Staţiunea din România cu parfum de canal. "Te oxigenezi cu reziduuri porcești"

Ultima actualizare: 13-01-2020 17:56

În loc de aer curat și apă limpede, turiștii sosiți la pârtia din Azuga au parte de un miros greu de suportat și o priveliște revoltătoare. Când rețeaua de canalizare e prea solicitată, dejecțiile ajung ... în pârâul Azuga.

Totul, din cauza unei avarii, susține primarul orașului, care promite că situația va fi rezolvată în câteva zile.

Chiar la intrarea pe domeniul schiabil aerul devine irespirabil. Curioșii au aflat repede de unde vine mirosul: ”De la apa folosită, toaletele cred, canalizare. ”

Localnic: ”Canalizarea care vine de la toate astea, de aici aici se scurge. Foarte urat, nu poți să suporți, vii să te oxigenezi și te oxigenezi cu reziduuri porcești.”

Primarul orașului Azuga susține că problema i-a fost semnalată de ceva vreme și - la rândul său - a atenționat societatea care asigura furnizarea apei și canalizarea din zonă. O pompă de la stația de epurare a cedat, spune edilul.

Ciprian George Barbu, primar Azuga: ”Din cauza, să zic așa, a numărului mare de turiști, această pompă s-a defectat cu câteva zile în urmă. Piesa nouă va veni în zilele următoare și problema va fi remediată. ”

Totuși, comisarii Gărzii de Mediu, dar și reprezentanții Apelor Române, vor face propriul control în zonă.

Ioana Feraru, comisar Garda de Mediu Prahova: ”În funcție de rezultate, în urma controlului, vom lua cel mai probabil probe, iar în funcție de rezultatul acestora vom acționa conform legislației în vigoare. ”

Reprezentanții Hidro Prahova susțin că se lucrează deja la inlocurea piesei defecte, astfel că problmea va fi remediată în scurt timp.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO