Primăria Beclean a cumpărat opt autobuze electrice. Turiștii, mulțumiți de investiție

Dată publicare: 08-07-2021 08:08
Dată actualizare: 08-07-2021 09:35


Autobuzul electric care te duce la băi este proiectul implementat de primăria Beclean, care a cumpărat opt astfel de mijloace de transport în comun.

De acum, localnicii, dar şi turiştii care se cazează în oraşul Beclean pot ajunge în staţiunea situată la trei kilometri distanţă într-un mod confortabil şi prietenos cu mediul.

Locul este atât de căutat, încât mulţi români se întorc în ţară ca să îşi petreacă vacanţa aici.

În Beclean trăiesc puţin peste zece mii de oameni, care, până acum, nu au avut la dispoziţie un serviciu de transport public. Însă, cu zece milioane de euro, bani europeni, primăria a cumpărat opt autobuze electrice. Aceste vehicule străbat străzile oraşului, dar ajung şi în staţiunea Băile Figa.

Călător: „Înainte nu erau, erau doar taxiuri. Avantajos e faptul că poţi veni mai ieftin”.
Reporter: „Care e diferenţa de costuri?”
Călător: „De vreo 10 lei”.

Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean: „Anual ne vizitează în oraşul Beclean 200.000 de turişti, pe lângă cetăţenii care le vor folosi tot timpul”.

Staţiunea aflată la trei kilometri de oraş a fost înfiinţată în 2010, în urma unei investiţii a autorităţilor locale. Oaspeţii găsesc acolo bazine cu apă dulce ori sărată, se pot bucura de tratamente cu nămol şi pot face mişcare pe terenurile de sport.

Turistă: „Noi suntem din Italia, ne-am reîntors de la Cluj. Un loc frumos, curat, amenajat. Suntem foarte mulţumiţi”.

Turistă: „O staţiune minunată, amenajata şi se vede că e în dezvoltare”.

Aurel Oprea, administratorul complexului Băile Figa: „Este foarte căutată, avem un flux cam de 1.500-2.000 de persoane, iar în weekend, peste 3.000 de persoane”.

O călătorie cu autobuzul costă doi lei, iar pentru accesul în complexul din staţiune veţi scoate din buzunar, în weekend, 30 de lei, de două ori mai mult decât în timpul săptămânii.

Tags: autobuz, beclean, figa,


VIDEO PROTVPLUS.RO