Românii își plănuiesc deja vacanța de vară. Prețurile pentru pachetele early booking

28-10-2019 18:26

Cei care își permit să își planifice de pe acum concediul pentru anul viitor obțin cele mai bune oferte. Agențiile au pregătit deja pachetele early booking pentru 2020, unele reduse și cu 50%.

Dacă vara pare prea departe și vă temeți de cine știe ce evenimente neprevăzute, care să vă dea peste cap vacanța, puteți încheia o asigurare de călătorie, ca să vă puteți recupera banii.

Dacă în urmă cu cinci ani, doar unul din zece români își rezerva concediul din timp, acum numărul lor este în creştere, potrivit unui studiu realizat de un operator de turism.

Raluca Hatmanu, reprezentant agenţie de turism: "Un avantaj al programul de early booking este că au la dispoziţie o gamă variată de hoteluri pe care le pot compara şi cumpărând din timp sunt siguri că găsesc disponibilitate în hotelul respectiv. presupune nu doar reduceri, ci şi plata în rate”.

De exemplu, un sejur în Antalya de 7 nopţi la un hotel de patru stele în regim all inclusive, cu zbor și transfer de la aeroport pornește de la 244 de euro pentru o persoană. Cu 50% mai ieftin decât în sezon. Oferte sunt şi pentru Grecia, Bulgaria, Spania sau Egipt.

Corina Enache, reprezentant agenţie de turism: ”Avem praguri destul de mari de early booking, cele mai mari praguri de early booking acum. Avem praguri de early booking care expira la sfârşit de an sau în ianuarie, februarie, în funcţie de ce hotel îşi alege fiecare."

Cei care îşi fac griji că până la vacanţa pot apărea schimbări în viaţa lor care să-i împiedice să plece pot apela la o asigurare de călătorie, care prevede restituirea banilor în caz de evenimente speciale.

În cazul în care vă cumpăraţi din timp vacanţa cu 8 sau chiar 10 luni înainte şi în perioada aleasă pt concediu apare o situaţie neprevăzută vă puteţi primi banii înapoi. De pildă, asigurarea storno vă poate salva, dar, atenţie, vorbim doar despre cazuri specifice: un deces în familie, o problemă gravă de sănătate sau dacă nu puteţi lipsi de la birou firma de asiguraţi, firma de asigurări vă poate da banii înapoi, în baza unei dovezi.

Anita Nitulescu, director general firma de asigurări: "Această clauză are anumite limite de o mie de euro pe persoană sau de două mii un pachet de 15 zile pentru o persoană cu o sumă asigurată de 30 de mii de euro costa 41 de lei, fără clauza şi 70 şi ceva de lei cu clauza respectivă pe care o numim storno de returnare a pachetului dacă se întâmplă ceva”.

Ceic are visează deja la concediu pot găsi pachete early booking pentru 2020 la târgul de turism al României care are loc în perioada 14-17 noiembrie, la Bucureşti.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO