Turiști pentru o zi, în vreme de pandemie. Care sunt cele mai căutate locuri

Dată publicare: 12-07-2020 17:43
Dată actualizare: 12-07-2020 20:11


În vreme de pandemie mulți devin turiști pentru o zi. Mai toate șoselele din țară sunt aglomerate la fel şi stațiunile însă hotelierii spun că nu au toate camerele ocupate.

Oamenii vin la munte de pildă pentru o plimbare scurtă și un grătar în poieniță, dar evită să rămână și peste noapte.

Drumul spre Valea Doftanei din Prahova era plin de maşini parcate pe ambele părţi. Oamenii care au fugit din oraşele încinse, ca să poată sta la aer curat, au nimerit însă la înghesuială.

Turist: "Am venit pe la 10, 11 o să plecăm pe la 3, 4 sper să nu plouă. Este destul de aglomerat pe drum de la Câmpina încoace da. Şi aici este aglomerat mă gândeam că nu întâlneam aşa ceva. Adică nu vă gândeaţi? nu ne gândeam".

Turistă: "Pentru o zi doar la munte? Da, da, este foarte aglomerat nu ne aşteptăm să fie chiar atât de aglomerat, dar este ok. Pentru o zi? Da se merită. Mult în traffic? Este foarte aglomerat şi pe şosea".

Unii au stat ore bune în trafic cu gândul la o masă în mijlocul naturii, cu păstrăv, sarmale sau burgeri.

Turist: "Am plecat astăzi special din Bucureşti cu toată familia să mănânc o ciorbă de peşte de păstrăv, făcută de oamenii de aici şi păstrăv adevărat cu mămăliga ceva special, extraordinar".

Vasile Lupu, Administrator păstrăvărie: "Acest păstrăv este ecologic, este foarte gustos are în jur de 16 luni crud, bogat în omega 3 şi omega 6. O porţie de-a gata 25 de lei cu mămăliguţă şi usturoi şi lamâie iar acesta viu 28 de lei vin cam 3 bucăţi la kilogram".

Turistă: "Multă lume preferă acum doar ieşirea de o zi. De ce credeţi? Pantru că coronavirus. Sincer voiam să punctez că am fost plăcut impresionată să văd că înainte să ne aşezăm la masă o doamnă a venit şi a dezinfectat toată masa, scaunele".

Şi la Sinaia era aglomeraţie. Însă nu toţi cei care se plimbă liniştiţi prin staţiune, rămân peste noapte la hotel, spun reprezentanţii centrului naţional de informare şi promovare turistică.

Paul Popa, Centrul național de formare şi Promovare Turistică Sinaia: "Din cauza crizei medicale profilul turistului se schimbă sigur intervine puţină teamă vedem că se întâmplă tot felul de lucruri şi această criză e departe de a fi terminată şi aia că sosesc spre noi în general dimineţile".

"Turismul de o zi" înseamnă pierderi de milioane de lei pentru hotelieri şi agenţii de turism. Dar cel puţin în acest an acesta va fi trendul, spun specialiştii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO