Pârtia Cocoş din Bistriţa, închisă după numai 5 zile. Primăria s-a îndatorat pe 20 de ani

Ultima actualizare: 14-01-2019 22:29
turisti pe partia Cocos
Pro TV

Pârtia Cocoş din Bistriţa va fi închisă, luni, pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere şi revizia telescaunului, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria municipiului.

"Ca urmare a numărului mare de persoane care au schiat în ultimele zile, precum şi a temperaturilor ridicate din această noapte, Pârtia Cocoş va fi astăzi închisă pentru a putea realiza lucrările de întreţinere şi pregătire corespunzătoare, precum şi revizia telescaunului, revizie care trebuie făcută o dată la 10 zile. Pârtia va fi redeschisă mâine, 15.01.2019, de la ora 09,00, şi va funcţiona după programul stabilit", se arată în comunicatul semnat de viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae. Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al primăriei, Mihai Ruşti, de la deschiderea pârtiei, în data de 9 ianuarie, şi până duminică, 13 ianuarie, au fost vândute în total 2.815 cartele de acces.

Deschisă abia săptămâna trecută, pârtia a costat 5,5 milioane de euro, dar tot nu are suficientă zăpada şi este plină de gheață - spun schiorii care şi-au zgâriat echipamentele când au testat-o. Singurul mândru este primarul, care se laudă ca pârtia din oraşul său se ridică la rangul celor din Austria.

Pârtia Cocoș, care are drept simbol un struţ, lungă de aproape un kilometru, este situată la cea mai mică altitudine din ţară - a costat oraşul 5,5 milioane de euro. Pentru a obţine aceste fonduri europene, primăria i-a îndatorat pe localnici timp de 20 de ani.

Iar cheltuielile nu se opresc aici. Lunar, aproape 10 mii de euro se dau pe întreţinere. Asta în condiţiile în care în 3 ani - de când a fost deschisă - s-a schiat doar două săptămâni. Anul trecut, s-a surpat un deal, iar lucrările de consolidare au costat aproape două milioane de lei.

Chiar şi aşa, primarul Ovidiu Creţu se declară mulţumit. Ba chiar compara pârtia din Bistriţa cu cele din... Austria. “Condiţii.. eu aşa cred acum că sunt ca şi cele de pe pârtiile din Austria. Dacă nu plouă până în martie, până în martie se va schia. Dacă plouă... asta e”, spune el.

Localnicii sunt revoltaţi şi de faptul că la telescaun preţurile au crescut cu 60 la sută faţă de anul trecut. Adulţii dau acum 50 de lei pentru un abonament de o zi, iar elevii şi studenţii, 30.

Pârtia are şi instalaţie de iluminat nocturnă, dar aceasta funcţionează doar în timpul săptămânii până la ora 21. În week-end, după ora 16 nimeni nu mai are voie pe pista întunecată. Edilul declara anul trecut ca oamenii sunt liberi sâmbătă şi duminică şi se pot trezi dimineaţa special pentru schi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO