Reacția unor turiste din China când mănâncă o ureche de porc pârlită
Tochitură de porc, sorici proaspăt pârlit, cârnaţi, vin cald şi ţuica fiartă cu piper şi mirodenii. Aşa a arătat sâmbătă meniul pentru cei care şi-au făcut încălzirea pentru Crăciun.
Dacă în Bucureşti tinerii s-au distrat la o petrecere la înălţime, la Sibiu, turiştii au trecut pe la Târgul de Ignat, ca să vadă cum se prepară porcul şi să-şi facă provizii.
Astfel şi-au făcut mai mulți tineri încălzirea pentru petrecerea în aer liber, de pe acoperişul unui mall din Bucureşti, înainte de a se năpusti la mâncărurile savuroase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tânăr: „Avem o tochitură moldovenească, tot ce-i aici, de la cârnaţi, pulpe de porc, piept de porc, cârnaţii sunt făcuţi la noi în casă, avem mămăliguţă.”
Tânăr: „Trebuie să ne încălzim, trebuie să dansăm.”
Ca să reziste în frig, s-au înfofolit bine şi nu au uitat de vinul fiert!
Tânăr: „Trebuie să ai un accesoriu la îndemână: un vin fiert, atmosferă şi mâncare bună.”
Tânăr: „Tradiţional. Românul aşa se distrează, cu vin fiert, palincă, mâncare multă.”
La Sibiu, turiştii care au trecut pe la târgul de Ignat şi s-au bucurat de pomana porcului.
Turist: „Secretul unui porc bine făcut îi să ai paie bune de calitate şi să fie uite aşa, soricul, culoarea asta gălbuie."
Ciprian Ștefan, directorul muzeului Astra: „Dacă nu ştii să le arzi cum trebuie, rişti să fie soricul tare. Dacă culoarea o are aşa cum aţi văzut, e culoarea care trebuie."
Odată ce porcul e pârlit, frecat bine cu sare, curăţat şi spălat cu apă caldă, şoriciul a făcut deliciul oaspeţilor. Cei mai impresionaţi au fost străinii care au descoperit datina românească.
Turiste din China: „Putem tăia asta în două (n.r - o ureche de porc pârlită)? Da, este crocant, foarte bun.”
Ceaunele cu tocăniţă de porc şi mămăligă au bolborosit sub focul înteţit. După mai bine de două ceasuri, pomana porcului e gata şi toată lumea s-a înghesuit să guste minunea culinară.
Turist: „E super domnule gustul, parcă aş fi copilul de acum 70 de ani în urmă!"
Pe lângă mâncarea gătită la foc de lemne, găsiţi la târg de toate pentru masa de Crăciun: cârnaţi, jumări, caltaboşi, jumări, toba.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: craciun, mancare tradiționala, taierea porcului,
Dată publicare:
15-12-2018 19:11