, cu transportul, trierea victimelor, asistenta psihologica, transportul la o unitate spitaliceasca”, a spus Gheorghe Campeanu, sef Centru Operational Timis.

Odata ajunsi la corturile de triere, ranitilor li s-a acordat primul ajutor. De acolo au fost preluati de ambulante si dusi la camerele de urgenta ale spitalelor din Timisoara.

“Prin acest exercitiu am incercat sa verificam modeul de cooperare al institutiei noastre cu celelalte institutii publice abilitate sa actioneze in situatii de urgenta”, a declarat Sindia Vlaia, purtator cuvant ISU Banat

Toata operatiunea de salvare a durat aproximativ o ora si a presupus mobilizarea a zeci de echipaje de pompieri, politie si ambulanta, dar si mobilizarea medicilor de la camerele de garda ale spitalelor in oras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO