Veneția vrea să amendeze turiștii care sunt prinși cu alcool pe stradă

28-09-2018 13:47


turisti Venetia

Oficialii Veneției se gândesc să impună o interdicție pe străzile acestui oraș, ca să descurajeze numărul tot mai mare al turiștilor care deranjează localnicii prin comportamentul lor.

Astfel, administrația orașului se gândește să amendeze orice persoană care va fi gasită cu alcool asupra sa după ora 19.00, chiar dacă acel alcool va fi în pungi sigilate.

Această măsură disperată îi vizează în mod direct pe turiștii beți din Veneția, care petrec nopțile prin piețe sau în alte locuri publice fără niciun ”motiv justificat”, potrivit The Telegraph.

Șeful poliției locale, Marco Agostini, a declarat că propunerea nu îi vizează pe acei cumpărători care ies dintr-un supermarket din cartier, ci mai degrabă pe ”cineva care se plimbă băut și are o sacoșă cu 3 sticle de bere”.

În fiecare an, centrul istoric al Veneției este vizitat de peste 20 de milioane de turiști, iar, din acest motiv, tot mai mulți rezidenți aleg să părăsească orașul. În prezent, doar 55.000 de oameni mai locuiesc în Veneția.

Recent, administrația orașului a anunțat un alt plan controversat, care va fi votat în octombrie, respectiv de a amenda pe oricine se așează într-un loc neautorizat.

Dacă acest plan va fi aprobat, atunci turiștii ar putea fi amendați cu sume cuprinse între 50 de euro și 500 de euro dacă se așează într-un loc nepermis.

Între timp, Florența a introdus amenzi cuprinse între 150 de euro și 500 de euro pentru vizitatorii care mănâncă panini, pizza și focaccia pe străzile și pe treptele magazinelor din centrul vechi al orașului.

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO